220
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν | Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

O Ερντογάν πηγαίνει στη Βάρνα λέγοντας ότι «στόχος» του παραμένει η ένταξη στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 14:31
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
|Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

O Ερντογάν πηγαίνει στη Βάρνα λέγοντας ότι «στόχος» του παραμένει η ένταξη στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 14:31

Μετά τις απειλές και τις διαμαρτυρίες, ήρθε το καλόπιασμα προς τους Ευρωπαίους από τον Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες ώρες προτού φτάσει  στη Βάρνα για τη συνάντηση με τους ηγέτες της ΕΕ λέει ότι στόχος της Τουρκίας του η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τον πιστεύει κανείς; Μόνο όσοι θέλουν να τον πιστέψουν και σε αυτούς απευθύνεται ο «Σουλτάνος», ο οποίος συνεχίζει την τακτική τού μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

Σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ λίγο προτού αναχωρήσει για τη Σύνοδο τη Δευτέρα, ο τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι στρατηγικός στόχος της χώρας του είναι η ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η Αγκυρα, όπως πρόσθεσε συγκεκριμένα, θέλει να συνεχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ, καθώς και ότι η Τουρκία διατηρεί την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ως στρατηγικό στόχο.

Πρόκειται μάλιστα να ζητήσει κατά τη Σύνοδο την άρση των εμποδίων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ενωση, κατηγορώντας του ηγέτες της ΕΕ για την «αποτυχία να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους σε σχέση με τους Σύριους πρόσφυγες».

Ακόμη, είπε ότι αναμένει την άνευ όρων στήριξη από την ΕΕ «για την μάχη της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας».

Τέλος δήλωσε ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα με ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ. Η Αγκυρα επιμένει ότι στην πόλη μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...