289
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία – οι ανακοινώσεις από Κεραμέως και Πλεύρη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 17:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/01/2022, 17:55
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία – οι ανακοινώσεις από Κεραμέως και Πλεύρη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 17:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/01/2022, 17:55

Η επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, όπως ήταν εξάλλου προγραμματισμένο, αλλά και τα νέα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν λόγω της έξαρσης της υπερμεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον του κορονοϊού, ορίστηκε να είναι το αντικείμενο της έκτακτης ενημέρωσης από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Η βασική αλλαγή είναι τα περισσότερα σελφ τεστ για τους μαθητές: θα κάνουν τρία την εβδομάδα –την Κυριακή, την Τρίτη και την Πέμπτη–, αντί δύο που έκαναν το φθινόπωρο. Επίσης θα υποβάλλονται σε πέντε τεστ, ένα κάθε ημέρα, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα στο τμήμα.

Παράλληλα, από την Επιτροπή συζητήθηκε εάν θα μειωθεί το ποσοστό των κρουσμάτων σε ένα τμήμα –πχ. στο 30%–, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος, ενώ με τα ισχύοντα, για να συμβεί αυτό πρέπει να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.

Σε δηλώσεις της στην «Καθημερινή», η κυρία Κεραμέως είχε εξηγήσει ότι τρία δεδομένα συνηγορούν στη διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων: αρχικά, μέσα στις τάξεις οι μαθητές φορούν απαρέγκλιτα τις μάσκες τους, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται όταν οι μαθητές βγαίνουν για παιχνίδι ή για διασκέδαση με τους φίλους τους. Κατά δεύτερον, όταν τα σχολεία λειτουργούν διά ζώσης γίνονται συστηματικά τεστ στους μαθητές, ενώ, τρίτο, ισχύει ειδικό πρωτόκολλο αυστηρών ελέγχων όταν υπάρξει κρούσμα στην τάξη.

«Είναι προτιμότερο τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο και να γίνονται έλεγχοι εντός του σχολικού πλαισίου παρά το αντίθετο», σημείωσε η κυρία Κεραμέως, προσθέτοντας πως κατά το πρώτο τετράμηνο της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων, στο 80% των τμημάτων όπου υπήρξε ένα κρούσμα δεν υπήρξε δεύτερο. Αυτό αποδίδεται στους συστηματικούς ελέγχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...