311
Το τελευταίο εξώφυλλο της Village Voice με τον Μπομπ Ντίλαν από τα παλιά | Twitter@villagevoice

Αποχαιρετισμός στο χαρτί (από τον Ντίλαν) για τη Village Voice

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 09:59
Το τελευταίο εξώφυλλο της Village Voice με τον Μπομπ Ντίλαν από τα παλιά
|Twitter@villagevoice

Αποχαιρετισμός στο χαρτί (από τον Ντίλαν) για τη Village Voice

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 09:59

Μετά από μισό και πλέον αιώνα συνεχούς παρουσίας στις προθήκες των εφημεριδοπωλών στη Νέα Υόρκη, ένα έμβλημα της αμερικανικής μητρόπολης, η εβδομαδιαία εφημερίδα Village Voice, κυκλοφόρησε το τελευταίο τυπωμένο της φύλλο την Πέμπτη.

Το περιοδικό θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Η επιλογή του εξώφυλλο είναι, με τον τρόπο της, συμβολική. Είναι ο ασπρόμαυρος Μπομπ Ντίλαν, που χαιρετά στρατιωτικά τους αναγνώστες. Η φωτογραφία είναι του Ιανουαρίου  1965, λίγο πριν τη μεγάλη δόξα για τον βραβευμένο πλέον με Νομπέλ Λογοτεχνίας τραγουδοποιό. Εχει ληφθεί κοντά στα παλαιά γραφεία του περιοδικού. Στο site της Village Voice το σχόλιο είναι κάπως πικρόχολο: «πιθανότατα θα διαβάζετε αυτό από ηλεκτρονική μηχανή» και άρα όχι από το έντυπο που έχασε οριστικά τη μάχη απέναντι στην ηγεμονία των ψηφιακών μέσων.

village

Το τεύχος που έγινε ανάρπαστο από την πρώτη στιγμή, όπως γράφει ο Guardian, έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στα μεγάλα ονόματα που βοήθησαν στην έκδοση του περιοδικού όλα αυτά τα χρόνια,, όπως μεταξύ άλλων τον κριτικό θεάτρου Μάικλ Φάινγκολντ και τους κριτικούς κινηματογράφου Χόμπερμαν και Τόιμπιν. Ακόμη μια έκτακτη (και τελευταία εμφάνιση) κάνει η στήλη του Μάικλ Μούστου που κατέγραφε την νυχτερινή ζωή της πόλης.

Σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα υπάρχουν πορτρέτα όσων ήρθαν τα γραφεία «για να δουν τον κόσμο από εμάς». Είναι, μεταξύ πολλών άλλων, η Μαντόνα, οι συγγραφείς  Γουίλιαμ Μπάροους και ο Τζακ Κέρουακ και πολλοί άλλοι.

Ed-Let-1366x667
Στιγμές από τον κόσμο της Village Voice

Αλλους δεν τους συγκίνησε τόσο η κατάργηση του εβδομαδιαίου φύλλου, και εξηγούν ότι η Village Voice και το Rolling Stone -που έβαλε πρόσφατα πωλητήριο για να διασωθεί-  υπήρξαν τα απομεινάρια «μιας ναρκισσιστικής εποχής».

Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρόωρο και μάλλον άδοξο τέλος της Village Voice θα δώσει τον τόνο και για άλλα έντυπα lifgestyle και ψυχαγωγίας που αντιμετωπίζουν τις δικές τους δυσκολίες – κυρίως κυκλοφοριακές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...