197
| Claudio Bresciani/TT News Agency/via REUTERS

Απογοητευμένος από το Brexit, o Τζον Λε Καρέ είχε πάρει ιρλανδική υπηκοότητα πριν πεθάνει

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 12:52
|Claudio Bresciani/TT News Agency/via REUTERS

Απογοητευμένος από το Brexit, o Τζον Λε Καρέ είχε πάρει ιρλανδική υπηκοότητα πριν πεθάνει

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 12:52

Ο Τζον Λε Καρέ, κατά κόσμον Ντέιβιντ Κόρνγουελ, ήταν τόσο απογοητευμένος με τη σύγχρονη Βρετανία και το Brexit, που φρόντισε να εξασφαλίσει την ιρλανδική υπηκοότητα πριν πεθάνει. Αυτό αποκάλυψε ο γιος του, Νίκολας, στο BBC.

Ο βρετανός συγγραφέας, εναργής παρατηρητής του κόσμου από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τις μέρες μας, που ανήγαγε το κατασκοπικό μυθιστόρημα σε υψηλή λογοτεχνία, αναζήτησε τις ιρλανδικές ρίζες του και πήρε την ιρλανδική υπηκοότητα πριν πεθάνει τον περασμένο Δεκέμβριο, στα 89 του χρόνια. Σε μία φωτογραφία εμφανίζεται χαμογελώντας τυλιγμένος με την ιρλανδική σημαία.

Για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Τζον Λε Καρέ δεν μασούσε τα λόγια του και παρέβαλλε το Brexit με την κρίση του Σουέζ το 1956, που επισφράγισε την αποκαθήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου ως παγκόσμιας δύναμης.

«Είναι χωρίς αμφιβολία ή μεγαλύτερη καταστροφή και η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχει διαπράξει η σύγχρονη Βρετανία από την επέμβαση στο Σουέζ», έλεγε. «Κανείς άλλος δεν έχει την ευθύνη από τους ίδιους τους Βρετανούς, ούτε οι Ιρλανδοί ούτε οι Ευρωπαίοι».

«Για μένα, η ιδέα ότι αυτήν τη στιγμή πρέπει να φαντασθούμε ότι μπορούμε να υποκαταστήσουμε την πρόσβαση στη μεγαλύτερη εμπορική ένωση στον κόσμο με την πρόσβαση στην αμερικανική αγορά είναι τρομακτική», έλεγε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...