266
Ανδρες της φρουράς σε κατάσταση συναγερμού μετά την απόπειρα εισβολής στις εγκαταστάσεις της CIA | NBC News via REUTERS

ΗΠΑ: Απόπειρα εισβολής στο στρατηγείο της CIA!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 10:37
Ανδρες της φρουράς σε κατάσταση συναγερμού μετά την απόπειρα εισβολής στις εγκαταστάσεις της CIA
|NBC News via REUTERS

ΗΠΑ: Απόπειρα εισβολής στο στρατηγείο της CIA!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 10:37

Σκηνές από χολιγουντιανή κατασκοπική περιπέτεια εκτυλίχθηκαν έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA, στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, όταν ένας ένοπλος άνδρας επιχείρησε να παραβιάσει την περίμετρο ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο άγνωστος τραυματίστηκε από πυρά πρακτόρων του FBI και δεν κατόρθωσε να περάσει από την πρώτη πύλη πρόσβασης που οδηγεί στο αχανές δασώδες συγκρότημα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο δρόμος που οδηγεί στο Λάνγκλεϊ κλειστός από οχήματα και μοτοσικλέτες της Αστυνομίας / REUTERS/Leah Millis

Το προσωπικό ασφαλείας προσπάθησε για αρκετές ώρες να διαπραγματευτεί μαζί του για να τον πείσει να παραδοθεί, αλλά το άτομο «βγήκε από το όχημά του κρατώντας όπλο και συνελήφθη από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Εκπρόσωπος της CIA ανέφερε ότι η υπηρεσία είχε γνώση της κατάστασης που εξελισσόταν έξω από την περίμετρο ασφαλείας του συγκροτήματος, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από το κεντρικό κτίριο. «Το συγκρότημά μας παραμένει ασφαλές και οι αξιωματικοί ασφαλείας μας είναι τα μόνα μέλη της υπηρεσίας που εμπλέκονται άμεσα», είπε.

Ανδρες της Αστυνομίας φρουρούν την είσοδο προς τις κεντρικές εγκαταστάσεις της  CIA μετά την απόπειρα παραβίασης της περιμέτρου / NBC News via REUTERS
Στο παρελθόν…

Το 1993, ο Μιρ Αϊμάλ Κανσί, ένας Πακιστανός, σκότωσε δύο εργαζόμενους της CIA και τραυμάτισε τρεις άλλους, πυροβολώντας τους καθώς ήταν στα οχήματά τους περιμένοντας να μπουν στο συγκρότημα. Διέφυγε στο Πακιστάν, όπου συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 2002.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...