246
Φωτογραφία μέσα από το κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ | SOOC

Από το καλοκαίρι και μόνο στα campus των μεγάλων ΑΕΙ τα πρώτα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2022, 11:51
Φωτογραφία μέσα από το κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ
|SOOC

Από το καλοκαίρι και μόνο στα campus των μεγάλων ΑΕΙ τα πρώτα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2022, 11:51

Eν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έχουν προσφύγει δέκα σύλλογοι επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Συλλόγων Φοιτητών, όπως και καθηγητές πανεπιστημίων, ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις για τη συγκρότηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων (ΟΠΠΙ), οι πρώτοι ειδικοί φρουροί που θα στελεχώσουν τις Ομάδες αναμένεται να αναπτυχθούν στα campus των μεγάλων ΑΕΙ της χώρας στις αρχές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, τα μέλη των ΟΠΠΙ θα κινούνται στον χώρο των campus, με τα κτίρια των Ιδρυμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο /πρώην ΑΣΟΕΕ, Πάντειο, Νομική και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) να μένουν, τουλάχιστον προς το παρόν, εκτός πλάνων.

Οι πρυτάνεις φέρεται να έχουν ήδη επιλέξει τους χώρους όπου θα έχουν την έδρα τους τα μέλη των ΟΠΠΙ, «τρία λεπτά μακριά από την πρυτανεία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην «Καθημερινή».

Την ίδια περίοδο με την ανάπτυξη των πρώτων στελεχών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αναμένεται να μπουν και τα τουρνικέ στις εισόδους των Ιδρυμάτων για τον έλεγχο των εισερχομένων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ήδη έχουν κατατεθεί τα σχετικά σχέδια ασφαλείας από τα ΑΕΙ, με κάποια να ξεχωρίζουν κατά το ρεπορτάζ, για τη λεπτομέρειά τους, όπως αυτό στο ΑΕΙ της Δυτικής Ελλάδας.

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, οι άνδρες και οι γυναίκες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα περιπολούν μέσα στα μεγάλα campus του ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου και την Πολυτεχνειούπολη, όπως και στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Αποστολή τους, να επεμβαίνουν σε περιπτώσεις εγκλημάτων, όπως κλοπές και ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κ.ά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...