274
Η 46χρονη Αλάνις Μόρισετ | Facebook / Alanis Morisette

Αλάνις Μόρισετ: Ερχεται #MeToo και στη μουσική βιομηχανία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2020, 17:38
Η 46χρονη Αλάνις Μόρισετ
|Facebook / Alanis Morisette

Αλάνις Μόρισετ: Ερχεται #MeToo και στη μουσική βιομηχανία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2020, 17:38

Η Αλάνις Μόρισετ πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης να συνταράξει τη μουσική βιομηχανία.

Η καναδή τραγουδίστρια – τραγουδοποιός σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Sunday Times μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που εξακολουθεί να συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες.

«Δεν έχει ξεκινήσει καν στη μουσική βιομηχανία» είπε h 46χρονη μουσικός για το κίνημα #MeToo.

«Σχεδόν κάθε γυναίκα στη μουσική βιομηχανία δέχθηκε επίθεση, ή παρενόχληση, ή έπεσε θύμα βιασμού. Είναι ευρέως διαδεδομένη – περισσότερο στη μουσική, ακόμη και από τις ταινίες» πρόσθεσε.

«Τι, σεξ, ναρκωτικά και ροκ εντ ρολ; Συντριβή, ιδρώτας και επιθετικότητα. Αλλά είναι μόνο θέμα χρόνου προτού αρχίσουν να αποκαλύπτονται ιστορίες» τόνισε.

Εξηγώντας ότι υπέστη εκμετάλλευση, οικονομική υπονόμευση και σεξουαλική κακοποίηση από την ηλικία των τριών ετών, η Αλάνις Μόρισετ είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να βγουν μπροστά, να κάνουν αποκαλύψεις με τους δικούς τους όρους και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι κάποια θύματα «περίμεναν» την κατάλληλη για να καταγγείλουν κακοποίηση.

«Πρώτα απ’ όλα, δεν περίμεναν. Δεύτερον, αντιμετωπίζουν την απειλή να χάσουν τη δουλειά τους, τη φήμη τους ή να μην τις πιστέψουν. Στην καλύτερη περίπτωση, κρύβεται κάτω από το χαλί, στη χειρότερη περίπτωση, σας προειδοποιούν ή απολύεστε» εξήγησε.

«Η γυναικεία οργή, η οποία δέχεται άδικα πυρά, είναι μέρος του της ανθρώπινης υπόστασης. Όχι να χτυπάτε κάποιον στο πρόσωπο, αλλά ο θυμός να διοχετεύεται σε ακτιβιστικές δράσεις ή να υψώνετε τη φωνή, ή να λέτε όχι, ή να προστατεύετε τα παιδιά σας, ή να είστε φεμινίστρια» πρόσθεσε.

Το κίνημα #MeToo εμφανίστηκε το 2017 μετά τις καταγγελίες πολλών γυναικών εναντίον του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν βρίσκεται τώρα στη φυλακή και εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News