• Μετανοείτε! Ο Καραμανλής κάνει δίαιτα

    Το παρατήρησε πρώτος ο Αδωνις Γεωργιάδης. Είναι από αυτά που βλέπεις κάθε μέρα αλλά δεν τα αντιλαμβάνεσαι, χρειάζεται ένας μελετητής-θαυμαστής για να τα εντοπίσει. Μικρές αλλαγές, απειροελάχιστες, γραμμάριο με γραμμάριο, μια σιλουέτα που αλλάζει και γίνεται πιο όμορφη, πιο fit, πιο αέρινη.

     

    Ναι, είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο φορέας αυτής της αλλαγής – ο πολιτικός που έγινε διάσημος μέσα από τραπεζώματα στον «Μπαϊρακτάρη» και λαοφιλής μέσα από την αγάπη του για τον καλό μεζέ. Ομως εσχάτως φαίνεται πως έχει εγκαταλείψει το αγαπημένο του ενδιαίτημα, τις ταβέρνες, καθώς βρίσκεται σε αυστηρή δίαιτα. Και αυτό διαπίστωσε ο παρατηρητικός αντιπρόεδρος της ΝΔ.

     

    Το έγραψε ο «Βηματοδότης» που μετέφερε τη σκηνή της αποκάλυψης. Συνέβη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την οποία, όπως συνηθίζει, ο πρώην Πρωθυπουργός  την παρακολούθησε από τη γαλαρία.

     

    Περιγράφει ο «Βηματοδότης»: «Σε κάποια στιγμή ο Αδωνις εντοπίζει στην αίθουσα της Γερουσίας, όπου συνεδρίαζε η ΚΟ της ΝΔ, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που καθόταν ανάμεσα στη Σοφία Βούλτεψη και στον Κώστα Γκιουλέκα στα ορεινά της αιθούσης. Κατευθύνεται προς αυτόν και του λέει: “Ηρθα να σας χαιρετήσω, έχω και γενέθλια σήμερα”. Ο κ. Καραμανλής, που έως εκείνη την ώρα φαινόταν προβληματισμένος (θα σας εξηγήσω πιο κάτω γιατί), του είπε ένα “χρόνια πολλά”. Ο Αδωνις όμως δεν έφευγε, ήθελε κουβέντα. Και βρήκε τον τρόπο: “Βλέπω ότι έχετε αδυνατίσει” είπε στον πρώην πρωθυπουργό και αμέσως ο κ. Καραμανλής άλλαξε διάθεση. Να σημειώσω εδώ ότι πάλι τον έχουν βάλει σε πρόγραμμα διατροφής, με κύριο συστατικό της δίαιτάς του τα… μαρούλια».

     

    Απομένει να δούμε τι κατάφερε ο Καραμανλής με τα μαρούλια. Μην μας βγει και αυτή η δίαιτα σκηνή με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Σούζυ στην «Παριζιάνα».

  • Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που ήξερε πώς να πάμε στη δραχμή δεν ήξερε πού δίνει συνέντευξη

    Η αρχή έγινε όταν ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης έλαβε την πρόσκληση να δώσει συνέντευξη σε ένα διαδικτυακό κανάλι. Εκπρόσωπος μιας ρουστίκ της Αριστεράς, ο Παναγιώτης θα άκουσε Internet και θα θαμπώθηκε. «Θα βγω και θα τα πω και θα πιάσω και τους νέους», θα σκέφτηκε –άλλωστε οι δημοσκοπήσεις που δίνουν στη ΛΑΕ 1% είναι ένας λόγος παραπάνω για να ρίξει το κόμμα το βαρύ του πυροβολικό, δηλαδή να βγει ο Παναγιώτης και να τα πει.

     

    Και βγήκε. Στο κανάλι «Σπαρτιάτες» (εδώ, για τους μερακλήδες). Ενας Λαφαζάνης μαχητικός, καταγγελτικός, λυρικός  – κάποια στιγμή εξύμνησε την ονομασία «Σπαρτιάτες», ως ένδειξη ηρωικού πνεύματος. Και όλα αυτά με φόντο το «Μολόν Λαβέ». Σε ένα κανάλι της εθνικιστικής -μην πούμε ακροδεξιάς- οργάνωσης «Επανελλήνησις».

     

    Ευκαιρία βρήκαν τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ να τον κράξουν ότι βγήκε σε ακροδεξιό κανάλι. Ετσι ήρθε η απάντηση του Iskra, του διαδικτυακού –να ‘το πάλι!– τόπου που εκφράζει τις θέσεις του Λαφαζάνη ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ο Iskra λοιπόν ανέβασε άρθρο-ρεπορτάζ με το τι λένε οι «συνεργάτες» του σ. (δηλαδή συντρόφου) Λαφαζάνη για τη συνέντευξη στους «Σπαρτιάτες»:

     

    «Οι συνεργάτες του Παναγ. Λαφαζάνη τόνιζαν ότι ο τελευταίος δεν γνώριζε τα συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά του διαδικτυακού τόπου, πράγμα που όφειλε να είχε πληροφορηθεί και το παραδέχεται ως λάθος του. Όπως δεν είχε γνώση και των εμβόλιμων προλόγου και του ντεκόρ της παρουσίασης. Ο Παν. Λαφαζάνης αποφασηνίζει ότι αν ήξερε την πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα του σταθμού, ασφαλώς θα είχε αποφύγει την τηλεοπτική του παρουσία εκεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, παρά την αστοχία, η συνέντευξη του Παν. Λαφαζάνη δεν πρέπει να κριθεί μόνο από το που δόθηκε, διευκρινίζουν οι συνεργάτες του Παν. Λαφαζάνη αλλά θα πρέπει να κριθεί και από το τι επί της ουσίας ελέχθη εκ μέρους του Λαφαζάνη στην διάρκεια της».

     

    Ωραία, λοιπόν, να σταθούμε στα όσα είπε ο σύντροφος στη συνέντευξη. Επι της ουσίας όμως, μιλάμε για έναν τύπο που ήθελε να μας πάει στη δραχμή, που έλεγε ότι θα μπουκάρουμε στο νομισματοκοπείο, θα χακάρουμε τα ΑΦΜ και όλα θα λυθούν, αλλά δεν ήξερε πού δίνει συνέντευξη…

  • Η Νοτοπούλου, ο φιόγκος της, ο Σπίρτζης και ένας θυμωμένος δήμαρχος

    Με μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε έναν Χρήστο Σπίρτζη έγιναν το πρωί της Τετάρτης τα εγκαίνια της υπόγειας διάβασης κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές στη Μενεμένη.

     

    Παρών ήταν και ο δήμαρχος Αμπελοκηπών-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, που μαζί με τον υπουργό Υποδομών είχαν στη μέση την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία για την περίσταση επέλεξε να φορέσει ένα θαυμάσιο μεταξωτό πουκάμισο με φιόγκο, μέσα από το διάσημο πλέον πέτσινο που φορά συνεχώς.

    Σπίρτζης με ψαλίδι, Νοτοπούλου, Κυρίζογλου χωρίς κόβουν την κορδέλα.

    Το κακό είναι ότι τη νέα αυτή λαμπερή παρουσία της κυρίας Νοτοπούλου και την ανάδειξη του έργου της κυβερνήσεως αμαύρωσε ένας τσακωμός του κ. Κυρίζογλου με τον κ. Σπίρτζη, επειδή ο δεύτερος δεν του έδωσε τον λόγο για να απευθύνει χαιρετισμό.

    Ερχονται δημοτικές εκλογές, είναι και καραμπινάτος γαλάζιος –καραμανλικός όπως μαθαίνω– ο κ. Κυρίζογλου, δεν χρειαζόταν πολύ να στηθεί ένας καβγάς μπροστά στα έκπληκτα μάτια της αθώας Κατερίνας.

  • H ΕΡΤ1 πήρε συνέντευξη από τον μακαριστό μητροπολίτη Καβάλας

    Είσαι ένας καλός χριστιανός σε ένα καφενείο στην Καβάλα, στη Θάσο ή γενικά στην περιοχή. Μια τηλεόραση είναι ανοιχτή και παίζει. ΕΡΤ. Δεν ακούς, αλλά χαζεύεις τους τίτλους για να δεις τι παίζει. Και διαβάζεις ότι στις ειδήσεις της ΕΡΤ1 έχει βγει σε τηλεφωνική σύνδεση ο Προκόπιος Τσακουμάκας, μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για να σχολιάσει τα της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου.

     

    Εκεί, αν είσαι ένας καλός χριστιανός που τιμάς την ενορία και τη μητρόπολή σου ή σού έρχεται εγκεφαλικό, ή συνειδητοποιείς ότι η δευτέρα παρουσία ήρθε, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ – φυσικά στην ανεστημένη ΕΡΤ.

     

    Ο μακαριστός Προκόπιος εκοιμήθη αιφνιδίως το καλοκαίρι του 2017, αλλά στην ΕΡΤ δίνει τηλεφωνική συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2018, με τη φωτογραφία του μάλιστα.

     

    Η παρουσιάστρια των ειδήσεων βέβαια, είχε προλογίσει το θέμα λέγοντας ότι θα μιλούσε ο μητροπολίτης Στέφανος, ο διάδοχος του μακαριστού Προκόπιου. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα σου βγει στον αέρα…

  • Φίλης: Τη λένε Νότια Αλβανία, την αγαπώ πολύ...

    Ξέραμε ότι ο Νίκος Φίλης δεν μασάει τα λόγια του. Από την εποχή που ασχολιόταν με τα μακαρόνια που τρώει ο κόσμος, εκείνες τις αξέχαστες ημέρες του καλοκαιριού του 2015, μέχρι τον ΠΑΣΟΚ που «βρωμάει» κλπ. Τώρα o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στο Creta Live και μίλησε για την υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες στη Βόρεια Ηπειρο.

     

    Βόρεια Ηπειρο; Οχι! Νότια Αλβανία, το σωστό, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Παιδείας.

     

    «Οταν ένα πρόσωπο πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μία ξένη χώρα, υψώνει τη σημαία την ελληνική», ανέφερε αρχικά ο κ. Φίλης.

     

    Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου «σε ποια περιοχή ξένης χώρας όμως; Έχει μία ιδιαιτερότητα αυτή η περιοχή», ο κ. Φίλης απάντησε

     

    «Είναι νότια Αλβανία. Το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια. Είναι νότια Αλβανία όχι Βόρειος Ηπειρος. Είναι αλβανικά τα εδάφη, στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό, διότι έχει φύγει πολύς κόσμος, η ελληνική μειονότητα. Αυτό είναι άλλη ιστορία. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ και να υψώσει την τουρκική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;»

     

    Η παρουσιάστρια, τότε, απάντησε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες στη Θράκη από ό,τι στη Βόρειο Ήπειρο «όπως θα την πω εγώ, είτε στην Αλβανία όπως τη λέτε εσείς».

     

    Ο πρώην υπουργός Παιδείας επέμεινε στη θέση του, χαρακτηρίζοντας τον Κατσίφα «αυτόκλητο σωτήρα» «Για αυτό πυροβολούσε στη Νότιο Αλβανία; Και να το λέτε έτσι γιατί αυτή είναι η πραγματική ονομασία αυτής της περιοχής. Δοκιμάζονται και απαντούν με τα καλάσνικοφ κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες;», είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης.

     

    Υπήρχε και εκείνο το αλήστου μνήμης μιλιταριστικό τραγούδι:

    «Εχω μιά αδερφή, κουκλίτσα αληθινή/

    την λένε Βόρειο Ηπειρο την αγαπώ πολύ».

     

    Πάει κι αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν ακούγεται ωραία, το «τη λένε Νότια Αλβανία την αγαπώ πολύ».

  • O Βορίδης φοράει γραβάτα με σταυρούς για να έχουμε Χριστούλη σε φάτνη

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ με μια γραβάτα με σταυρούς, στον απόηχο των δηλώσεών του για τους κινδύνους που φέρνει η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους στους εορτασμούς των Χριστουγέννων. «Δεν το έκανα γι’ αυτό, μου αρέσει αυτή η γραβάτα» είπε ο κ. Βορίδης, για να ακούσει την κατενθουσιασμένη για το scoop δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Μαρία Αναστασοπούλου να του λέει «ναι… καλά…».

     

    Η σταυροφορία υπέρ των Χριστουγέννων του κ. Βορίδη –κάτι σαν Σινάτρα με τσεκούρι– είχε ξεκινήσει από το ίδιο στούντιο την Κυριακή όταν στον Γιώργο Αυτιά είχε προειδοποιήσει το χριστεπώνυμο πλήθος ότι «δεν θα μπορούμε να γιορτάζουμε σε δημόσιους χώρους τα Χριστούγεννα, δεν θα μπορούμε να βάζουμε καν φάτνες».

     

    Τρεις ημέρες μετά, επανήλθε στον αγαπημένο ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι στη Γαλλία, όπου η «λαϊκότητα» του κράτους είναι κατοχυρωμένη εδώ και πάνω από έναν αιώνα, ένας δήμος έβαλε μια φάτνη. «Πήγαν λοιπόν πολίτες, επειδή αυτή τη φάτνη την πλήρωσαν με λεφτά του δήμου και είπαν “εμείς δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται τα χρήματά μας προκειμένου να γιορτάζουν οι χριστιανοί γιατί εμείς δεν είμαστε χριστιανοί» αποκάλυψε ο κ. Βορίδης.

    Και εξήγησε: «Οχι να παραχωρείται ο χώρος –διότι ο χώρος μπορεί να παραχωρηθεί ιδιωτικώς στο σωματείο “τάδε”, εκκλησία κλπ, αλλά να πάει να πληρώσει μόνο του τη φάτνη. Οχι όμως με δημόσια χρήματα θρησκευτικός εορτασμός. Αρα θα πληρώνει μόνο η εκκλησία». Και είπε ότι αυτό είναι μεγάλο ζήτημα γιατί «έχει να κάνει με την ταυτότητα του κράτους».

  • O Αδωνις Γεωργιάδης κουτάλισε τον Τσε Γκεβάρα

    Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης είχε γενέθλια, το μάθαμε, μας το είπε δυο και τρεις φορές, το εμπεδώσαμε. Εκλεισε την Τρίτη τα 46 του, χρόνια του πολλά και ευτυχισμένα.

     

    Το γιόρτασε λοιπόν με συνεργάτες του. Kαι όπως μας ενημέρωσε –φυσικά μέσω Twitter (εδώ)– του έφτιαξαν μια τούρτα με το πρόσωπό του στο εμβληματικό πορτρέτο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και γλασάρισμα το σύνθημα «Hasta la victoria siempre».

     

    Σημεία των καιρών. Ο ήρωας της Κουβανικής Επανάστασης έχει γίνει μπλουζάκι, αφίσα σε υπνοδωμάτια, φωτογραφία στο Playboy, σύνθημα για κάθε πικραμένο και κάθε επαναστάτη του καναπέ, άρα θα ερχόταν και η ημέρα που κάποιοι θα τον έκαναν τούρτα για να τη φάει ο Γεωργιάδης.

     

    Θα μπορούσε βέβαια μια τέτοια τούρτα να είναι και για τον γιο του Πρωθυπουργού μας, τον Ορφέα-Ερνέστο Τσίπρα, που σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, έχει την ονομαστική του εορτή ως Ερνέστος.




text
  • Θρύλος, Ολυμπιακός, Τζολάκης!


    19 Απριλίου 2024, 00:54