219
Ενα από τα μοιραία μονοπάτια προς τη θάλασσα. Για άλλους ήταν μονοπάτια ζωής, για άλλους όμως θανάτου | George Vitsaras / SOOC

«Βρήκαμε μέχρι και οστά αποτεφρωμένα» – σοκάρουν οι περιγραφές των ιατροδικαστών

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 09:52
Ενα από τα μοιραία μονοπάτια προς τη θάλασσα. Για άλλους ήταν μονοπάτια ζωής, για άλλους όμως θανάτου
|George Vitsaras / SOOC

«Βρήκαμε μέχρι και οστά αποτεφρωμένα» – σοκάρουν οι περιγραφές των ιατροδικαστών

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 09:52

Ακόμα και οι επαγγελματίες του θανάτου, άνθρωποι που προσεγγίζουν με κλινικό και επιστημονικό -άρα αποστασιοποιημένο- τρόπο έναν νεκρό, δεν πίστευαν με αυτά που είδαν στην τραγωδία στο Μάτι.

Χαρακτηριστικά τα όσα περιέγραψε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας, οποίος περιέγραψε στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» τα όσα κλήθηκε να διαχειριστεί, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του στο νεκροτομείο, όπου κατέφθαναν σε ειδικούς σάκους οι σοροί από το Μάτι.

Οι περιγραφές του προκαλούν ανατριχίλα. «Το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμένοι και αποτεφρωμένοι».

Κατά τη δική του εκτίμηση και με βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες, η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το μοιραίο οικόπεδο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα 26 άτομα που βρέθηκαν αγκαλιασμένα, ο κ. Μπογιώκας είπε ότι «εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση, πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς».

«Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να τη σβήσει η Πυροσβεστική – εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Εχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους», κατέληξε ο κ. Μπογιώκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News