652
Ο πρόεδρος Τραμπ στα κεντρικά γραφεία της CIA επιτίθεται στον Τύπο | REUTERS/Carlos Barria

Ο Τραμπ δείχνει τα δόντια του στον Τύπο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2017, 20:06
Ο πρόεδρος Τραμπ στα κεντρικά γραφεία της CIA επιτίθεται στον Τύπο
|REUTERS/Carlos Barria

Ο Τραμπ δείχνει τα δόντια του στον Τύπο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2017, 20:06

Ο Ντόναλν Τραμπ δείχνει τα δόντια του. Ισως και κάτι άλλο, περισσότερο προσβλητικό. Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων εναντίον του, έσπευσε να ειρωνευτεί τους συμμετέχοντες, λέγοντας τους, με ανάρτηση στο twitter, ότι έπρεπε να πάνε να ψηφίσουν.

Πανηγύρισε για την τηλεθέαση που κατέγραψε η ορκωμοσία του, συγκρίνοντας τα νούμερα με τις αντίστοιχες επιδόσεις του Ομπάμα. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους ανέντιμους, μίλησε για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο και έστειλε και μία προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους για τον ευρωστρατό και τα έξοδα συντήρησης του ΝΑΤΟ. Δεν έφταναν μόνο αυτά. Και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ο ελληνικής καταγωγής Πρίμπους, που τιμήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, δήλωσε πώς θα αγωνιστεί για να σταματήσει αυτού του είδους η δημοσιογραφία. Την ίδια στιγμή, η Μαντόνα δεν αποκλείεται να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Εκανε, λέει, εμπρηστικές δηλώσεις…

Οι προθέσεις του Τραμπ εκδηλώθηκαν από τη δεύτερη μέρα άσκησης των καθηκόντων του, όταν επισκέφθηκε τη CIA και απευθύνθηκε σε ένα φιλικό προς τον ίδιο ακροατήριο, υιοθετώντας ακόμα και τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του. «Ο Ντόναλντ Τραμπ αγαπάει το προσωπικό της CIA» τους είπε. Και μετά τα έβαλε με τους δημοσιογράφους.

Είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων του πλανήτη». Αναφέρθηκε μάλιστα και στα πλάνα που μεταδόθηκαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και απεικονίζουν τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί για την τελετή ορκωμοσίας του χθες, λέγοντας ότι ήταν παραπλανητικά κι έδειχναν λιγότερους ανθρώπους από όσους ήταν στην πραγματικότητα παρόντες. Πρόσθεσε δε, ότι ο Θεός παρενέβη προκειμένου να μη βρέχει την ώρα της ομιλίας του.

Μία από τις εικόνες που εξόργισαν τον Τραμπ. Αριστερά το 2017, δεξιά το 2009...
Μία από τις εικόνες που εξόργισαν τον Τραμπ. Αριστερά το 2017, δεξιά το 2009…

Ακόμα και ο Σιν Σπάισερ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ζήτησε από τους δημοσιογράφους να «γράψουν και να καλύψουν σωστά τα πράγματα», λέγοντας τους πώς το κοινό που παρακολούθησε την ορκωμοσία Τραμπ ήταν το μεγαλύτερο που συγκεντρώθηκε ποτέ σε αντίστοιχη εκδήλωση. Εμφανώς εκνευρισμένος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανάγκασε τους δημοσιογράφους να περιμένουν για μία ώρα, προκειμένου να τους κάνει επί πέντε λεπτά επίθεση για «εσκεμμένα ψευδή ρεπορτάζ». «Ήταν το μεγαλύτερο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε τελετή ορκωμοσίας, τελεία και παύλα», δήλωσε χωρίς να παρέχει οποιοδήποτε σαφή απόδειξη για να στηρίξει τον ισχυρισμό του. «Θα ζητήσουμε από τα μέσα ενημέρωσης να λογοδοτήσουν», τόνισε ο Σπάισερ, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του. «Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο και όσο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο αγγελιοφόρος αυτού του κινήματος θα μεταφέρει το μήνυμα του απευθείας στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες.

Στην ίδια «γραμμή» κινήθηκε και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι επιχειρούν να απονομιμοποιήσουν την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα αγωνιστεί “με νύχια και με δόντια” εναντίον αυτής της δημοσιογραφικής κάλυψης. «Τα μέσα ενημέρωσης από την πρώτη ημέρα μιλάνε για την απονομιμοποίηση των εκλογών» είπε ο Πρίμπους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Sunday. Κατηγόρησε επίσης τα μμε για τις επιθέσεις τους εναντίον του νέου προέδρου λέγοντας ότι “δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να το ανεχτούμε”.

Kαι ο πρόεδρος στέλνει tweets

Ο πρόεδρος, όμως, παρενέβη και από το twitter. Tα έβαλε με τους διαδηλωτές, από τον προσωπικό του λογαριασμό,  όχι από τον επίσημο του Λευκού Οίκου.

«Eβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν; Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους.»

Στη συνέχεια συνέκρινε τα νούμερα της τηλεθέασης που είχε η ορκωμοσία του με τις επιδόσεις που είχε η δεύτερη ορκωμοσία Ομπάμα.

«Ουάου, τα νούμερα τηλεθέαστης: 31 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας, 11 εκατ. περισσότεροι από τις πλέον καλές μετρήσεις εδώ και 4 χρόνια!»

Και λίγο αργότερα αναγνώρισε τις διαδηλώσεις ως δημοκρατικό δικαίωμα…

«Οι ειρηνικοί διαδηλωτές είναι εγγύηση της δημοκρατίας μας. Ακόμη και αν δεν συμφωνώ πάντα μαζί τους, αναγνωρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν τις απόψεις τους»

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...