• O Κυριάκος πήγε πλατεία και ξανασυνάντησε μια μαμά με καρότσι...

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις βόλτες-έκπληξη στις γειτονιές της Αθήνας. Ο ίδιος λέει ότι έγιναν η αγαπημένη του συνήθεια.

     

    Η αλήθεια είναι ότι, όπως λέγεται, έχουν διαπιστώσει στο επιτελείο του ότι πήγαν πολύ καλά, σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής, οι πρώτες απόπειρες, η περίφημη βόλτα του στην Κυψέλη (εδώ) αλλά και πιο πριν μια άλλη στο Μοσχάτο (εδώ) και έτσι σειρά είχε την Τετάρτη μια επίσκεψη στην πλατεία (τι θα πει «ποια πλατεία;» – μία είναι Η Πλατεία, αυτή της Νέας Σμύρνης!).

     

    Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, συζήτησε με πολίτες, μικρούς και μεγάλους, κάποιες δε κυρίες του είπαν ότι από κοντά δείχνει πιο όμορφος. Να το πάλι! Κάποιοι θυμήθηκαν τη μαμά με το καρότσι στην Κυψέλη που του είχε πει ότι είναι γκόμενος.

     

    Το θυμήθηκε όμως και ο κ. Μητσοτάκης όταν, στη νέα του βόλτα συνάντησε μια άλλη μαμά με καρότσι. Οταν έσπευσε να τη χαιρετήσει της είπε αστειευόμενος: «Την άλλη φορά που είχα συναντήσει μια κυρία με καρότσι, άρχισε να μου λέει “άλλα”… μη μου τα πείτε κι εσείς». Η Νεοσμυρνιώτισσα γέλασε.

    Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν άκουσε αυτή τη φορά τη λέξη «γκόμενος», οι βόλτες του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως αποδίδουν. Οπως άλλωστε σημειώνει το «Κονκλάβιο» στην «Καθημερινή», η Νέα Δημοκρατία πάντα χώλαινε στις γυναίκες ψηφοφόρους και ο πρόεδρος έχει αναλάβει εμφανώς δράση.

  • O Αδωνις έκανε τον Αντετοκούνμπο... Ακενοτούνμπο

    Αν ρωτήσεις κάποιον στις ΗΠΑ να σου πει έναν διάσημο Ελληνα θα σου απαντήσει «Giannis». Και για τον Ομπάμα ο Αντετοκούνμπο είναι τόσο ελληνικός όσο η σπανακόπιτα. Ολος ο πλανήτης ξέρει τον 24χρονο Ελληνα του ΝΒΑ. Ολος; Οχι ακριβώς! Ενα μικρό χωριό, το σπιτικό του Αδωνι Γεωργιάδη πρέπει να αντιστέκεται.

     

    Οπως αποδείχτηκε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν ξέρει καν πώς λένε τον Αντετοκούνμπο. Μιλώντας στο Blue Sky, στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου «Παρεμβάσεις», και επειδή η κουβέντα πήγε κάποια στιγμή στην ιθαγένεια την οποία έχουμε δεσμευτεί να αναγνωρίσουμε στην ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης επιστράτευσε τη γνωστή του ρητορική δεινότητα και επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ακενοτούνμπο. Ναι του «Ακενοτούνμπο», το όνομα του οποίου επανέλαβε δύο φορές α) για να το εμπεδώσουμε και β) για να αποδείξει ότι μπορεί να πει καλά έναν γλωσσοδέτη ακόμα πιο δύσκολο από το πραγματικό όνομα του αθλητή.

     

    Αλλά η άγνοια του κ. Γεωργιάδη στα του Αντετοκούνμπο / Ακενοτούνμπο δεν ήταν μόνο αυτή.

     

    «Ως Eλληνας δεν παίζει στο ΝΒΑ; Ο “Ελληνας” δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε ο άνθρωπος… δεν θυμάμαι»… 

     

    Μόνο που ο Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα. Για τον Ακενοτούνμπο δεν παίρνω όρκο…

     

    Θα βρείτε το απόσπασμα λίγο μετά το 29.10

  • Πάμελα Αντερσον καλεί Βαρουφάκη

    Η Πάμελα Αντερσον είναι ον πολιτικόν. Η καναδέζα ηθοποιός που έκανε καριέρα χάρη στο στήθος της και μια πεολειχία έχει εγκαταλείψει τα πολλά γυμνά και ασχολείται με την πολιτική. Πρόσφατα πήρε θέση υπέρ των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, επέκρινε επίσης τον Σαλβίνι για όσα γίνονται στην Ιταλία που της θυμίζουν τη δεκαετία του 1930.

     

    Μέσα σε αυτό το κρεσέντο πολιτικοποίησης ανακάλυψε και το DiEM25 το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη. H 51χρονη ηθοποιός εντόπισε το δημιούργημα του πρώην υπουργού Οικονομικών με αφορμή τη σύμπραξή του με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, τον οποίο η ίδια υποστηρίζει.

     

    Ετσι, με ανάρτησή της στο Twitter ζήτησε να μάθε περισσότερα για το DiEM25

  • O Στέλιος Κούλογλου παντρεύεται

    Αν δεν το ανέφερε ο έγκυρος περί τον ΣΥΡΙΖΑ e-tetradio (εδώ) δεν θα το γράφαμε. Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει ένα ορθογραφικό λάθος σε μια αγγελία γάμου.

     

    Αλλά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, είναι καθώς φαίνεται αποφασισμένος. Θα το πάρει το κορίτσι, έστω και αν στη σχετική αγγελία αναγράφηκε ως «ΚΟΥΟΓΛΟΥ», χωρίς Λ.

     

    Ο δημοσιογράφος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, λοιπόν, ο ένας από τους τρεις που του έχουν απομείνει —οι άλλοι δύο είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Κωνσταντίνα Κούνεβα— θα παντρευτεί τη Φωτεινή Λαμπρίδη, επίσης δημοσιογράφο.

     

    Να τους ευχηθούμε, κάθε ευτυχία…

  • O Λεβέντης είπε ότι ο Πάιατ τον έχει πιέσει έξι φορές για τα Σκόπια - θα απαντήσει ο πρέσβης;

    Σε αυτήν την ιστορία πρωταγωνιστές είναι δύο. Ασφαλώς ο Βασίλης ο Λεβέντης, ο οποίος μας είπε ότι τον πιέζουν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

     

    Αλλά και ο Τζέφρι Πάιατ, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, ο οποίος ναι μεν ενεπλάκη άθελά του, μέσα από τον γλαφυρό τηλεοπτικό λόγο του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, αλλά πλέον δεν μας επιτρέπει να τον εξαιρέσουμε. Διότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην ελληνική πρωτεύουσα έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα ότι δεν αφήνει τίποτα, μα τίποτα, ασχολίαστο – πρόσφατα για παράδειγμα είχε σπεύσει με tweet (εδώ) να διαψεύσει πρωτοσέλιδο των «Νέων» και retweet του Αδωνι Γεωργιάδη.

     

    Τι θα κάνει λοιπόν τώρα ο Τζέφρι Πάιατ που ο κ. Λεβέντης είπε ότι τον έχει συναντήσει «έξι φορές» («έξι, 16 δεν τις μετρούσα», είπε μετά ο πρόεδρος) για να τον πιέσει να ψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ;

     

    Διότι ο κ. Λεβέντης, στην παρουσία του στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ισχυρίστηκε κιόλας ότι υπήρξε η απειλή από μέρους του αμερικανού συνομιλητή του ότι αν δεν συμφωνήσει και δεν ψηφίσει τις Πρέσπες θα τον θέσουν εκτός πολιτικού συστήματος.

     

    Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ίδιος ρώτησε τον Πάιατ: «Δηλαδή αν πάει ένας δίπλα στη Νέα Υόρκη και ιδρύσει μια άλλη “Νέα Υόρκη” εσείς θα το δεχτείτε;». Και ότι η απάντηση του πρεσβευτή ήταν (κατά τον κ. Λεβέντη): «Οχι βέβαια!».

     

    Εδώ σε θέλω Τζέφρι…

  • Ο σλοβένος πρόεδρος εκθέτει τις γάμπες του Τσίπρα

    Δεν είναι πάντως να τον καλείς τον πρόεδρο της Σλοβενίας. Τη μία σου λέει κατάμουτρα «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ (βλέπε Βαβέλ παρακάτω), την άλλη δημοσιεύει προσβλητικές εικόνες στον επίσημο λογαριασμό του στο Τwitter (εδώ).

     

    O Μπορούτ Παχόρ ανήρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία του από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Απ’ όλες δηλαδή τις εικόνες από το Μαξίμου και την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τρίτης, ο σλοβένος πρόεδρος βρήκε αυτήν να την κοινοποιήσει στους δεκάδες χιλιάδες ακολούθους του.

     

    Αυτήν με τον κ. Τσίπρα να δείχνει τις γάμπες του, επειδή οι κάλτσες του είχαν πέσει και το παντελόνι του είχε σηκωθεί…

  • Οταν ο Παυλόπουλος άκουσε τη λέξη «Μακεδονία» - και δεν ήταν για τη «δικιά» μας

    Είναι από αυτές τις άβολες στιγμές στις οποίες η προεδρία Παυλόπουλου πρέπει να έχει πια συνηθίσει. Αυτές που η αμηχανία είναι τόσο πυκνή που μπορείς να την κόψεις με μαχαίρι.

     

    Οχι, αυτή τη φορά δεν υπήρχε η ενοχική γλώσσα του σώματος στον καναπέ του Προεδρικού (βλέπε Ερντογάν), άλλωστε αυτός έχει αντικατασταθεί από πολυθρόνες.

     

    Ομως κατά την υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του σλοβένου ομολόγου του Μπόρουτ Παχόρ το πρωί της Τρίτης, ακούστηκε η απαγορευμένη λέξη: «Μακεδονία».

     

    Η Αριστοτελία Πελώνη περιγράφει τη σκηνή στο «Κονκλάβιο», τη στήλη της στην «Καθημερινή»:

     

    «Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει… Βέβαια, δεν νομίζω ότι ήταν ακριβώς lapsus linguae… Ηταν η “κακιά στιγμή”, κατά την οποία κατά τις επίσημες δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και ενώ απηύθυνε πρόσκληση στον Πρ. Παυλόπουλο να παραστεί σε συνάντηση βαλκανικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ, ξεχάστηκε και ξεστόμισε την απαγορευμένη λέξη: Μακεδονία

     

    »Το λέω επειδή η Σλοβενία έχει αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματικής ονομασία. Αυτό δεν λειτούργησε, πάντως, καθόλου ανακουφιστικά, αφού οι παριστάμενοι στην προεδρία “δαγκώθηκαν”. Μου λένε, πάντως, ότι ο Σλοβλένος κατάλαβε το διπλωματικό “φάουλ” και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρ. Παυλόπουλο ζήτησε συγγνώμη»…

     

    Τι να την κάνεις…

  • Ο «ασκεπής» (και όχι φαλακρός) Μπάρκας

    O Κώστας Μπάρκας θεωρείται από τους βετεράνους των κοινοβουλευτικών εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ καίτοι 37 ετών. Χωρίς πλάκα διάγει τον έβδομο χρόνο κοινοβουλευτικής θητείας, αφού είχε εκλεγεί στην Πρέβεζα από το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε δεν έχει χάσει.

     

    Αυτή η επταετία όμως του στέρησε την κώμη του – είναι μια άτιμη περίοδος στη ζωή του άνδρα που το κεφάλι αρχίζει να αραιώνει, ίσως από τα άχγη των πρώτων άντα.

     

    Παρ’ ολ’ αυτά ο κ. Μπάρκας έχει αποκηρύξει ως προσβλητικό και επιθετικό τον χαρακτηρισμό «φαλακρός». Το έγραψε ο Στέφανος Κασιμάτης, στην στήλη του «Φαληρεύς» στην «Καθημερινή» (εδώ), δίνοντάς του πλέον τον χαρακτηρισμό «ασκεπής».

     

    Εγραψε συγκεκριμένα: «Ασκεπής, επειδή ο κ. Μπάρκας είναι φαλακρός, θεωρεί όμως προσβλητικό και επιθετικό να τον περιγράφει ένας τρίτος ως φαλακρό και προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται ως ασκεπής. (Ολα αυτά είναι αληθινά. Δεν τα φαντάσθηκα…)»

     

    Το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς η αξέχαστη ταινία με τον Θανάση Βέγγο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Ασκεπής Πράκτωρ: επιχείρηση Γης Μαδιάμ».

  • 104 ημέρες χωρίς μνημόνια - ο Τσίπρας πήζει τυρί

    Η εβδομάδα του Πρωθυπουργού μας, την 104η ημέρα χωρίς μνημόνια, ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα. Οπου αφού είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις και άλλα τέτοια ηρωικά, επισκέφτηκε τον τοπικό Αγροτικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων.

     

    Φορώντας μία λευκή ρόμπα «εργαστηρίου», ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε με προσοχή όλη τη διαδικασία παραγωγής και έπειτα, με το γνωστό του ύφος, είπε: «Θα πήζω και γιαούρτι τώρα, αφού έμαθα να πήζω τυρί».

     

    Νωρίτερα είχε εκφράσει και τις απορίες του: «Ετσι βγαίνει, κομματάκια; Αυτό τι είναι μυζήθρα ή φέτα;» είχε πει στους εργαζόμενους.

    Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας δοκίμασε και γιαούρτι, δηλώνοντας υπερήφανος: «Αυτά θα έπρεπε να τρώνε οι τουρίστες».

     

    Ωστόσο τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό ο Πρωθυπουργός της χώρας τον έδειξε για το μενού του Συνεταιρισμού για όσους εργαζόμενους δεν έχουν σπίτι στα Καλάβρυτα και τρώνε εκεί: ήταν κόκκινη φασολάδα και ο κ. Τσίπρας αναφώνησε: «Α, θα κάτσω κι εγώ!». Κακομοίρα Μπέτυ…

     

  • Υπόλογος για αντιποίηση στολής ο Καμμένος;

    Το έχουν βάλει σκοπό να χαλάσουν ένα από τα χόμπι του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. Για τους γνώστες, είναι χόμπι τόσο αγαπημένο όσο το Twitter και οι αγωγές: να ντύνεται στρατιωτικός εκτός περιόδου Αποκριών. Διότι ο υπουργός Αμυνας πρέπει να το απολαμβάνει να φορά σε κάθε περίσταση στολές παραλλαγής, ή -ακόμα καλύτερα- του Πολεμικού Ναυτικού που τον αδυνατίζουν κιόλας – το έκανε και τώρα παρακολουθώντας την πρόσφατη και άκρως επιτυχημένη άσκηση «Μέδουσα 7» στη Μεσόγειο (φωτογραφία επάνω).

     

    Ομως, να που βγήκε τώρα ο διακεκριμένος στρατηγός ε.α. Μιχάλης Κωσταράκος, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποδόμησε το έργο «Ο Πάνος στο Ναυτικό».

     

    Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα social media, o στρατηγός καυτηρίασε τη συνήθεια του προέδρου των ΑΝΕΛ να φορά στρατιωτικές στολές, λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες πρακτικές συναντώνται μόνο «σε κάποιες αραβικές χώρες και σε Λαϊκές Δημοκρατίες της Απω Ανατολής» (βλέπε Βόρεια Κορέα – να, σου και Κιμ ο κ. Καμμένος).

     

    Ο κ. Κωσταράκος μάλιστα άφησε και κάποιες αιχμές ότι αυτή η συνήθεια του κ. Καμμένου ίσως να εγείρει ζητήματα αντιποίησης αρχής.

     

    Σημείωσε, για παράδειγμα, σε ένα σημείο της ανάρτησής του: «Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι ο κ. ΥΕΘΑ, στην προσπάθειά του να ταυτιστεί με και ίσως να στηρίξει ηθικά (ωσάν να το χρειάζονταν!) κάποια από τα ασκούμενα ή επιθεωρούμενα τμήματα, εμφανίζεται ενδεδυμένος με την στολή ασκήσεων-μάχης του αντίστοιχου Κλάδου. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, στις φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΥΠΕΘΑ και που βρίσκονται ανηρτημένες στον σχετικό ιστότοπο, ο κ. ΥΕΘΑ εμφανίζεται με την φόρμα επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού μας, (τη στολή των πληρωμάτων του Στόλου δηλαδή) φέροντας επίσης στην “στολή” του τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ επίρραμα με το ονοματεπώνυμο και την υπουργική του ιδιότητα (αντί διακριτικού βαθμού) καθώς και διακριτικά “ιπταμένου” (ενδεχομένως χειριστού ελικοπτέρου). Το γεγονός ότι το τζόκεϋ του δεν φέρει εθνόσημο δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα, πλην της αποφυγής πιθανής εισαγγελικής έγκλησης του για αντιποίηση στολής που κάποιοι “θερμοκέφαλοι” θα μπορούσαν ίσως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν..»

     

    Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κωσταράκου:

    Ο κ. Καμμένος απάντησε με ένα φαρμακερό tweet:

     

    «Ο στρατηγός Κωσταράκος αφού δώριζε από μια στολή κάθε υπουργό τώρα ως απόστρατος κάνει φαρμακερές αναρτήσεις στο διαδίκτυο προφανώς γιατί ως υπουργός δεν ενέκρινα αυτοκρατορική συνοδεία 21 μάγειρες, υπασπιστές για την σύζυγο, σερβιτόρους να πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος».

     

    Και επειδή το tweet του ο φαρμακερός υπουργός το είχε συνοδεύσει με μια φωτογραφία του Νίκου Δένδια με στολή παραλλαγής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ του απάντησε με μια δικη του ανάρτηση και τον έβαλε στη θέση του. Οσο μπορεί να μπει σε μια θέση ένας άνθρωπος σαν τον Καμμένο…

  • O Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν άκουσε τον Τσίπρα

    Μέχρι και το καλοκαίρι του 2015 ήταν όχι μόνο ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα αλλά και φιλότιμος κυβερνητικός εκπρόσωπος ίσως της πιο δύσκολης κυβέρνησης που θα μπορούσε κανείς να εκπροσωπεί. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης καλούνταν εκ της θέσεώς του να εξωραΐζει την εικόνα ενός συνονθυλεύματος που –κατά τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη (εδώ)– επεδίωκε τη ρήξη μολονότι αντιλαμβανόταν ότι αυτή θα οδηγούσε σε χαοτικές καταστάσεις που «δεν θα ελέγχονταν με δημοκρατικά μέσα».

     

    Τέλος πάντων, ο κ. Σακελλαρίδης τιμούσε τη θέση και τη διαχρονική φιλία του με τον κ. Τσίπρα, ώσπου κάποια στιγμή, φθινόπωρο του 2015 τα βρόντηξε, παραιτήθηκε και από βουλευτής και έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.

     

    Ο κ. Σακελλαρίδης είναι πλέον διευθυντής του ελληνικού κλάδου της Διεθνούς Αμνηστίας. Και ελάχιστα τον ενδιαφέρει τι κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Το είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

     

    Καλεσμένος του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου στους «Αταίριαστους», ο κ. Σακελλαρίδης είπε ευθαρσώς πως δεν παρακολούθησε την πολυσυζητημένη ομιλία του κ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο (εδώ), και απλώς διάβασε τα βασικά της σημεία.

     

    Σε ερώτηση αν θα είναι ξανά υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα ήταν δε αποστομωτικός: «Οχι». Αν του έγινε πρόταση να είναι υποψήφιος στην Αθήνα, δεδομένης της καλής του πορείας το 2014, η απάντησή του ήταν επίσης: «Οχι».

  • Ο Σταύρος Θεοδωράκης θύμωσε με την «Εστία» - ο Γιάννης Πρετεντέρης;

    Ενα δημοσίευμα της «Εστίας» της Δευτέρας για το πολιτικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητστοτάκη προς το Κέντρο –κίνηση που, κατά την εφημερίδα, θα συμβολίζουν δύο προσθήκες, η ένταξη του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στο ευρωψηφοδέλτιο και του Σταύρου Θεοδωράκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, προκάλεσε την οργή του τελευταίου.

     

    Διότι όχι μόνο η «Εστία» υποστήριζε στο πρωτοσέλιδο άρθρο της ότι ο κ. Θεοδωράκης θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά και ότι θα διαλύσει το Ποτάμι, κόμμα που με τόσο κόπο δημιούργησε το 2014.

    Η απάντηση του κ. Θεοδωράκη ήρθε με δήλωση στο iefimerida.gr: «Κάποιοι δεν κουράζονται να γράφουν ψέματα για το Ποτάμι. Τον Ιούνιο έλεγαν ότι το Ποτάμι “εξαφανίστηκε”, τον Σεπτέμβριο ότι “τέλειωσε”, τον Οκτώβριο ότι φεύγουν οι βουλευτές, τον Νοέμβριο ότι δεν θα κάνει συνέδριο. Και τώρα που το Ποτάμι ανακάμπτει εφηύραν νέο σενάριο. Οτι θα αυτοδιαλυθούμε τον Μάρτιο! Ας χαλαρώσουν. Το Ποτάμι είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει, όσο και αν κάποιοι το προτιμούν πεθαμένο. Ραντεβού στη νέα Βουλή», ανάφερε ο κ. Θεοδωράκης.

     

    Απομένει να δούμε τη δήλωση του κ. Πρετεντέρη- αν γίνει…

  • Ιεροκλής Μιχαηλίδης για δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

    Είναι Σαλονικιός, κεντροαριστερών αντιλήψεων, δημοφιλής, επιτυχημένος, πολιτικοποιημένος. Εντάξει είναι λίγο παραπάνω ΑΕΚ απ’ όσο πρέπει αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εδώ. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης εμφανίστηκε ξαφνικά τη Δευτέρα ως μια ενδεδειγμένη λύση για διάδοχη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη τώρα που αποχωρεί ο Γιάννης Μπουτάρης.

     

    Το γράφει το «Εθνος» που έχει καλό κυβερνητικό ρεπορτάζ και ανήκει και στον Ιβάν Σαββίδη.

     

    Οτι ο κ. Μπουτάρης πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τους αντιπροσώπους όλων των κεντροαριστερών κομμάτων –και τον ΣΥΡΙΖΑ που βέβαια έχει αποφασίσει για Κατερίνα Νοτοπούλου– με σκοπό να τα ξαναπούν. Και ανάμεσά τους ήταν και ένα όνομα έκπληξη… αυτό του Ιεροκλή Μιχαηλίδη που με το σχήμα «Αγαμοι Θύται» είχε κάνει θραύση στη Θεσσαλονίκη προτού κατακτήσει και την Αθήνα.

  • Ο Καρατζαφέρης κλείνει το ART TV λόγω Ζακ Κωστόπουλου

    Εκεί όπου ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήλπιζε να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες της νέας Ακροδεξιάς (με Φαήλο, Δημ. Καμμένο και Βελόπουλο στα άλλα τρία άλογα), έρχεται η ζωή να του δείξει το σκληρό της πρόσωπο. Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού θα αναγκαστεί, λέει, να κλείσει το κανάλι του, το καμάρι του το ART, αυτόν τον φάρο της δημοσιογραφίας και του ήθους που μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είχε διοργανώσει το εξής τηλεοπτικό γκάλοπ:

    «Το κανάλι κλείνει. Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε μετά την 1η Ιανουαρίου», είπε ο κ. Καρατζαφέρης από τη συχνότητα του ΑΡΤ αποδίδοντας μάλιστα την ευθύνη στο ΕΣΡ –που επέβαλε το σχετικό πρόστιμο (εδώ)– και την κυβέρνηση. «Το πρόστιμο του ΕΣΡ μας οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού» είπε, για να συμπληρώσει ότι διώκεται από την κυβέρνηση για τις… ιδέες του!

     

    Το ΕΣΡ είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στο ΑΡΤ TV για τη μετάδοση του «γκάλοπ» μετά τη δολοφονία του Κωστόπουλου., κρίνοντας ότι συνιστά προσβολή μνήμης νεκρού, δυσμενή διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και παραποίηση των γεγονότων.

     

    Για την Ιστορία, μια ημέρα μετά την απόφαση του ΕΣΡ, στα γραφεία της Αρχής εστάλη απειλητικό σημείωμα κατά της ζωής των μελών του συμβουλίου και των οικογενειών τους, απαιτώντας την αναίρεση της απόφασης (εδώ).

     

    Βέβαια με την ευκολία που ανοιγοκλείνουν τοπικής εμβέλειας κανάλια στη χώρα μας, δεν είναι απίθανο Πρωτοχρονιά να κλείσει το ART TV και 2 Ιανουαρίου να ανοίξει το FART TV…

  • O Τσίπρας ψάχνει δήμαρχο για την Αθήνα, ο Κοτζιάς χειροκροτά τον Γερουλάνο

    Υποτίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει Τον Υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας, έναν που «δεν ξέρει να χάνει» και άλλα τέτοια ωραία που βγαίνουν από τα φιλοκυβερνητικά στούντιο του Alpha.

     

    Μπορεί και να τον έχει, αν και το κρατάει μυστικό, σαν τις καλές τις παραλίες που δεν θες να τις ξέρει ο πολύς ο κόσμος μην τις χαλάσουν.

     

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το Σάββατο, ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ για τη δημαρχία της πρωτεύουσας, ο Παύλος Γερουλάνος, ήταν ομιλητής στην πανελλαδική διάσκεψη του Πράττω, της κίνησης δηλαδή που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της είναι ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    Βέβαια, ο κ. Κοτζιάς διευκρίνισε ότι η κίνησή του θα στηρίξει υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μέχρι να βρεθεί κάποιος στην Αθήνα…

  • Ο Κουρουμπλής στην Ευρωβουλή για να βολευτεί ο Πολάκης

    H είδηση ανακοινώθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ: ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και του πρότεινε να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή τον Μάιο.

     

    Κάποιοι το είδαν ως μια τιμητική θέση για τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος με τις εμφανίσεις του στη Βουλή και στην τηλεόραση υπερασπίστηκε όσο λίγοι τον κ. Τσίπρα ενώ παράλληλα αποτέλεσε και ένα κάποιο δείγμα «σοσιαλδημοκρατικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, καθότι πρώην Πασόκος.

     

    Αλλοι όμως το είδαν ως μια «κλοτσιά προς τα πάνω» για τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας. Οτι δηλαδή, ο κ. Τσίπρας τον έστειλε στο ευρωψηφοδέλτιο για να αδειάσει μια θέση στα ψηφοδέλτια των τομέων της Β’ Αθηνών, όπου με δεδομένες τις αρνητικές δημοσκοπήσεις και τις προβλεπόμενες απώλειες εδρών, θα υπάρξει συνωστισμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα προσπαθήσουν να επανεκλεγούν.

     

    Ενας από αυτούς θα είναι και ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα μετακομίσει από τα Χανιά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην πάρει καν έδρα, κάπου στη Β’ Αθηνών προσπαθώντας να εκλεγεί ξανά (αρχικά ήταν να πάει στη Β’ Πειραιώς αλλά και εκεί υπάρχει συνωστισμός έτσι κατά τα φαινόμενα τον στέλνουν στον Δυτικό Τομέα).

     

    Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου διατύπωσε μάλιστα, μια πιο προχωρημένη ερμηνεία:

  • O Νίκος Ταχιάος δεν φοράει σκουλαρίκι

    Ο Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, παρουσίασε την Παρασκευή το έμβλημα του συνδυασμού του σε μια κάπως χαλαρή συνέντευξη Τύπου σε καφέ κοντά στον Λευκό Πύργο.

     

    Το όνομα της παράταξής του είναι ιδιαίτερα αυτοαναφορικό: «Ταχιάος-Υπεύθυνα». Ωστόσο ο ίδιος είπε ότι δεν θα είναι σταρ, όπως ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

     

    «Με ξέρετε. Δεν φοβάμαι την επικοινωνία. Το θέμα είναι η ουσία. Ο δήμος μέχρι τώρα κινήθηκε σε ένα στιλ σταρ σύστημα. Δεν είμαι επιλογή lifestyle ούτε θα φορέσω σκουλαρίκι και δεν θα κάνω τατουάζ. Ομως μπορώ να φέρω κάτι νέο», είπε σε μια προσπάθεια να δώσει το… πολιτικό στίγμα του απέναντι στον κ. Μπουτάρη –που και τατουάζ έχει και φοράει σκουλαρίκι και βέβαια μια χαρά δήμαρχος είναι.

     

    Κατά τα άλλα, ο κ. Ταχιάος, ο οποίος μετρά τρεις δεκαετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, ρωτήθηκε και για τα πεπραγμένα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου – του δημάρχου Θεσσαλονίκης από το 1999 έως το 2010 ο οποίος ως γνωστόν το 2013 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τον δήμο.

     

    Σε αυτήν την ερώτηση, ο κ. Ταχιάος απάντησε ότι έφυγε από τα δημοτικά πράγματα το 2006 και δεν έζησε τα γεγονότα. «Δεν ταυτίζομαι με κανέναν. Θέλω να μπω στον δήμο για να ξεκινήσω κάτι καινούργιο», προσέθεσε.

     

    Σε αντίθεση με το σκουλαρίκι που φαίνεται από μακριά, αυτά με το τατουάζ και με τον Παπαγεωργόπουλο θα πρέπει κάπως να τα αποδείξει.




text
  • Δύο κενές θέσεις στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Να δούμε και πόσα χαμόγελα θα υπάρχουν


    29 Μαρτίου 2024, 06:09