299
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο επελέγη τελευταίος. Τα δικαιώματά του τα έχουν οι Ντάλας Μάβερικς | Twitter

Αντετοκούνμπο ο Τρίτος: Ο Κώστας επελέγη στα Draft του ΝΒΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 09:11
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο επελέγη τελευταίος. Τα δικαιώματά του τα έχουν οι Ντάλας Μάβερικς
|Twitter

Αντετοκούνμπο ο Τρίτος: Ο Κώστας επελέγη στα Draft του ΝΒΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 09:11

Toν Ιούνιο 2013 ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που πρωταγωνιστούσε στη λαμπερή βραδιά των draft του NBA, τη διαδικασία-φιέστα επιλογής νέων παικτών από τις ομάδες του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Ο Giannis επελέγη στη 15η θέση από τους Μιλγουόκι Μπακς και η ιστορία είναι γνωστή, έγινε αστέρας του ΝΒΑ και μετρά ήδη δύο συμμετοχές σε All Star Game.

Ακολούθησε το επόμενο καλοκαίρι ο μεγαλύτερος των αδελφών Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης, ο οποίος επελέγη στη 51η θέση από τους Νιου Γιορκ Νικς.  Ωστόσο έπαιξε λίγες μόνο μέρες στην ομάδα της Νέας Υόρκης, τον χειμώνα του 2016. Τώρα παίζει στον Παναθηναϊκό.

Και φτάσαμε τον Ιούνιο του 2018, ξημερώματα Παρασκευής, 22 Ιουνίου, όταν ένας τρίτος Αντετοκούνμπο βρέθηκε στα draft. O 20χρονος Κώστας επελέγη τελευταίος στη διαδικασία στη θέση 60 από τους Φιλαδέλφια 76ers, όμως τα δικαιώματά του κατέληξαν τελικά στους Μάβερικς.

Η ομάδα του Ντάλας είχε επιλέξει στο Νο 54 τον Σέικ Μίλτον, αλλά τον έστειλε στους Σίξερς για να πάρει το νούμερο 56 (Ρέιμοντ Σπάλντινγκ) και 60 (Κώστα Αντετοκούνμπο).

Κατά τα λοιπά, ο 19χρονος σέντερ από τις Μπαχάμες και το κολέγιο της Αριζόνα, Ντιάντρε Εϊτον, όπως αναμενόταν, επελέγη στην πρώτη θέση πηγαίνοντας στους Φίνιξς Σανς και έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των draft, μετά το 1996 που δεν θα αλλάξει πολιτεία στη μετάβαση του από το κολεγιακό πρωτάθλημα (NCCA) στο ΝΒΑ.

2018-06-21T234350Z_486229215_NOCID_RTRMADP_3_NBA-NBA-DRAFT
Ο Ντιάντρε Εϊτον με τον επίτροπο του ΝΒΑ Ανταμ Σίλβερ, στη φιέστα του draft (Reuters)

Ο Μπάγκλεϊ από το Ντιουκ ήταν στο Νο2 και έτσι πήγε στο Σακραμέντο, ενώ ο 19χρονος γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκας Ντόντσιτς ήταν το Νο3. Επελέγη από τους Σανς αλλά δόθηκε με ανταλλαγή στους Μάβερικς, που με τη σειρά τους έδωσαν στην Ατλάντα το Νο 5, τον γκαρντ Τρέι Γιανγκ από την Οκλαχόμα. Στο 4 οι Γκρίζλις επέλεξαν τον Τζάρεν Τζάκσον από το Μίσιγκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...