234
|

Απαντήσεις από τον «Δημόκριτο» για τον φάκελο με τη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 09:37

Απαντήσεις από τον «Δημόκριτο» για τον φάκελο με τη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 09:37

Απαντήσεις για την περίεργη σκόνη στον φάκελο που προκάλεσε τον συναγερμό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καλούνται να δώσουν οι ειδικοί του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος».

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», παρέλαβαν τον φάκελο που εστάλη το απόγευμα της Τετάρτης στο γραφείο της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παράλληλα ξεκίνησε και ο έλεγχος των χώρων του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Σε δεύτερο στάδιο οι διωκτικές αρχές θα ερευνήσουν ποιος κρύβεται πίσω από τον ινδό αποστολέα (όπως χειρόγραφα αναγράφεται στον φάκελο).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε φυλλάδια που περιέχονταν στον φάκελο με αποδέκτη την πρύτανη, αναγράφονται φονταμενταλιστικά συνθήματα στα αγγλικά, όπως «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».

Ο φάκελος θα σταλεί στη συνέχεια στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού του αποστολέα. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί τόσο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης παραμένουν νοσηλευόμενοι πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς και ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Ολοι τους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο ερεθισμός που παρουσίασαν στη μύτη και το στόμα μετά το άνοιγμα του φακέλου, έχει υποχωρήσει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...