322
Επτά χρόνια πριν. Η Λορίν Πάουελ Τζομπς ποζάρει με το τότε αφεντικό της Apple. Eπειτα αυτός αρρώστησε βαριά για δεύτερη φορά και έφυγε από τη ζωή οπότε εκείνη έγινε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο | Reuters

Η χήρα του Στιβ Τζομπς αγόρασε το εμβληματικό The Atlantic

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2017, 22:26
Επτά χρόνια πριν. Η Λορίν Πάουελ Τζομπς ποζάρει με το τότε αφεντικό της Apple. Eπειτα αυτός αρρώστησε βαριά για δεύτερη φορά και έφυγε από τη ζωή οπότε εκείνη έγινε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο
|Reuters

Η χήρα του Στιβ Τζομπς αγόρασε το εμβληματικό The Atlantic

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2017, 22:26

Είναι ένα ιδιότυπο πάντρεμα: η γυναίκα που είχε στο σπίτι της τον προφήτη του μέλλοντος να αποκτά ένα έντυπο με ιστορία που διατρέχει τρεις αιώνες.

Η Λορίν Πάουελ Τζομπς, χήρα του συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού The Atlantic, ενός εντύπου που ιδρύθηκε πριν από 160 χρόνια. Η αγορά του περιοδικού, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1857, έγινε μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της Emerson Collective.

Ο πρώην βασικός μέτοχος, ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, διατηρεί ένα μειοψηφικό πακέτο και δεσμεύτηκε να παραμείνει στην ηγεσία του ομίλου ΜΜΕ για τουλάχιστον τρία χρόνια, όπως έκανε γνωστό το The Atlantic σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή, όπου δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, ούτε το ποσό της μεταβίβασης ούτε το ποσοστό συμμετοχής της νέας ιδιοκτήτριας.

Το περιοδικό, που εκδόθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στη Βοστώνη, ασχολείτο για πολλά χρόνια αποκλειστικά με θέματα λογοτεχνίας, ποίησης και πολιτικής.

Ομως αφού πήρε τον έλεγχό του το 1999 έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ αναμόρφωσε το περιεχόμενό του, που σήμερα προσεγγίζει εκείνο ενός ενημερωτικού εντύπου, με την πολιτική να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Ο ίδιος ήταν επικεφαλής και στην ψηφιακή μετάβαση του The Atlantic. Μονάχα το 20% των εισοδημάτων του ομίλου προέρχεται σήμερα από τις έντυπες εκδόσεις, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Επιπλέον, όπως τονίζεται, το The Atlantic είχε ζημίες άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο προτού πάρει τον έλεγχο ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, ενώ σήμερα τα ετήσια κέρδη του ξεπερνούν τα «10 εκατ. δολάρια και πλέον».

Η μεταβίβαση μετοχών που ανακοινώθηκε την Παρασκευή δεν αφορά τους υπόλοιπους τίτλους που ανήκουν στον όμιλο, ιδίως τον ενημερωτικό ιστότοπο Quartz.

Η Λορίν Πάουελ Τζομπς, που ήταν παντρεμένη με τον Στιβ Τζομπς από το 1991 έως τον θάνατό του το 2011, ίδρυσε την Emerson Collective το 2004 με στόχο την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την προστασία του περιβάλλοντος. Με τον θάνατο του Τζομπς, η Λορίν κληρονόμησε μια περιουσία αξίας 14,1 δισ. δολαρίων και έγινε αυτομάτως μια από τις πέντε πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...