154
Περιπατητές στη Λισαβόνα στις 3 Μαΐου, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων | REUTERS/Rafael Marchante

Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πορτογαλία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 16:21
Περιπατητές στη Λισαβόνα στις 3 Μαΐου, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων
|REUTERS/Rafael Marchante

Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πορτογαλία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 16:21

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Πορτογαλία, λίγες ημέρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων που ίσχυαν για έξι εβδομάδες.

Αν και οι ειδικοί λένε ότι είναι ακόμη νωρίς να συνδέσουμε την άρση των μέτρων με την αύξηση των κρουσμάτων, συστήνουν στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να μην επαναπαύονται.

Την Παρασκευή καταγράφηκαν 553 κρούσματα ή αυξημένα κατά 2,06% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, επισημαίνει το politico.eu. Πρόκειται για ποσοστό τριπλάσιο από αυτό του μέσου όρου της τελευταίας εβδομάδας όταν κρούσματα αυξάνονταν κατά 0,79% την ημέρα.

Από τις 2 Μαΐου η χώρα έχει άρει τα πιο αυστηρά μέτρα αποκλεισμού και επιτρέπει πλέον την λειτουργία μικρών καταστημάτων.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Λισαβόνα, η οποία είχε επηρεαστεί συγκριτικά λιγότερο σε σχέση με τα βόρεια της χώρας.

Ωστόσο οι υγειονομικές Αρχές επισημαίνουν ότι και οι πολίτες -όπως εξάλλου και σε άλλες χώρες- με την χαλάρωση των μέτρων βγήκαν μαζικά σε παραλίες και ανοιχτούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...