244
Από τις έξι το πρωί μέχρι και τις έξι το απόγευμα 51.495 οχήματα, συνολικά, είχαν επιστρέψει στην Αττική (φωτ. αρχείου) | InTime News / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς λόγω της επιστροφής των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2024, 19:10
Από τις έξι το πρωί μέχρι και τις έξι το απόγευμα 51.495 οχήματα, συνολικά, είχαν επιστρέψει στην Αττική (φωτ. αρχείου)
|InTime News / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς λόγω της επιστροφής των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2024, 19:10

Apό το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου στην Αττική, με την κίνηση να αυξάνεται, με το πέρασμα της ώρας, τόσο στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ στις επτά το απόγευμα, στην Αθηνών-Κορίνθου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη από τον Ισθμό μέχρι και τα διόδια Ελευσίνας, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στο κομμάτι από την Κινέττα μέχρι τα Μέγαρα.

Ανάλογη εικόνα παρατηρήθηκε και στην Αθηνών-Λαμίας με τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από το ύψος του Αυλώνα μέχρι τα διόδια Αφιδνών, ενώ αρκετές καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στο οδικό τμήμα από Αφίδνες μέχρι τη γέφυρα Καλυφτάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από τις έξι το πρωί μέχρι και τις έξι το απόγευμα 51.495 οχήματα, συνολικά, είχαν επιστρέψει στην Αττική. Συγκεκριμένα, 22.965 αυτοκίνητα μέσω της Αθηνών-Λαμίας και 28.530 μέσω της Αθηνών-Κορίνθου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν επιστρέψει στην Αττική σχεδόν 20.000 οχήματα παραπάνω. Ειδικότερα είχαν επιστρέψει 71.140 οχήματα (29.800 από Αθηνών-Λαμίας και 41.340 μέσω της Αθηνών-Κορίνθου).

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονταν τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ ελήφθησαν αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σημειώνεται πως για το ρεύμα εισόδου ίσχυε, έως τις 21:00, απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...