334
Η Μελάνια Τραμπ κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας | REUTERS/Leah Millis

Καμπάνια από τη Μελάνια Τραμπ για ασφαλές Internet – αλλά μήπως είναι κλεμμένη;

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 13:50
Η Μελάνια Τραμπ κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας
|REUTERS/Leah Millis

Καμπάνια από τη Μελάνια Τραμπ για ασφαλές Internet – αλλά μήπως είναι κλεμμένη;

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 13:50

Πασχίζει να βρει ρόλο η Μελάνια Τραμπ σε ένα περιβάλλον, όπως αυτό του Λευκού Οίκου, μέσα στο οποίο μοιάζει να ασφυκτιά. Οι κοινωνικές καμπάνιες ήταν όμως και θα είναι μια καλή διέξοδος.

Αυτό και έπραξε με την παρουσίαση, τη Δευτέρα, μιας πρωτοβουλίας για ασφαλέστερο Internet για παιδιά και εφήβους.

Στόχος της πρωτοβουλίας Be Best είναι να ενθαρρύνει τη θετική χρήση των κοινωνικών δικτύων και να καταπολεμήσει τον εθισμό στα οπιούχα, ο οποίος μαστίζει τις ΗΠΑ.

Η κάπως κοινότοπη παρατήρηση της Τραμπ ήταν ότι «όπως όλοι γνωρίζουμε, τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιά μας θετικά και αρνητικά, αλλά πολύ συχνά χρησιμοποιούνται με αρνητικούς τρόπους».

Το μπούλινγκ που υφίστανται τα παιδιά στα κοινωνικά δίκτυα –άλλος ένας από τους στόχους της καμπάνιας– έκανε κάποιους ρεπόρτερ να αναρωτηθούν αν η έμπνευση είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο τρόπος που χρησιμοποιεί το Twitter.

Πολύ περισσότερο σχολιάστηκε ένα άλλο πρόβλημα.

Το φυλλάδιο με συμβουλές το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η καμπάνια  πολύ γρήγορα φάνηκε ότι μοιάζει πολύ –και στο κείμενο και στα γραφικά του– με υλικό από την προεδρία Ομπάμα.

Εχει και αυτό κάποιες μάλλον κοινότοπες συμβουλές στους γονείς, «μιλήστε στους εφήβους για να αποφύγουν δικτυακές συζητήσεις για σεξ», «μιλήστε στα παιδιά σας για το μπούλινγκ» ή «ζητήστε από τα παιδιά σας να σας μιλήσουν για το μπούλινγκ που υφίστανται».

mel
Αριστερά το φυλλάδιο της διακυβέρνησης Ομπάμα, δεξιά το σημερινό – έχουν γίνει ελάχιστες αλλαγές στα γραφικά

Αρχικά μάλιστα η ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας ανέφερε ότι το υλικό «είναι από την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου».

Μετά την αποκάλυψη των ομοιοτήτων η διατύπωση άλλαξε και πλέον γίνεται λόγος για φυλλάδιο της Επιτροπής, το οποίο «προωθεί η Πρώτη Κυρία».

Ο Λευκός Οίκος περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι άλλαξε η διατύπωση στην ιστοσελίδα για το ποιος εγκρίνει το φυλλάδιο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2016 η Μελάνια Τραμπ είχε κατηγορηθεί ότι είχε αντιγράψει αποσπάσματα ομιλίας της Μισέλ Ομπάμα, του 2008, την οποία είχε δώσει σε παρόμοιες περιστάσεις, ενώ οι σύζυγοί τους έδιναν μάχη για την προεδρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...