309
Ο εκλεκτός της Εθνικής μας, Κώστας Μίσσας | IntimeSports

Και τελικά… Μίσσας στην Εθνική Μπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2017, 14:29
Ο εκλεκτός της Εθνικής μας, Κώστας Μίσσας
|IntimeSports

Και τελικά… Μίσσας στην Εθνική Μπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2017, 14:29

Ηταν ένα σήριαλ που -επιτέλους- έλαβε τέλος. Οπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), ο Κώστας Μίσσας αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών Μπάσκετ. Ο έλληνας τεχνικός θα καθοδηγήσει την «επίσημη αγαπημένη» στις επόμενες υποχρεώσεις της αρχής γενομένης από το Ευρωμπάσκετ.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο επονομαζόμενος και «Στρατηγός», είπε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών. Είναι μια ομάδας καρδιάς και έντονων συναισθημάτων που ταυτίζονται με όλων των Ελλήνων. Είχα την ευτυχία από πολύ μικρός είτε σαν αθλητής είτε σαν προπονητής Εθνικών συγκροτημάτων να τα βιώσω, και τώρα αντιμετωπίζω την κορυφαία πρόκληση που μπορεί να υπάρξει για κάποιον προπονητή στην πατρίδα του. Πιάνουμε αμέσως δουλειά και τις επόμενες ημέρες, αφού υπάρξουν κάποιες τελικές επαφές, θα γνωστοποιηθούν επίσημα οι συνεργάτες που θα στελεχώσουν το τεχνικό επιτελείο, όπως φυσικά και οι παίκτες που θα κληθούν για την προετοιμασία».

Οι κλήσεις των παικτών για την προετοιμασία, που θα αρχίσει προς τα τέλη του Ιουλίου, αναμένονται άμεσα. Αλλωστε οι επαφές με τους παίκτες έχουν γίνει εδώ και καιρό και με εξαίρεση το ερωτηματικό που υπάρχει για την παρουσία του Κώστα Κουφού και του Τάιλερ Ντόρσεϊ (λόγω του συμβολαίου που υπέγραψε με τους Χοκς) δεν υπάρχουν προβλήματα.

Σίγουροι στις κλήσεις θεωρούνται οι Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παππάς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο, Γ. Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μπουρούσης, Παπαγιάννης και Μπόγρης, ενώ ίσως εμφανιστεί με το εθνόσημο και ο Περπέρογλου. Δεν αποκλείεται να κληθούν και κάποιοι νεαροί παίκτες ως συμπληρωματικοί για την προετοιμασία.

Ακόμη, ανακοινώθηκε και το αναλυτικό πρόγραμμα των φιλικών της ομάδας από την ομοσπονδία:

7-8 Αυγούστου: Πάτρα – Τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας
11-12 Αυγούστου: Βελιγράδι – Τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας
18-19 Αυγούστου: Λονδίνο – Δύο φιλικές αναμετρήσεις με τη Μεγάλη Βρετανία
23-25 Αυγούστου: Αθήνα (ΟΑΚΑ) – Τουρνουά Eurobank Ακρόπολις με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Σερβίας, της Ιταλίας και της Γεωργίας:?

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...