373
Ο Αλέξης Τσίπρας στο στούντιο του ρ/σ News 24/7 | Youtube

Τσίπρας: Η «13η» ήταν σαν δώρο Πάσχα, θα δώσω και δώρο Χριστουγέννων

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 11:54
Ο Αλέξης Τσίπρας στο στούντιο του ρ/σ News 24/7
|Youtube

Τσίπρας: Η «13η» ήταν σαν δώρο Πάσχα, θα δώσω και δώρο Χριστουγέννων

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 11:54

Πολυδιαφημίστηκε, έγινε προεκλογικό σποτ, μπήκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων σε χρόνο ρεκόρ (για τα δεδομένα του κρατικού μηχανισμού). Ο λόγος για την περίφημη «13η σύνταξη» η πληρωμή της οποίας (αν και κουτσουρεμένης λόγω κρατήσεων) ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ κρεμάστηκε πάνω της προεκλογικά, ωστόσο μετά την… κρυάδα που πήραν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ, ακόμα και το σποτάκι με τη γιαγιά που λέει «επιτέλους» και ευχαριστεί την κυβέρνηση Τσίπρα για το «δώρο», σταμάτησε σιγά -σιγά να παίζει στις τηλεοράσεις.

«Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα» (σ.σ. δηλ. μισή σύνταξη), βγήκε να εξήγησει τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και θέλοντας να διατηρήσει το μομέντουμ των ευχαριστηρίων προς την κυβέρνησή του, πέταξε και μία υπόσχεση για δώρο Χριστουγέννων!

«Στόχος μας», είπε σε δηλώσεις του στον News 24/7 το πρωί της Δευτέρας (δείτε τη εδώ), «είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα», ενώ απαντώντας στα επιφωνήματα απογοήτευσης των συνταξιούχων για τα ποσά που αντίκρισαν τελικά στους λογαριασμούς τους αυτές τις ημέρες, διευκρίνισε ότι «το μέτρο της 13ης σύνταξης είναι μόνιμο γι΄αυτό υπόκειται και στις νόμιμες κρατήσεις».

«Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς», πρόσθεσε, για να τονίσει  πως δεν πρόκειται για παροχές, αλλά για μέτρα κοινωνικής στήριξης (σ.σ. τα οποία απλώς ανακοινώθηκαν και εφαρμόστηκαν λίγο πριν την κάλπη).

Οσον αφορά τη μείωση του αφορολόγητου, κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία της ΝΔ να καταθέσει σχετική τροπολογία, ο Πρωθυπουργός το πήρε προσωπικά.

«Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης. Είναι κομμάτι του δικού μας σχεδιασμού», σημείωσε σαν παιδί που του πήραν το παιχνίδι από τα χέρια.

«Τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις από το 2010 πήραν μέτρα 60 δισ. και είχαμε μηδενικό πλεόνασμα. Γιατί; Γιατί δεν σχεδίασαν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως κάναμε εμείς με το ασφαλιστικό μας σύστημα που ήταν στα όρια της κατάρρευσης. Ακόμη αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας. Και τρίτον σταμάτησε η ρεμούλα, και η διαπλοκή και το πάρτι στην υγεία», θέλησε να υπογραμμίσει στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας. «Ετσι καταφέραμε εμείς τα πλεονάσματα», τόνισε, απαντώντας στην κριτική περί «ματωμένων πλεονασμάτων» στα οποία έχει δεσμεύσει για δεκαετίες τη χώρα με την υπογραφή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...