573
Ο εξάχρονος Αλεξ διαβάζει το γράμμα του στον πρόεδρο Ομπάμα, ζητώντας να φιλοξενήσει τον πεντάχρονο Ομράν από τη Συρία | YouTube

Εξάχρονος γράφει στον Ομπάμα για τον μικρό Ομράν από τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 16:11
Ο εξάχρονος Αλεξ διαβάζει το γράμμα του στον πρόεδρο Ομπάμα, ζητώντας να φιλοξενήσει τον πεντάχρονο Ομράν από τη Συρία
|YouTube

Εξάχρονος γράφει στον Ομπάμα για τον μικρό Ομράν από τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 16:11

«Θυμάσαι το αγόρι μέσα στο ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείς, σε παρακαλώ, να πας να τον βρεις και να τον φέρεις στο σπίτι μου;». Ο εξάχρονος Αλεξ είδε τη φωτογραφία του πεντάχρονου Ομράν Ντακνές, ο οποίος διασώθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο Χαλέπι τον περασμένο Αύγουστο. Είδε το αίμα στο πρόσωπό του και το ανέκφραστο βλέμμα του. Δεν μπορούσε να βγάλει τη φωτογραφία από το μυαλό του. Επρεπε απλώς να βρει έναν τρόπο να φέρει το αγόρι από τη Συρία στο σπίτι του, στη Νέα Υόρκη. Αν το κατάφερνε αυτό, τα υπόλοιπα θα τα αναλάμβανε ο ίδιος. Ο Ομράν θα γινόταν ο νέος του αδερφός, ο ίδιος θα του μάθαινε ποδήλατο και Αγγλικά, θα του μάθαινε ακόμη και μαθηματικά! Αρκεί, κάπως, να ερχόταν στις ΗΠΑ. Ποιος έχει την εξουσία να φροντίσει γι’ αυτό;

ALEPPO, SYRIA - AUGUST 17: (EDITORS NOTE: Image contains graphic content.) 5-year-old wounded Syrian kid Omran Daqneesh sits alone in the back of the ambulance after he got injured during Russian or Assad regime forces air strike targeting the Qaterji neighbourhood of Aleppo on August 17, 2016. (Photo by Mahmud Rslan/Anadolu Agency/Getty Images)
Η φωτογραφία που σόκαρε τον Αλεξ: ο πεντάχρονος Ομράν Ντακνές, τραυματισμένος, ανέκφραστος στο εσωτερικό ασθενοφόρου, αφού διασώθηκε από βομβαρδισμούς στη γειτονιά του στο Χαλέπι, στις 17 Αυγούστου (Photo by Mahmud Rslan/Anadolu Agency)

«Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα», έγραψε σε δισέλιδη επιστολή του προς τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο Αλεξ. «Θυμάσαι το αγόρι μέσα στο ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείς, σε παρακαλώ, να πας να τον βρεις και να τον φέρεις στο σπίτι μου; Μπορείς να παρκάρεις στην είσοδο του γκαράζ ή στον δρόμο. Θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του προσφέρουμε μία οικογένεια και θα είναι ο αδερφός μας. Η Κάθριν, η μικρή μου αδερφή, θα μαζεύει πεταλούδες και πυγολαμπίδες για αυτόν. Στο σχολείο έχω έναν φίλο από τη Συρία, τον Ομάρ, θα τον γνωρίσω στον Ομράν. Μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί. Μπορούμε να τον προσκαλούμε σε πάρτι γενεθλίων και εκείνος θα μας μάθει μία άλλη γλώσσα. Θα του μάθουμε και Αγγλικά, όπως κάναμε στον φίλο μου τον Αότο από την Ιαπωνία.

Σε παρακαλώ, πες του ότι ο αδερφός του θα είναι ο Αλεξ, ο οποίος είναι ένα πολύ καλό παιδί, όπως κι εκείνος. Αφού δεν θα φέρει μαζί του παιχνίδια και επειδή δεν έχει παιχνίδια, η Κάθριν θα μοιράζεται μαζί του το μεγάλο λαγουδάκι της με τις ρίγες. Κι εγώ θα του δίνω το ποδήλατό μου και θα του μάθω να κάνει πεντάλ. Θα του μάθω και προσθέσεις και αφαιρέσεις στα Μαθηματικά. Μπορεί να μυρίζει το λιπ γκλος της Κάθριν που είναι πράσινο. Δεν αφήνει κανέναν να το ακουμπήσει.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Ανυπομονώ να έρθεις!»

Το γράμμα έφτασε στον αμερικανό πρόεδρο. Ο ίδιος φέρθηκε ως πολιτικός. Στη συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί συνολικά 110.000 πρόσφυγες από τη Συρία, κατά το οικονομικό έτος 2017 που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου. Υστερα, φέρθηκε ως άνθρωπος. Διάβασε φράσεις από το γράμμα του Αλεξ ενώπιον των συγκεντρωμένων αρχηγών κρατών και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. «Αυτά είναι τα λόγια ενός εξάχρονου, που δεν έχει μάθει να είναι κυνικός, καχύποπτος ή φοβισμένος απέναντι σε άλλους ανθρώπους εξαιτίας της καταγωγής τους, της εμφάνισής τους ή του θεού στον οποίο προσεύχονται. Ολοι πρέπει να μάθουμε κάτι από τον Αλεξ». Και, τελικά, φέρθηκε έξυπνα. Αν δεν μπορεί να πείσει ο ίδιος τις ξενοφοβικές φωνές στη χώρα του, στον κόσμο, στο Διαδίκτυο, ίσως μπορεί ο μικρός Αλεξ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...