205
Διαδηλωτές κατά του Μαδούρο συγκρούονται με κυβερνητικούς οπαδούς στο Καράκας. Η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα η Βενεζουέλα να θρηνεί και δεύτερο νεκρό, έναν 19χρονο φοιτητή (ξανά) | REUTERS/Christian Veron

Δεύτερος νεκρός στις ταραχές κατά Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 13:30
Διαδηλωτές κατά του Μαδούρο συγκρούονται με κυβερνητικούς οπαδούς στο Καράκας. Η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα η Βενεζουέλα να θρηνεί και δεύτερο νεκρό, έναν 19χρονο φοιτητή (ξανά)
|REUTERS/Christian Veron

Δεύτερος νεκρός στις ταραχές κατά Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 13:30

Δεν εκτονώνεται η ένταση στην Βενεζουέλα, που συγκλονίζεται το τελευταίο δεκαήμερο από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις (και φιλοκυβερνητικές αντιδιαδηλώσεις).

Οι ταραχές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με αποτέλεσμα να υπάρχει και δεύτερος νεκρός, ένας 19χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε θανάσιμα τη αργά το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) από πυροβολισμούς στην κεντρική πόλη Βαλένσια, κατά τη διάρκεια πορείας εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νίκολας Μαδούρο, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο νεαρός χτυπήθηκε με σφαίρα στο λαιμό και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, πριν καν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Την ίδια ημέρα οι αρχές προέβησαν σε 40 συλλήψεις διαδηλωτών.

Ο θάνατος του νεαρού έρχεται λίγες ημέρες αφότου ένας 19χρονος, επίσης φοιτητής, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ταραχών στα περίχωρα της πρωτεύουσας Καράκας.

Το επόμενο προσκλητήριο των διαδηλωτών για νέες μαζικές πορείες είναι στις 19 Απριλίου.

Η ένταση αναζοπυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή και την καταγγελία ενός από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης του Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος κατήγγειλε ότι του απαγορεύτηκε να κατέχει πολιτικό αξίωμα για 15 χρόνια. Ο Καπρίλες σχεδίαζε να διεκδικήσει την προεδρία στις επόμενες εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του 2018, ενδεχόμενο που ουσιαστικά κλείνει εάν η απαγόρευση επιβεβαιωθεί. Εχει ήδη διεκδικήσει την προεδρία της Βενεζουέλας δύο φορές, έχοντας ηττηθεί από τον Ούγκο Τσάβεζ και τον διάδοχό του, Νίκολας Μαδούρο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...