257
|

Πέθανε ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Σαράφης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 08:45

Πέθανε ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Σαράφης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 08:45

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων η είδηση του θανάτου του 91χρονου επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράφη, ο οποίος με το θρυλικό πλέον σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι», δημιούργησε μια μοναδική επιχειρηματική ανάπτυξη των εμπορικών καταστημάτων του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Γρηγόρης Σαράφης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1927 και στα 16 χρόνια του έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του, ο Γρηγόρης Σαράφης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, ενώ πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα διαφημιστικά σλόγκαν, αλλά και σε όλες τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trikalavoice, ο Γρηγόρης Σαράφης υπήρξε ανήσυχο πνεύμα, έφηβος ΕΛΑΣίτης και Αριστερός με βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές

Ηταν μεγάλη η αγάπη του για τη δουλειά του –«την κάνω με μεράκι» έλεγε– και τους συνεργάτες του.

Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επιδίωκε να φέρνει ό,τι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες.

Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιραζόταν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα του. Αγαπούσε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα, και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με πολλούς φίλους στη θεσσαλική πόλη. Καταπιανόταν με πολλά: ψαρέματα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, ρεμπέτικα αλλά και τζαζ.

Φίλοι του λένε ότι ήταν άνθρωπος του γλεντιού, «έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...