266
Γιατρός σε ΜΕΘ-Covid νοσοκομείου της Αθήνας (φωτογραφία αρχείου) | Alexandros Michailidis /SOOC

Από την Τρίτη ξεκινά η διαδικασία επιστράτευσης στους γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 13:39
Γιατρός σε ΜΕΘ-Covid νοσοκομείου της Αθήνας (φωτογραφία αρχείου)
|Alexandros Michailidis /SOOC

Από την Τρίτη ξεκινά η διαδικασία επιστράτευσης στους γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 13:39

Ξεκινά από αύριο, Τρίτη, η επιστράτευση των γιατρών, αν δεν καλυφθούν ως σήμερα, Δευτέρα, τα κενά, όπως ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι έχουν αυξηθεί οι κλίνες ΜΕΘ, ενώ υπάρχει συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τους ασθενείς που νοσούν από τη λοίμωξη Covid-19.

«Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και το όπλο μας είναι το εμβόλιο», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ενώ επικαλέστηκε έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες, η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Νωρίτερα, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», είπε ότι εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε επιστράτευση γιατρών αν δεν καλυφθούν τελικά τα κενά στο ΕΣΥ.

«Eίμαστε σε συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους. Ηδη, από χθες το βράδυ, και σήμερα το πρωί, μας δίνονται ονόματα ιδιωτών ιατρών που θα ενταχθούν εθελοντικά στο ΕΣΥ. Επιθυμία μας είναι να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες εθελοντικής παρουσίας ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο σύστημα. Πιθανολογώ ότι μέσα στην εβδομάδα, εάν δεν καλυφθούν τα κενά τα οποία υπάρχουν, θα γίνει και η διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών. Ηδη, όμως, οι Σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και υπάρχει ένα ευχάριστο μήνυμα: ότι σιγά-σιγά μας δίνονται καθημερινά άτομα που θέλουν να έρθουν εθελοντικά», είπε ο κ. Πλεύρης.

«Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με επίταξη, θα καλυφθούν τα κενά, αρχικά στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας. Είμαστε πανέτοιμοι, αλλά, ούτως ή άλλως, από την ενεργοποίηση της επίταξης χρειάζονται τουλάχιστον 48 ώρες για τη συνολική υλοποίηση, μέχρι δηλαδή να σταλούν τα χαρτιά», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...