168
Μακρόν και Μπλίνκεν τσουγκρίζουν κατά το επίσημο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του προέδρου της Γαλλίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ | Jacquelyn Martin/Pool via REUTERS/File Photo

Μπλίνκεν: Θα υποστηρίξω τη Γαλλία αν αποκλειστούν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 14:49
Μακρόν και Μπλίνκεν τσουγκρίζουν κατά το επίσημο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του προέδρου της Γαλλίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
|Jacquelyn Martin/Pool via REUTERS/File Photo

Μπλίνκεν: Θα υποστηρίξω τη Γαλλία αν αποκλειστούν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 14:49

Το ούτως ή άλλως αφελές θεώρημα ότι το ποδόσφαιρο και η πολιτική δεν (πρέπει να) έχουν σχέση, αμφισβήτησε στην πράξη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής ηλικίας του στο Παρίσι, είπε ότι θα υποστηρίξει την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εάν η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών αποκλειστεί στα νοκ άουτ πριν από τους πρωταθλητές κόσμου.

«Υποστηρίζω την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά, αν δεν μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το τέλος και η Γαλλία καταφέρει να φτάσει εκεί, στην περίπτωση αυτή… “Allez Les Bleus!”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπλίκεν στο δίκτυο France 2 TV, αναφερόμενος στην εθνική Γαλλίας.

Τα σχόλια του Μπλίνκεν έγιναν, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκαν στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν υποδέχθηκε βουλευτές και επιχειρηματίες, στο πρώτο δείπνο του Λευκού Οίκου προς τιμήν του Μακρόν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν αύριο Σάββατο (3/12) την Ολλανδία στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Μουντιάλ, ενώ η Γαλλία αντιμετωπίζει την Κυριακή (4/12) την Πολωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...