168
(φωτ. αρχείου) | .

Ακροδεξιά οργάνωση πίσω από την επίθεση σε κατάληψη στα Πετράλωνα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2018, 14:57
(φωτ. αρχείου)
|.

Ακροδεξιά οργάνωση πίσω από την επίθεση σε κατάληψη στα Πετράλωνα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2018, 14:57

Η ακροδεξιά οργάνωση Κρυπτεία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την Κυριακή κατά χώρου στα Πετράλωνα που τελεί υπό κατάληψη.

Μέλη της οργάνωσης τηλεφώνησαν τη Δευτέρα στον ιστότοπο iefimerida.gr λέγοντας ότι πραγματοποίησαν επίθεση στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.

«Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν» ανέφεραν.

Είναι η ίδια οργάνωση που είχε επιτεθεί με πέτρες στην κατοικία του Αμίρ στη Δάφνη. Πρόκειται για έναν 11χρονο που επρόκειτο να είναι σημαιοφόρος αλλά τελικά παρέλασε με μια πινακίδα.

Αργά το βράδυ της Κυριακής 20 με 30 άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων, στην οδό Τιμοδήμου, που τελεί υπό κατάληψη. Οι δράστες φώναζαν συνθήματα κατά των αναρχικών και της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε ένα άτομο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή. Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές έξι ατόμων, τα οποία τελικά αφέθησαν ελεύθερα, ως μη έχοντα σχέση με τους επιτεθέντες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...