227
| SOOC

Ανατροπή στον καιρό των Χριστουγέννων – ψυχρή εισβολή με 10 βαθμούς κάτω το θερμόμετρο

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 09:00

Ανατροπή στον καιρό των Χριστουγέννων – ψυχρή εισβολή με 10 βαθμούς κάτω το θερμόμετρο

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 09:00

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 00:23 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου, ο Ηλιος θα βρίσκεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα ξεκινήσει και τυπικά (αστρονομικά) ο φετινός χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο – και στην Ελλάδα. Τι καιρό θα κάνει όμως;

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 15 και 17 βαθμούς, ενώ όσον αφορά στις βροχοπτώσεις που αναμένονται, οι περισσότερες θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα.

Ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει δραματικά από την ημέρα των Χριστουγέννων και μετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ την Παραμονή των Χριστουγέννων η ανώτερη θερμοκρασία στην Αττική μπορεί να φθάσει και τους  16 βαθμούς, την Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, για την Τετάρτη, δεν προβλέπεται θερμοκρασία μεγαλύτερη των 5 βαθμών Κελσίου το μεσημέρι.

«Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι καλός ο καιρός. Όμως έχουμε ανατροπή των δεδομένων από εκεί και μετά. Μέχρι και χθες λέγαμε ότι θα έχουμε ψυχρή εισβολή στις 26 Δεκεμβρίου αλλά η ψύχρα θα έρθει ανήμερα τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος την Παρασκευή στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, «η ψύχρα θα ρίξει κατακόρυφα το θερμόμετρο, κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις 24 Δεκεμβρίου. Θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές».

Οπως τόνισε, μάλιστα, «η ψύχρα και η παγωνιά θα διατηρηθεί και τις επόμενες δύο ημέρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...