310
Εικόνα από το βίντεο με τον δράστη που έχει βγει από το φορτηγάκι και τρέχει μέσα στα αυτοκίνητα | TAWHID KABIR XISAN via REUTERS

Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο με τον ουζμπέκο τρομοκράτη

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 13:36
Εικόνα από το βίντεο με τον δράστη που έχει βγει από το φορτηγάκι και τρέχει μέσα στα αυτοκίνητα
|TAWHID KABIR XISAN via REUTERS

Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο με τον ουζμπέκο τρομοκράτη

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 13:36

Τα πρώτα δευτερόλεπτα χάους και σύγχυσης καταγράφει βίντεο με τον δράστη της φονικής επίθεσης στο Μανχάταν έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές. Σε αυτό εικονίζεται να βγαίνει από το αυτοκίνητο με δύο όπλα στα χέρια και μετά να τον ακινητοποιούν οι αστυνομικοί.

Ο Σαϊφίλο Σαΐποφ, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, μόλις έχει παρασύρει πεζούς και ποδηλάτες σε ποδηλατόδρομο δίπλα στον ποταμό Χάντσον, στη δυτική πλευρά του Μανχάταν.

Εχει ακόμη προσκρούσει σε σχολικό, τραυματίζοντας δύο ενήλικες και δύο παιδιά.

Στο βίντεο διακρίνεται να τρέχει έξω από το νοικιασμένο λευκό φορτηγάκι λίγα δευτερόλεπτα μετά τη φονική επίθεση.

Τρέχει ανάμεσα σε αυτοκίνητα και φαίνεται αβέβαιος για το πού θα κατευθυνθεί. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι φώναζε στα αραβικά «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»,

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί που είναι στο σημείο σπεύδουν να τον συλλάβουν. Τελικά ένας από αυτούς πυροβόλησε τον Σαΐποφ τραυματίζοντας τον σοβαρά. Στο βίντεο φαίνεται τουλάχιστον ένας άνδρας πάνω από τον Ουζμπέκο που είναι ακινητοποιημένος στον δρόμο.

A police officer is seen running away from the pickup truck that mowed down pedestrians and cyclists on a bike path alongside the Hudson River after the attack, in New York City, NY, U.S., in this still image from a video obtained from social media October 31, 2017. TAWHID KABIR XISAN via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. MUST ON SCREEN COURTESY TAWHID KABIR XISAN
Αστυνομικός τρέχει μακριά από το λευκό φορτηγάκι του δράστη ελάχιστα μετά την επίθεση (TAWHID KABIR XISAN via REUTERS)

Ο Ουζμπέκος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εγχειρίστηκε. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς ως κρίσιμη.

DNiJ5CHXUAA6pfG
Ο Ουζμπέκος δέχεται τις πρώτες βοήθειες

Η κυβέρνηση της χώρας δια του πρωθυπουργού της χώρας διαβεβαίωσε στον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια στις αρχές των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...