222
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ανακοινώσεις του για τον κορονοϊό | Leon Neal/Pool via REUTERS

Εντρομος από την επέλαση του κορονοϊού, ο Τζόνσον κλείνει παμπ, μπαρ και εστιατόρια

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 19:46
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ανακοινώσεις του για τον κορονοϊό
|Leon Neal/Pool via REUTERS

Εντρομος από την επέλαση του κορονοϊού, ο Τζόνσον κλείνει παμπ, μπαρ και εστιατόρια

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 19:46

Με καθυστέρηση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και υπό την κατακραυγή επιστημόνων, η Βρετανία αποφάσισε να κλείσει χώρους όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου, ώστε να περιορίσει τη διάδοση του κορονοϊου.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι κλείνουν από το ίδιο κιόλας βράδυ τα καφέ, οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Επιπλέον και νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφοι και γυμναστήρια, ενώ ενδέχεται να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας.

Ανοιχτά θα μείνουν πάντως τα καταστήματα ντελίβερι.

Η πραγματικότητα ανάγκασε τον Μπόρις Τζόνσον να κάνει μια στροφή 180 μοιρών, αν και  αρνείτο να πάρει μέτρα. Ωστόσο, οι εκατοντάδες νεκροί στην Ιταλία και την Ισπανία – και βεβαίως όχι μόνο εκεί – δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό.

Αν και τα μέτρα είναι ενάντια στην νοοτροπία των Βρετανών, τους κάλεσε να μην βγουν για να καταπολεμήσουν όλοι μαζί τον ιό. «Μείνετε σπίτι για να προστατεύσετε το ΕΣΥ και να σώσετε ζωές», είπε.

Συνέστησε ακόμη στους πολίτες να πλένουν τα χέρια τους γιατί αυτό θα πάρει από το βρετανικό ΕΣΥ ένα μέρος από το βάρος από την αντιμετώπιση του ιού. «Κυριολεκτικά θα σώσουμε χιλιάδες ζωές, αν αναλάβουμε μαζί δράσεις και κάνουμε θυσίες», είπε.

Εστειλε ακόμη και μήνυμα στις επιχειρήσεις ότι το κράτος θα τις στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί. Μήνυμα που εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ανακοίνωσε αναστολή καταβολής ΦΠΑ ως τα τέλη Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...