207
H ΑΔΕΔΥ δεν ανακοίνωσε απεργία, αλλά στάση εργασίας ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα των γυναικών στο Δημόσιο... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη «διευκολυντική» στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 07:52
H ΑΔΕΔΥ δεν ανακοίνωσε απεργία, αλλά στάση εργασίας ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα των γυναικών στο Δημόσιο...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη «διευκολυντική» στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 07:52

Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν σε αυτή τη χώρα, ούτε καν έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης. Ενα από αυτά είναι η χαρακτηριστική ικανότητα των δημοσίων υπαλλήλων να φτιάχνουν τριήμερα, ή «long weekend» που θα έλεγαν οι αγγλόφωνοι.

Η ΑΔΕΔΥ, λοιπόν, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε για σήμερα Παρασκευή τρίωρη «διευκολυντική» στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως και τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να τιμηθεί η Ημέρα της Γυναίκας.

Μια λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι η Ημέρα της Γυναίκας είναι στις 8 Μαρτίου και όχι η 6η Μαρτίου, αλλά στο ελληνικό Δημόσιο ισχύει το γνωστό: μη χαλάς τις λεπτομέρειες να σου χαλάσουν μια ωραία ιστορία.

Ετσι, η ΑΔΕΔΥ επισήμανε στο δελτίο Τύπου της ότι καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία «να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις κι εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας». Καλεί δηλαδή τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τρίωρη στάση εργασίας για να συζητήσουν τα σύγχρονα αιτήματα της γυναίκας.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να μάθουμε σε πόσους χώρους εργασίας του Δημοσίου έγιναν τελικά συζητήσεις και εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας, Παρασκευή μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...