349
Ο πατέρας Τζόκοβιτς με τους ρώσους οπαδούς στη Μελβούρνη | ΥοuΤube

Australian Open: Ο πατέρας Τζόκοβιτς «αγκαλιά» με το «εικόνισμα» του Πούτιν και το «Ζ» της ρωσικής εισβολής

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 11:39
Ο πατέρας Τζόκοβιτς με τους ρώσους οπαδούς στη Μελβούρνη
|ΥοuΤube

Australian Open: Ο πατέρας Τζόκοβιτς «αγκαλιά» με το «εικόνισμα» του Πούτιν και το «Ζ» της ρωσικής εισβολής

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 11:39

Mπορεί στο τερέν του Melbourne Park ο Νόβακ Τζόκοβιτς να «καθάρισε» με… συνοπτικές διαδικασίες και 3-0  σετ (6-1, 6-2, 6-4) τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, παίρνοντας εύκολα την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open,  την παράσταση όμως έκλεψε ο πατέρας του, Σρτζαν Τζόκοβιτς, ποζάροντας με προπαγανδιστές του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.

Η αναμέτρηση του Νόλε με τον ρώσο τενίστα (Ρώσοι και Λευκορώσοι συμμετέχουν στον τουρνουά ως ανεξάρτητοι και όχι με τη σημαία της χώρας τους) αντιμετωπίστηκε ως ευκαιρία από τους εν λόγω θερμόαιμους για να διαδηλώσουν υπέρ της ρωσικής εισβολής και του προέδρου Πούτιν.

Μαζί με τις σερβικές σημαίες, σηκώθηκαν σημαίες της Ρωσίας και της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, φωτογραφίες με το πρόσωπο του ρώσου προέδρου, ενώ κάποιοι (φωτογραφία πάνω) φορούσαν μπλουζάκι με ευκρινές το γράμμα «Ζ», σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, φωνάζοντας «Ρωσία, Σερβία» και το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οπως έγινε γνωστό από την Ομοσπονδία Τένις στην Αυστραλία, τέσσερα άτομα ανακρίθηκαν από την αστυνομία και εκδιώχθηκαν από τον χώρο της Rod Laver Arena για «ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα» και απειλή των φρουρών ασφαλείας.

Εντονη ήταν η αντίδραση του ουκρανού πρεσβευτή  στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, Βασίλ Μιροσνιτσένκο,  που έκανε λόγο για ντροπιαστικό γεγονός.

«Είναι ένα πλήρες πακέτο. Ανάμεσα στις σερβικές σημαίες υπάρχει: μια ρωσική σημαία, ο Πούτιν, το σύμβολο Z, η λεγόμενη σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», έγραψε στο Twitter, επισυνάπτοντας στο σχετικό βίντεο. «Μεγάλη ντροπή», τόνισε.

Το θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς μετά το τέλος του αγώνα, ο Σρτζαν Τζόκοβιτς έκρινε σκόπιμο να φωτογραφηθεί μαζί με τους υποστηρικτές του Πούτιν (και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία). Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο πατέρας του σέρβου τενίστα εμφανίζεται να λέει «zivejli Russiyani» (στην υγειά των Ρώσων) δίπλα σε έναν από τους οπαδούς με το γράμμα «Ζ» στην μπλούζα του και μία φωτογραφία του Πούτιν.

«Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς κάνει μια τολμηρή πολιτική δήλωση», ήταν το σχόλιο που συνόδευε το βίντεο σε αυστραλιανό φιλορωσικό κανάλι στο YouTube.

Δημοσιογράφοι στη Σερβία επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται πράγματι για τον πατέρα του Τζόκοβιτς, ενώ η εφημερίδα «Melbourne Age» ανέφερε στα σερβικά: «Ζήτω η Ρωσία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...