230
Ο εικονιζόμενος Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ νόμιζε ότι ήταν ο νέος πρόεδρος του SPO αλλά τελικά είχε χάσει από τον Αντρέας Μπάμπλερ | Twitter

Αυστρία: Οι Σοσιαλδημοκράτες έβγαλαν… λάθος πρόεδρο για 48 ώρες

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 12:04
Ο εικονιζόμενος Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ νόμιζε ότι ήταν ο νέος πρόεδρος του SPO αλλά τελικά είχε χάσει από τον Αντρέας Μπάμπλερ
|Twitter

Αυστρία: Οι Σοσιαλδημοκράτες έβγαλαν… λάθος πρόεδρο για 48 ώρες

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 12:04

Ο Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ πανηγύρισε τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές των Σοσιαλδημοκρατών της Αυστρίας, αλλά η χαρά του κράτησε λιγότερο από 48 ώρες.

Ο κεντροαριστερός πολιτικός νόμιζε ότι είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματός του, το οποίο είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Αυστρία, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι το αποτέλεσμα ήταν υπολογιστικό λάθος και έτσι του αφαιρέθηκε ο τίτλος.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που είχαν ανακοινώσει οι αρμόδιες επιτροπές του κόμματος, ο 52χρονος Ντοσκόζιλ εξελέγη πρόεδρος με μικρή διαφορά από τα μέλη του SPO.

Γρήγορα όμως υποχρεώθηκε να παραδώσει τη θέση του στον αληθινό νικητή των εκλογών, τον Αντρέας Μπάμπλερ, που ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλδημοκρατών και αποκαλείται ο «Κόρμπιν της Αυστρίας» (αναφορά στον πρώην αρχηγό των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν).

Κάποιος φαίνεται πως είχε μπερδέψει τις ψήφους και τα ονόματα και έβαλε στο Excel τα λάθος νούμερα.

Το λάθος αποκαλύφθηκε επειδή μία ψήφος δεν είχε καταμετρηθεί και ο υπεύθυνος του κόμματος έκανε την επανακαταμέτρηση.

Το SPO αναζητούσε νέο ηγέτη καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Πράσινους χάνει έδαφος.

Ο Ντοσκόζιλ, πρώην αρχηγός της αστυνομίας σε μία περιφέρεια που συνορεύει της Ουγγαρίας και πρώην υπουργός Αμυνας της Αυστρίας, είχε  διεξάγει προεκλογική εκστρατεία με δεξιά ατζέντα, σημείωσαν οι Times.

Αντίθετα, ο 50χρονος Μπάμπλερ, βουλευτής και δήμαρχος του Τράισκιρτσεν, είχε ξεκάθαρα αριστερή κατεύθυνση.

Μετά τη διόρθωση του λάθους, ο Μπάμπλερ κέρδισε με 317 ψήφος έναντι 280 του αντιπάλου του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...