506
Ο Χόφμαν έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν έπεισε | EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Τζον Ολιβερ κατά Ντάστιν Χόφμαν για την παρενόχληση που κάνει ότι δεν θυμάται

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 13:04
Ο Χόφμαν έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν έπεισε
|EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Τζον Ολιβερ κατά Ντάστιν Χόφμαν για την παρενόχληση που κάνει ότι δεν θυμάται

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 13:04

Εναν έντονο διάλογο για το καυτό θέμα των τελευταίων μηνών στην αμερικανική βιομηχανία του θεάματος είχαν ο Ντάστιν Χόφμαν με τον παρουσιαστή Τζον Ολιβερ.

Αφορμή ήταν η προσπάθεια του Χόφμαν να αποστασιοποιηθεί από τις καταγγελίες που έχουν γίνει και εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση. Αμέσως εισέπραξε την απάντηση του Ολιβερ ότι αφορούν και τον ίδιο. Και από εκεί άρχισε ένας συναρπαστικός διαξιφισμός.

Στην αρχή πάντως τα πράγματα ήταν ευχάριστα.

Ο Χόφμαν και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο συζητούσαν την περασμένη Παρασκευή σε πάνελ με συντονιστή τον Ολιβερ για τα 20 χρόνια της ταινίας  «Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο κι ένας πόλεμος». Μαζί τους η παραγωγός Τζέιν Ρόζενταλ και ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπάρι Λέβινσον.

Σε αυτήν την προφητική ταινία, ο Ντε Νίρο είναι ο σύμβουλος ενός αμερικανού προέδρου που κατασκευάζει έναν πόλεμο για να τραβήξει την προσοχή από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο του προέδρου, που υποδύεται ο Χόφμαν.

Σε κάποιο σημείο, ο Ολιβερ υπενθύμισε στον Χόφμαν τις κατηγορίες που είχε απευθύνει εναντίον του μια συγγραφέας.

«Υπάρχει ένα θέμα που αιωρείται και πρέπει να το θίξουμε», είπε ο Ολιβερ. Στα τέλη Οκτωβρίου, η συγγραφέας Αννα Γκράχαμ Χάντερ είχε κατηγορήσει τον Χόφμαν ότι την είχε αγγίξει και της μίλησε με σεξουαλικά υπονοούμενα, το 1985 όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.

«Αιωρείται;» απάντησε ο Χόφμαν και αντεπιτέθηκε: «Από τα λίγα που διάβασε έκανε για εμένα μια απίστευτη εικασία, καλύτερα από κάθε άλλο. Είμαι ένοχος».

Ο Ολιβερ υποστήριξε ότι η αντίδραση του Χόφμαν και η συγγνώμη που ζήτησε ήταν ανεπαρκής.

Σε αυτό απάντησε ο Χόφμαν λέγοντας ότι δεν θυμάται τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν από 40 χρόνια και για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε υποθετικό λόγο. Αλλά πρόσθεσε ότι δεν πίστευε ότι έκανε κάτι κακό και ότι τα σχόλιά του ήταν ενδεικτικά των συνομιλιών μεταξύ των μελών της ίδιας «οικογένειας». Sτο γύρισμα είναι «όλοι μαζί μια οικογένεια» και ότι κάνουν και κάποια πιο τολμηρά αστεία, εξήγησε.

Είπε ακόμη ότι αυτή η υπόθεση «δεν αντανακλά αυτό που είμαι».

Η απάντηση του Ολιβερ ήλθε οργισμένη: «Τι θα πει “δεν αντανακλά αυτό που είμαι”; Ακριβώς αυτού του είδους οι αντιδράσεις με εκνευρίζουν. Αντανακλά αυτό που είσαι. Αν συνέβη και δεν έδωσες στοιχεία ότι το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ, τότε για λίγο υπήρχε ένα διάστημα που την έπεφτες σε γυναίκες. Οπότε είναι λίγο σαν υπεκφυγή να λες ότι “δεν ήμουν εγώ”. Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό μοιάζει με άρνηση;».

«Είναι δύσκολο να απαντήσεις, δεν ήσουν εκεί», ήταν η απάντηση του Χόφμαν.

Στη συνέχεια, ο Χόφμαν προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση: «Πιστεύεις τα πράγματα που διαβάζεις;» ρώτησε τον συντονιστή.

«Ναι, πιστεύω αυτό που έγραψε», απάντησε ο Ολιβερ, εννοώντας όσα είπε  η συγγραφέας.

«Γιατί;»

«Γιατί δεν έχει λόγο να πει ψέματα».

«Κάποιος λόγος υπάρχει που δεν το ανέφερε εδώ και 40 χρόνια», αντέτεινε ο Χόφμαν.

«Ρε Ντάστιν…» ήταν η απάντηση του Ολιβερ που τη συνόδευσε χτυπώντας με το χέρι του το κεφάλι του.

Επεισαν όλα αυτά τον Ολιβερ; Δύσκολα, αν σκεφτούμε ότι δεν μασά τα λόγια του και ότι  στις εκπομπές του η σάτιρα είναι ένα πιο ευχάριστο διάλειμμα  ανάμεσα στην πολύ εύστοχη κριτική του.

Αν μη τι άλλο, ο παρουσιαστής έδειξε σε όλους το πώς το Χόλιγουντ επιμένει να σπρώχνει αυτά τα θέματα κάτω από το χαλί για δεκαετίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...