402
Ο Αρτέμης Σώρρας συνεχίζει να «μαγεύει» τους οπαδούς του | Facebook

Απερρίφθη η αίτηση αναστολής του Σώρρα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 11:23
Ο Αρτέμης Σώρρας συνεχίζει να «μαγεύει» τους οπαδούς του
|Facebook

Απερρίφθη η αίτηση αναστολής του Σώρρα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 11:23

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών απέρριψε το πρωί της Παρασκευής την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους που είχαν υποβάλει, μέσω του συνηγόρου τους, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του. Το ζεύγος Σώρρα καταζητείται από την Αστυνομία, καθώς τον περασμένο Μάρτιο αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τον καθένα.

Ο αυτοπαρουσιαζόμενος ως «σωτήρας» της χώρας (και λοιπών οφειλετών) παραμένει άφαντος εδώ και μήνες παρά τις αναζητήσεις της Αστυνομίας. Και την ώρα που έχουν χαθεί τα ίχνη του, αμετανόητοι οπαδοί του έχουν καταθέσει περίπου 900 μηνυτήριες αναφορές στις εισαγγελικές αρχές της χώρας, σε βάρος του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ακολουθώντας πιστά την προτροπή του να υποβάλουν μηνύσεις κατά πολιτικών και κυβερνώντων.

Στο επίκεντρο του… σκεπτικού τους ο νόμος 4389/2016 που θέσπισε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πίσω από τον οποίο όπως ισχυρίζονται κρύβεται συνωμοσία από ξένα κέντρα για να πτωχεύσει η χώρα και να καταλυθεί η δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να συλληφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη για εσχάτη προδοσία.

Στις αρχές του μήνα, ο Αρειος Πάγος απεφάνθη το προφανές: ότι ο  Σώρρας δεν είναι διαχειριστής $600 δισ., με την Πολιτεία να θεωρεί και επισήμως ότι ο φυγόδικος ιδρυτής του πολιτικού φορέα δεν έχει την μυθική περιουσία που ισχυριζόταν ότι έχει.

Ειδικότερα η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δις δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού. Ακόμη, δεν αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματίων που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν, ότι ενώ δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%. Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...