283
| Sky News

Αυτή είναι η τιτάνια μάχη των γιατρών του Μπέργκαμο κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 22:49
|Sky News

Αυτή είναι η τιτάνια μάχη των γιατρών του Μπέργκαμο κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 22:49

Μόνο η εικόνα έχει τη δύναμη να δείξει τι συμβαίνει σε ένα νοσοκομείο που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Μιας μάχης που στην Ιταλία μετρά χιλιάδες θύματα – μόνο σήμερα πάνω από 600. Είναι όμως και μια μάχη που το ιατρικό προσωπικό είναι αποφασισμένο να δώσει μέχρι τέλους.

Αυτήν την ασύλληπτη πραγματικότητα κατέγραψαν οι κάμερες στο Μπέργκαμο της Ιταλίας. Οι γιατροί που επέτρεψαν την καταγραφή ζήτησαν οι εικόνες να φτάσουν σε όλους. Είναι ένα μήνυμα και μια έσχατη προειδοποίηση που πρέπει να φτάσει σε όλους.

Ο δημοσιογράφος του Sky News περιγράφει πώς «οι νοσηλευτές μας παραμερίζουν για να περάσουν τα φορεία που μεταφέρουν άνδρες και γυναίκες με αναπνευστήρες. Περνάνε δίπλα από διαδρόμους γεμάτους με κρεβάτια και ανθρώπους που αγωνιούν να αναπνεύσουν κρατώντας το στήθος τους».

Οι διάδρομοι, συνεχίζει ο ίδιος, «είναι γεμάτοι από ανθρώπους που φαίνονται εξαιρετικά άρρωστοι».

Κάποιοι είναι σε αίθουσα αναμονής: «Πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε κομμάτι του χώρου», εξήγησε ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του νοσοκομείου.

«Οι ιατρικές ομάδες δίνουν εδώ έναν πόλεμο και τον χάνουν», ανέφερε το Sky News που κατέγραψε τις εικόνες στο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής της επείγουσας περίθαλψης, Ρομπέρτο Κοσεντίνι, λέει ότι δεν έχουν δει ποτέ κάτι τέτοιο και αυτός και το προσωπικό, προειδοποιούν άλλες χώρες, ότι θα το δουν σύντομα αν δεν λάβουν τα μέτρα τους. Το προσωπικό δουλεύει χωρίς σταματημό και βάζει αναπνευστήρες και ορούς στους αρρώστους. Αν δεν το κάνουν πολλοί μπορεί να χειροτερέψουν και να πεθάνουν.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται νέες αφίξεις, που φαίνονται να είναι πολύ άσχημα. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο αυτοί οι ασθενείς θα ήταν περιπτώσεις για άμεση εντατική θεραπεία, αλλά στο Μπέργκαμο θα πρέπει να είναι κοντά σε σημείο θανάτου, όχι μόνο σοβαρά άρρωστοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...