341
Οι αδελφοί Μπράουνλι που συγκίνησαν τους πάντες | Reuters

Παράτησε το χρυσό για να βοηθήσει τον αδελφό του

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 17:42
Οι αδελφοί Μπράουνλι που συγκίνησαν τους πάντες
|Reuters

Παράτησε το χρυσό για να βοηθήσει τον αδελφό του

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 17:42

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Τριάθλου (World Triathlon Series) ολοκληρωνόταν στο νησί Κοζουμέλ που βρίσκεται στο Μεξικό με την ζέστη και την υγρασία να δυσκολεύουν το έργο των αθλητών. Οι πρώτοι δρομείς στον μαραθώνιο των 10 χιλιομέτρων ήταν κοντά στην γραμμή του τερματισμού. Πρώτος ήταν ο Τζόνι Μπράουνλι από την Μεγαλή Βρετανία που έδειχνε ότι θα κερδίσει εύκολα την πρώτη θέση.

Λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό όμως ο Τζόνι Μπράουνλι σταδιακά σταμάτησε να τρέχει. Εδειχνε ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά και όλοι περίμεναν την στιγμή που θα καταρρεύσει. Εκείνη την στιγμή πέρασε από δίπλα του ο αδελφός του, Αλιστερ που δίχως δεύτερη σκέψη, σταμάτησε το τρέξιμο και τον πήρε αγκαλιά. Ο Αλιστερ ουσιαστικά «κουβάλησε» τον αδελφό του μέχρι την γραμμή του τερματισμού.

Η κίνηση του αυτή έδωσε την ευκαιρία στον επερχόμενο Μάριο Μόλα να τους περάσει και να κόψει πρώτος το νήμα. Τα αδέρφια Μπράουνλι όμως χάρισαν σε όλον τον κόσμο μία σπουδαία στιγμή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Σε περίπτωση που κέρδιζε ο Τζόνι Μπράουνλι, θα κατακτούσε το World Series, ωστόσο η δεύτερη θέση τον άφησε τέσσερις πόντους πίσω από τον Ισπανό Μάριο Μόλα, που τερμάτισε 5ος στον αγώνα του Κοσουμέλ. Μετά τον τερματισμό όμως κανένας δεν ασχολήθηκε με τους νικητές. Ολοι μιλούσαν για την συγκινητική κίνηση του Αλιστερ.

Ο Τζόνι Μπράουνλι και ο Αλιστερ Μπράουνλι είχαν διακριθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Αλιστερ είχε κερδίσει το χρυσό ενώ ο Τζόνι το ασημένιο. Η δίψα για ένα ακόμη χρυσό δεν ήταν αρκετή για να κάνει τον Αλιστερ να αφήσει πίσω τον αδελφό του. Εστω και για τα λίγα μέτρα μέχρι τον τερματισμό. Οπως είναι λογικό, η εικόνα με τα αδέρφια Μπράουνλι να τερματίζουν μαζί έκανε γρήγορα τον γύρω του κόσμου.

Αμέσως μετά τον τερματισμό, ο Τζόνοθαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Αλιστερ, δήλωσε: «Θα έκανα το ίδιο για οποιονδήποτε αθλητή. Ακόμα και αν δεν ήταν ο αδελφός μου, θα τον βοηθούσα να τερματίσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...