• H φωτογραφία της χρονιάς από την ομιλία του Μητσοτάκη στο Περιστέρι

    Ολοι περίμεναν τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι. Ακόμα και δυο λέξεις αν βγουν από το στόμα του πρώην Πρωθυπουργού που έχει κάνει τη σιωπή του ανέκδοτο συνιστούν μείζον πολιτικό γεγονός.

     

    Ετσι και έγινε. Ο κ. Καραμανλής είπε όχι δύο λέξεις, αλλά 79 –μιλάμε για λογοδιάρροια! Αλλά εκεί όπου νόμιζε ότι ο ρόλος του είχε τελειώσει, ο σκηνοθέτης είχε άλλη άποψη.

     

    Επρεπε να το είχαμε υποψιαστεί όταν είδαμε την ταξιθεσία πριν την ομιλία του κ. Μητσοτάκη: ο κ. Καραμανλής θα καθόταν δίπλα στη Μαρίνα Πατούλη, την φανταχτερή σύζυγο του υποψήφιου της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

    Και έτσι, προέκυψε η φωτογραφία των εκλογών, αν όχι της χρονιάς, για να μην πούμε ότι είναι η εικόνα μιας ολόκληρης εποχής που ανατέλλει (στην Περιφέρεια Αττικής).

    Για την Ιστορία, τη φωτογραφία τράβηξε ο Παναγιώτης Τζάμαρος για το Intimenews.

  • Η Δούρου μάς καλεί να την ψηφίσουμε γιατί τη συμπαθεί ένας σκύλος

    Αφού δεν της βγήκε το debate-ψυχανάλυση για το Μάτι στο Facebook, η Ρένα Δούρου πέρασε στην επικοινωνιακή αντεπίθεση.

     

    Το πρώτο βήμα ήταν εύκολο: πήγε και είπε ό,τι ήθελε στην φιλόξενη ΕΡΤ1, κανείς δεν ήταν πρόθυμος να τη δυσκολέψει.

     

    Οχι ότι απέφυγε τις κακοτοπιές. Αναφερόμενη στις προσλήψεις πυροσβεστών, η κυρία Δούρου είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καθημερινώς «λέει “τη μάντρα” τού ένας προς πέντε». Μικρή σημασία έχει ότι το συνειδητό της επενέβη αστραπιαία και διόρθωσε «τη μάντρα» με «την προσευχή». Ακόμα μικρότερη σημασία έχει αν η κυρία Δούρου είναι… ινδουίστρια (αν είναι, το πρόβλημα το έχει η… Αριστερά – άλλος, χριστιανός ή μουσουλμάνος, δεν νοιάζεται).

     

    Σημασία έχει ότι η Μάνδρα –η πρώτη πολύνεκρη τραγωδία της θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής– υπάρχει εκεί μέσα, στο πιο σκοτεινό κουτί του νου, και μετατρέπει σε μάντρα την επαναλαμβανόμενη ηχολαλιά που οι ινδουιστές αποκαλούν μάντρας (τα μάντρας) και σκοπό της έχει, λένε –άκου πλάκα–, να διαπεράσει τα βάθη του ασυνείδητου νου…

     

    Το δεύτερο βήμα ήταν ένα διαφημιστικό στο οποίο διάφοροι λένε ότι θα την ψηφίσουν γιατί την εμπιστεύονται. Ασχέτως αν οι λέξεις «Ρένα Δούρου» και «εμπιστοσύνη» δεν γίνεται να υπάρχουν στην ίδια φράση στα ελληνικά, υπάρχει ένας τύπος που λέει ότι την εμπιστεύεται «γιατί τη συμπαθεί ο σκύλος του».

    Μιλάμε για πρωτοφανές πολιτικό κριτήριο. Αραγε ο σκύλος του τη βλέπει στην τηλεόραση με φόντο τα καμένα στο Μάτι και κουνάει χαρούμενος την ουρά του; Ή την έχει γνωρίσει από κοντά και τρίβεται στο πόδι της Περιφερειάρχου;

  • Το λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη με το σκορ των εκλογών

    Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοσταθμό «Νews 24/7» είχε ένα συμβολικό ενδιαφέρον: ο πρόεδρος της ΝΔ κάθησε την Τετάρτη στην ίδια καρέκλα στην οποία δύο ημέρες νωρίτερα είχε καθήσει ο Αλέξης Τσίπρας (εδώ).

     

    Αλλά επειδή η πολιτική είναι και η τέχνη των συμβολισμών και της επικοινωνίας, ένα lapsus του κ. Μητσοτάκη τον πρόδωσε. Ενώ είπε πολλά και σοβαρά, μια φράση του αρκούσε για να αναπαραχθεί από τα social media και να συζητηθεί στα media.

     

    «Για μένα είναι η πρώτη δοκιμασία εθνικών εκλογών και η πρώτη ευκαιρία που θα έχω για αναμέτρηση με τον κ. Τσίπρα. Μετά την Κυριακή το “Τσίπρας – Μητσοτάκης” θα γράφει κάποιο σκορ, εκτιμώ ότι θα γράφει “1-0”». Προφανώς ο πρόεδρος της ΝΔ εννοούσε το Μητσοτάκης – Τσίπρας ή έστω ένα σκορ 0-1, αλλά τι να το κάνεις, η ζημιά έγινε.

     

    Χαρακτηριστικό ότι μέχρι το βράδυ η Πειραιώς δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη στον Βασίλη Σκουρή, καθώς ή θα έπρεπε να διορθώσει την πρόβλεψη ή να την αφήσει και να υπάρχει γραμμένη ως πρόβλεψη ήττας.

  • O Τσακαλώτος λέει ότι δεν ζηλεύει την ευτυχία της Σκάρλετ Γιόχανσον γιατί είναι αριστερός

    Είναι γνωστός –και μεταξύ μας κατανοητός, το κορίτσι είναι μανάρι– ο έρωτας του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

     

    Ακόμα και η ίδια η σταρ του Χόλιγουντ είχε μάθει ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα ήθελε να βγει μαζί της «για κοκτέιλς» όπως είχε δηλώσει στη Βουλή.  «Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα φέρει τα πλεονάσματα 2%. Και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ(ς) με τη Σκάρλετ Γιοχάνσον. Κι εγώ θέλω πολλά στη ζωή. Δεν λέει κάτι αυτό» είχε πει, Μάρτιο του 2017, ο κ. Τσακαλώτος σε μια επιτροπή του Κοινοβουλίου.

     

    Της το είχαν μεταφέρει της Σκάρλετ και είχε δηλώσει κολακευμένη –και ως γνωστόν έτσι ξεκινούν αυτά τα πράγματα, από μια κολακεία, ένα σφύριγμα στον δρόμο…

     

    Επειτα, το καλοκαίρι του 2018, ο κ. Τσακαλώτος το συνέχισε κυκλοφορώντας στις διακοπές του με ένα μπλούζακι με τον ίδιο και την Γιόχανσον μαζί (εδώ).

     

    Αλλά αυτή, η αχάριστη, πήγε και αρραβωνιάστηκε έναν άλλον, έναν Κολν Τζοστ. Ομως ο κ. Τσακαλώτος είναι μεγαλόκαρδος. Και σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής:

     

    «Θα αρχίσω την ομιλία μου με μια ευχάριστη είδηση. Σήμερα αρραβωνιάστηκε η Σκάρλετ Γιόχανσον. Εμείς όμως δεν ζηλεύουμε διότι είμαστε αριστεροί και η αριστερά θέλει το καλό των άλλων».

     

    Μεταξύ μας πάλι, θέλει μεγάλο κουράγιο για να πει κάτι τέτοιο ο υπουργός Οικονομικών. Διότι βλέποντας τον φλούφλη που πήγε και αρραβωνιάστηκε η Γιοχάνσον είναι να αναρωτιέσαι τι του βρήκε και τον προτίμησε αντί του Ευκλείδη.

  • Ποια φίλησε τον Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά;

    Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά νωρίς το βράδυ της Κυριακής προσέφερε μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.

     

    Ηταν πχ. μια πρώτη απόπειρα στην «έδρα του αντιπάλου», δηλαδή στον τομέα δραστηριότητας του εφοπλιστή, εκδότη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και –ας μην ξεχνάμε– δημοτικού συμβούλου Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη. Πόσο κόσμο μάζεψε ο Πρωθυπουργός στο Πασαλιμάνι;

     

    Πολύ λίγο. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, παλαιός δήμαρχος του Πειραιά και πρώην βουλευτής της ΝΔ, σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι ουδέποτε είχε κάνει ο ίδιος μικρότερη συγκέντρωση από αυτή που έκανε ο Πρωθυπουργός. Και οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν tanea.gr από το βράδυ της Κυριακής (20:02 ενώ η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 19:00) είναι απογοητευτικές.

    Αλλά γενικά ο κ. Τσίπρας δεν μαζεύει πολύ κόσμο. Μία άλλη λοιπόν, πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός, κατά την άφιξή του στο Πασαλιμάνι, είχε εμφανές στο αριστερό του μάγουλο ένα σημάδι από κραγιόν.

    Αν δεν είναι σκηνοθετημένο, για να φανεί ο κ. Τσίπρας ως ακαταμάχητος πολιτικός που οι γυναίκες σπεύδουν να του αφήσουν το κραγιόν τους, δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι μπορεί να τον φίλησε η πάντα διαχυτική, υμνητής του Πρωθυπουργού και τοπική βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

     

    Για την Ιστορία, πάντως, η σύντροφος του Πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν και αυτή παρούσα στην ομιλία, πλάι στον Πέτρο Κόκκαλη και μαζί του τον χειροκρότησε, όταν παραδέχτηκε ευθαρσώς ότι η λεγόμενη «13η σύνταξη» ήταν προεκλογική παροχή –«να ξέρει ο λαός ότι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα γράφει πάνω 13η σύνταξη» είπε.

    Εξάλλου, κατά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είχε σκουπίσει το κραγιόν από το μάγουλό του.

  • Η «βαρυπενθούσα» Ρένα Δούρου κάνει κούνια...

    Μία ημέρα αφού το έπαιξε βαρυπενθούσα και θύμα της τραγωδίας στο Μάτι, με ένα βίντεο-μνημείο πολιτικού θράσους (εδώ), η Ρένα Δούρου είπε να ξεχάσει τη θλίψη και την οδύνη και ανέβηκε σε κούνια.

     

    Μάλιστα, η Περιφερειάρχης Αττικής κάνει και νηπιακού επιπέδου χιούμορ σχολιάζοντας την εικόνα που ανήρτησε στο Instagram με το εξής… ευφυολόγημα: Κούνια μπέλα, ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ?

     

    Και επειδή κάτι τέτοια συγκινούν τους Συριζαίους, έσπευσε η υποψήφια για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου να πει τη δικιά της εξυπνάδα:

     

    «Εχουμε στο εκλογικό μας (σσ. κέντρο) κούνια, έλα».

    Η Περιφερειάρχης απάντησε: «Επειδή τώρα έχουμε τρεξίματα όπως κι εσείς, κράτησε μου θέση για μετά».

  • Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει για τη νύφη της Σία Κοσσιώνη

    Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται εδώ και μέρες στην Κρήτη όπου περιοδεύει, μακριά από τα φώτα της κεντρικής πολιτικής σκηνής –εξάλλου είναι γνωστό ότι θα πολιτευτεί με τη ΝΔ στην περιφέρεια Χανίων και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έχει διαμηνύσει ότι δεν θα την υπουργοποιήσει (εδώ).

     

    Ετσι, η πρώην υπουργός Εξωτερικών μπορεί να αφήνεται και να μιλάει πιο ελεύθερα, παρουσιάζοντας ένα πιο ελαφρύ προφίλ. Οπως έκανε με τη συνέντευξή της στο κανάλι «Νέα Κρήτη», όπου πέρα από την πολιτική και την αναμενόμενη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα –«δεν γινόταν να μην γνώριζε ότι δεν μπορούσε να σκίσει τα Μνημόνια»– αναφέρθηκε σε οικογενειακές στιγμές, στα επτά (!) εγγόνια της και στις σχέσεις της με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, σύζυγο του γιου της Κώστα Μπακογιάννη.

     

    Οταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια της εκπομπής «Καλό μεσημέρι» Ιωάννα Μαλέσκου για τα εγγόνια της, η κυρία Μπακογιάνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με τη νύφη μου δεν τσακώνομαι, αλλά με την κόρη μου (την Αλεξία) τσακώνομαι» και εξήγησε ότι οι τσακωμοί αυτοί έχουν ακριβώς να κάνουν με τα παιδιά.

     

    Κατά τα άλλα, η βουλευτής της ΝΔ μίλησε και για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον δεσμό που τους έδενε και τόνισε ότι αυτό που χρωστάει στον πατέρα και την μητέρα της, Μαρίκα, είναι ότι παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν εξορίες, ανακρίσεις και δύσκολα γεγονότα, δημιούργησαν μια κανονική οικογένεια. «Τους χρωστάμε αυτή την κανονικότητα» όπως είπε.

     

    Περιγράφοντας δε τη γεμάτη χιούμορ σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ανέφερε ένα περιστατικό: «Οταν μίλησα στον πατέρα μου για την πρώτη μου χυλόπιτα με…κέρασε παγωτό!».

  • Με Χρήστο Δάντη, «Υποχθόνιο» και Μπαζιάνα το προεκλογικό πάρτι του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

    Το ραντεβού δόθηκε στο «Gazarte» στο Γκάζι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντούσε την αφρόκρεμα του ελληνικού Πολιτισμού, ή τέλος πάντων, αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για μια προεκλογική σουαρέ.

     

    Ετσι, ήταν εκεί ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κυβερνών κόμμα. Ηταν και ο Αναστάσιος Καρακώστας, που ως τέτοιον δεν τον ξέρει κανείς αλλά ως «Υποχθόνιο» κάποιοι τον γνωρίζουν –είναι ράπερ.

    Μάλιστα, ο «Υποχθόνιος» – ή εν συντομία «Υπο» – εξήγησε στον κ. Τσίπρα τι σημαίνει… μαμά από το γνωστό «τραγούδι»-μουρμουρητό που έχει γίνει φαινόμενο στο YouTube (εδώ).

     

    «Το μαμά που άκουσες είναι… οικογενειοκρατία. Το “δεν είναι μαμά” σημαίνει “φτιαγμένος”», εξήγησε ο ράπερ στον Πρωθυπουργό.

     

    Τον κ. Τσίπρα τον συνόδευε στο σουαρέ η Μπέτυ Μπαζιάνα καθώς και η συνήθης κουστωδία παλαιών και νέων κομματικών (Δημήτρης Παπαδημούλης, Ολγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος κ.ά).

    Εκπληξη ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ του τραγουδοποιού Χρήστου Δάντη του οποίου τελευταία επιτυχία ήταν το «Καριόλα σε μισώ» (εδώ για όσους ενδιαφέρονται).

  • H μισή συγγνώμη του Ψαριανού για το «γκομενάκι» και την εικόνα της Αχτσιόγλου

    Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι μια sui generis περίπτωση του ελληνικού κοινοβουλίου. Οχι μόνο λόγω διαδρομής –από Συνασπισμός, ΔΗΜΑΡ, μετά Ποτάμι, έπειτα (τώρα που μιλάμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις) ανεξάρτητος και σε λίγο υποψήφιος με τη ΝΔ–, ούτε μόνο λόγω εμφάνισης. Αλλά κυρίως ίσως, λόγω συμπεριφοράς, εντός και εκτός Βουλής.

     

    Ετσι, τώρα βρέθηκε στη θέση να απολογείται για την αναπαραγωγή ενός σεξιστικού tweet που αναδείκνυε, με χυδαίο τρόπο, τα κάλλη της υφυπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, με μια φωτογραφία της από τη συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή.

     

    Το αρχικό tweet του κ. Ψαριανού ήταν αυτό και ευλόγως προκάλεσε αντιδράσεις:

    Επειδή ο ανεξάρτητος βουλευτής τα «άκουσε» στα social media, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας σε δύο νέες αναρτήσεις.

    Στην πρώτη διερωτήθηκε γιατί να θεωρείται προσβλητικός ο χαρακτηρισμός «γκομενάκι» και ζήτησε συγγνώμη από το «Εφάκι». Καμία διάθεση να χαμηλώσει την ένταση του σεξισμού στα δημόσια σχόλιά του, δηλαδή.

    Επειτα επανήλθε με μια μικρή σπουδή κατά της «κορεκτίλας», της υστερίας του politically correct δηλαδή.

    Εδώ δεν έχει και πολύ άδικο ο κ. Ψαριανός. Αλλά αυτά δεν χρειάζεται να είσαι και βουλευτής για να τα πεις…

  • Οταν ο Πρωθυπουργός της χώρας προσπαθεί να πει κάτι δύσκολο στα ελληνικά και του βγαίνει... «υποκλαπηθείσες» φωτογραφίες

    Ο πολύς κόσμος έχει να το λέει για τα αγγλικά χαμηλού επιπέδου του Πρωθυπουργού μας –έχει δώσει πολλές αφορμές, δυστυχώς. Ωστόσο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ελληνικά του. Δεν ήταν η πρώτη φορά και πιθανότατα δεν θα είναι ούτε η τελευταία για αυτό που ακούσαμε στον Alpha.

     

    Διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να εκθέτει σε πανελλήνια μετάδοση τα «μαργαριτάρια του». Επανειλημμένα έχει θριαμβολογήσει πως ήρθε η ώρα «να θρέψουμε (αντί δρέψουμε) τους καρπούς των προσπάθειών μας».

     

    Πρόσφατα είχε μιλήσει για «τυμβοθηρία» (αντί για τυμβωρυχία).

     

    Στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι «είμαστε διάτρητοι, να έλθουν να δουν τους λογαριασμούς μας…» και ότι δεν γεννήθηκε με την δαμόκλειο σπάθη να γίνει Πρωθυπουργός (άγνωστο τι ήθελε να πει και αν κατάλαβε τι είπε).

     

    Το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στο φιλόξενο στούντιο Alpha και στον φιλικό Αντώνη Σρόιτερ, ο Πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να προσπαθεί να συλλαβίσει ορθά μία μετοχή αορίστου. Δυστυχώς για μας δεν τα κατάφερε. Για τον ίδιο, το αν τον νοιάζει να μιλάει σωστά τη γλώσσα μας δεν είναι ξεκάθαρο.

     

    Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις περιβόητες διακοπές στο κότερο: «Δεν έχω να κρύψω κάτι, αλλά κοιτάξτε να δείτε τώρα, αυτό όμως, από ένα σημείο και μετά, διότι ο κόσμος καταλαβαίνει τώρα, ότι εφόσον ήταν γνωστό από τον Σεπτέμβρη του 2018, όταν αυτό δημοσιοποιήθηκε μέχρι το να φτάσει στο σημείο να ψάχνουνε να βρούνε μέσα από διαδικασίες, οι οποίες προφανώς είναι στο όριο της νομιμότητας, να βρούνε μέσα από παρακρατικές μεθόδους, υποκλεμμένες…., υποκλαπειθείσες… φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές για να τις αναδείξουν δυο βδομάδες πριν τις εκλογές, ξέρετε κάτι, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ».

     

    Το «υποκλαπείσες» δεν το πέτυχε. Βέβαια στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που μοιράστηκε από το γραφείο του το είχαν πετύχει…

  • Η φωτογραφία του Γιώργου Πατούλη με την κυρία Πόπη

    Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τίμησε την Ημέρα της Μητέρας και τη μαμά του, κυρία Πόπη, με μια υπέροχη φωτογραφία την οποία ανήρτησε στο Facebook.

     

    O κ. Πατούλης συχνά πυκνά αναφέρεται στη μαμά του. Την έχει χαρακτηρίσει ηρωίδα, «μητέρα και πατέρα μαζί», διότι μεγάλωσε την οικογένεια μόνη της, έχει περιγράψει επανειλημμένως τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, μέσα στη φτώχεια στα Πετράλωνα και έχει δηλώσει «οικονομικός μετανάστης» καθώς πήγε να εξασκήσει την Ιατρική στην Πεύκη και στο Μαρούσι.

     

    Πολύ συχνά ο κ. Πατούλης αυτοσυστήνεται ως «ο γιος της κυρίας Πόπης».

    Μετά από αυτό, εγώ θα πω ότι πρέπει να βρείτε στη ζωή έναν άνθρωπο που θα σας αγαπά όπως ο κ. Πατούλης την κυρία Πόπη.

  • «Κομπάρσοι» στη φωτογραφία του Αλ. Τσίπρα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων;

    Σε έναν από τους σταθμούς της περιοδείας του στην Ηπειρο, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το Σάββατο και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων το οποίο ανακαινίζεται.

     

    Μια από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τον Αντρέα Μπονέτι, τον πιστό και επίσημο φωτογράφο του Πρωθυπουργού, ήταν και αυτή που τον απεικόνιζε να χαιρετά ευτυχισμένους εργαζόμενους –έξι εργάτες με τα γιλέκα ασφαλείας τους να βάφουν έναν εξωτερικό τοίχο του αερολιμένα.

     

    Θα μπορούσε να είναι μια καταπληκτική απεικόνιση ενός ελληνικού σοσιαλιστικού παραδείσου, όπου οι εργαζόμενοι χαιρετούν πασίχαροι τον φωτεινό ηγέτη, εν όψει των εκλογών. Σε μερικές, άλλωστε, χώρες, όπου λένε ότι υπάρχει αυτός ο σοσιαλιστικός παράδεισος, κυκλοφορούν όντως τέτοιες εικόνες.

     

    Το αν είναι σκηνοθετημένες ή όχι δεν έχει σημασία –αρκεί να εικονογραφείται ο παράδεισος.

     

    Διότι υπάρχει μια ένσταση στο πώς βγήκε η φωτογραφία του κ. Τσίπρα με τους χαρούμενους εργάτες και τη διατύπωσε στο Twitter ένας συχνός επισκέπτης του αεροδρομίου Ιωαννίνων και πρώην διοικητής του νοσοκομείου της πόλης.

    Εγώ δεν τον πιστεύω τον κ. Γεωργόπουλο. Πιστεύω ότι οι εργάτες είδαν χαρούμενοι τον κ. Τσίπρα και σε μια μεταμοντέρνα macho εκδοχή του «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» άρχισαν να τον χαιρετούν. Ο Μπονέτι ίσως να έχει και φωτογραφίες τους να χορεύουν συρτάκι στις σκαλωσιές.

  • O Τσίπρας τού «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» επικαλείται τον Χριστό


    Ο Πρωθυπουργός είπε ότι βαρέθηκε να εγκαινιάζει έργα και μάλλον είπε να σπάσει αυτή τη βαρεμάρα με ένα ευφυολόγημα στα εγκαίνια του νοσοκομείου της Λευκάδας.

     

    «Η δικιά μας ιδεολογία κι ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά η δική μας ιδεολογία από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς», είπε στο χριστεπώνυμο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια, παρουσία άλλωστε και των ιεραρχών και των κληρικών του νησιού.

    Εχει πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό. Διότι αν θυμάμαι καλά ήταν ο Ιησούς ήταν που δίδασκε το «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε», σύνθημα με το οποίο ο κ. Τσίπρας πορεύτηκε και κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

  • Οταν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναπαράγει fake news για την οικογένεια Τσίπρα και τη χούντα εκθέτοντας τον Μητσοτάκη

    Το τι έκαναν στη χούντα ο μπαμπάς και ο θείος του Αλέξη Τσίπρα έγινε μείζον θέμα μετά το ξέσπασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή την Τετάρτη (εδώ) και την απάντηση του Πρωθυπουργού την επομένη (εδώ).

     

    Βέβαια, το γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει τι έκαναν δύο άνθρωποι πριν μισό αιώνα είναι ένα ερώτημα. Θα έπρεπε ενδεχομένως να το απαντήσει πρώτος ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που συνέχεια μιλά με όρους παρελθόντος για τους αγώνες της Αριστεράς, το ΕΑΜ, την «αποστασία» Μητσοτάκη κλπ. Και τώρα βρέθηκε να καλείται να αποδείξει την αντιδικτατορική δράση του πατέρα του.

     

    Και βέβαια κανείς δεν βοηθά την κατάσταση. Ούτε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που σχεδόν αρνείται την επιχειρηματική δράση του Ηρακλή (θείου) και Παύλου (μπαμπά) Τσίπρα, των οποίων η κατασκευαστική εταιρεία «Ηρακλής» πήρε μια σειρά από δημόσια έργα από τους συνταγματάρχες –κυκλοφορούν κάποιοι κερδοφόροι ισολογισμοί από το 1970 που είναι χαρακτηριστικοί–, ούτε βεβαίως η πλευρά των ακραίων της ΝΔ που δεν διστάζουν να αναπαράγουν γελοία fake news για τη δράση των αδελφών Τσίπρα επί Επταετίας.

     

    Ως προς αυτό το τελευταίο κορυφαίο παράδειγμα ήταν η ανόητη ενέργεια του ευρωβουλευτή της ΝΔ (και εκ νέου υποψηφίου) Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή την Πέμπτη εμφάνισε φωτογραφία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, μαζί με πρωτοκλασσάτους χουντικούς και τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

     

    Η συγκεκριμένη φωτογραφία που αποφάσισε να δείξει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ με το κινητό του, έχει πιστοποιηθεί πως είναι ψεύτικη ως προς το αν σε αυτήν εικονίζεται ο πατέρας ή ο θείος του Πρωθυπουργού.

     

    Παρά τις προειδοποιήσεις του επίσης παρόντα στο πάνελ, υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ότι πρόκειται για fake news, ο κ. Κεφαλογιάννης αρνήθηκε να ανακαλέσει (εδώ) και επέμεινε ότι είναι ο Ηρακλής Τσίπρας, θείος του Πρωθυπουργού.

     

    «Δεν ανακαλώ τίποτα, έχω την καταγγελία», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος κατά τα άλλα διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων ως σοβαρός πολιτικός.

     

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, η οποία έχει πιστοποιηθεί από το Facebook ως ελεγκτής των fake news, ο άνδρας στη φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στις κυβερνήσεις της δικτατορίας…

     

    Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κεφαλογιάννης προσέφερε μία ακόμα πάσα στο Μαξίμου που εξέδωσε ανακοίνωση εγκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει πέσει στον βούρκο.

     

    «Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη», ανέφεραν από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

  • O Γκλέτσος κάνει καμπάνια ως μεσήλιξ easy rider και απειλεί τη ΝΔ

    Αν κάτι ξέρει να κάνει ο Απόστολος Γκλέτσος είναι να παίζει με τη δημόσια εικόνα του. Αυτή άλλωστε ήταν η δουλειά του, η υποκριτική, προτού γίνει δήμαρχος Στυλίδας και ιδρυτής του κόμματος Τελεία –το οποίο παρεμπιπτόντως, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε πάρει 1,77%, υπερτριπλάσιο ποσοστό από τη ΔΗΜΑΡ του νυν υπουργού Ναυτιλίας Φώτη-Φανούρη Κουβέλη.

     

    Τώρα λοιπόν ο 52χρονος κ. Γκλέτσος βάζει για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σε μια προσπάθεια να διαδεχθεί τον Κώστα Μπακογιάννη. Λένε μάλιστα ότι αν κάποια περιφέρεια κινδυνεύει να μην κερδίσει η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή, καθώς ο Φάνης Σπανός, αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας και επίσημος υποψήφιος της Πειραιώς δεν τραβάει τόσο.

     

    Ο κ. Γκλέτσος έχει όλο το «πακέτο»:

     

    και «Μακεδονομάχος» (είχε απειλήσει την κυβέρνηση ότι θα παραιτηθεί αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά η κυβέρνηση περιέργως δεν εκάμφθη)

     

    και κατά δήλωσή του Αριστερός («παραμένω αριστερός στο πώς διάγω την καθημερινότητά μου, τον βίο μου» έχει πει)

     

    και τσαμπουκάς (εδώ ένα παράδειγμα)

     

    και έτσι και γιουβέτσι (απέσυρε την υποψηφιότητά στις 30 Δεκεμβρίου για να την επαναφέρει την επομένη, εδώ)

     

    και πολιτικό darling του πρώην υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα

     

    και σόουμαν –διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία με μοτοσικλέτα.

    Μάλιστα αναφέρθηκε στον εαυτό του ως μεγάλο, κάτι σαν μεσήλικα. «Επειδή ο δίτροχος τουρισμός είναι της μόδας, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, στέλνουμε το μήνυμα»….




text
  • Εκαναν ντου, λέει, σε πυρηνικό αντιδραστήρα στο ΑΠΘ που είχε ποσότητα ουρανίου. Δεν θα την πάθουμε από τον Πούτιν και θα την πατήσουμε από καταληψίες


    19 Μαρτίου 2024, 08:13