438
Ο υφυπουργός Κώστας Ζουράρις. Προκάλεσε αντιδράσεις για τον υβριστικό χαρακτηρισμό που απέδωσε σε όσους θεωρούν τον Φιντέλ Κάστρο δικτάτορα | SOOC

Τι είναι, κατά Ζουράρι, αυτοί που θεωρούν τον Κάστρο δικτάτορα…

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2016, 22:50
Ο υφυπουργός Κώστας Ζουράρις. Προκάλεσε αντιδράσεις για τον υβριστικό χαρακτηρισμό που απέδωσε σε όσους θεωρούν τον Φιντέλ Κάστρο δικτάτορα
|SOOC

Τι είναι, κατά Ζουράρι, αυτοί που θεωρούν τον Κάστρο δικτάτορα…

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2016, 22:50

Εντύπωση προκάλεσε η έκφραση που υιοθέτησε ο υφυπουργός Παιδείας για να χαρακτηρίσει όσους θεωρούν τον Φιντέλ Κάστρο δικτάτορα. Ο κ. Ζουράρις, σε συνέντευξή του, κλήθηκε να σχολιάσει εκείνους που μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ως δικτάτορα, αποκαλώντας τους μαλάκες και δηλώνοντας ότι βαριόταν να εξηγήσει το γιατί. Οσον αφορά εξάλλου το γεγονός ότι στην Κούβα επί 56 χρόνια δεν είχαν διεξαχθεί εκλογές, είπε ότι αυτό οφείλεται στο διαφορετικό σύστημα που ίσχυε στη χώρα.

«Ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία της ανθρωπότητας ο Φιντέλ Κάστρο, μαζί με τον Τσε Γκεβάρα. Αποδήμησε εις Κύριον και μας αφήνει πιο φτωχούς και  λιγότερο επαναστάτες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με τον δημοσιογράφο:

Ζουράρις: Μεγάλη φυσιογνωμία της ανθρωπότητας μαζί με τον Τσε Γκεβάρα, έτσι αποδήμησε εις Κύριον και μας αφήνει πιο φτωχούς και λιγότερο επαναστάτες.

Δημοσιογράφος: Και αυτοί που τον χαρακτηρίζουν δικτάτορα τι είναι; Αφελείς;

Ζουράρις: Μαλάκες.

Δημοσιογράφος: Γιατί το λέτε αυτό, για πείτε μου.

Ζουράρις: Όχι, βαριέμαι.

Δημοσιογράφος: Βαριέστε δηλαδή να μιλάτε για μαλακίες.

Ζουράρις: Ναι, ναι.

Δημοσιογράφος: Μου άρεσε το σχόλιό σας γι’ αυτούς που τον λένε δικτάτορα, αλλά 56 χρόνια δεν έγιναν εκλογές.

Ζουράρις: Ε, ήταν άλλο το σύστημα εκεί, ήταν ένα σύστημα άμεσης δημοκρατίας, βεβαίως με ελαττώματα.

Παράλληλα ο υφυπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, χαρακτηρίζοντάς τον «φασισταριό», τονίζοντας πως το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να κλειστεί σε κάποιο μοναστήρι για να σώσει ό,τι απέμεινε από την ψυχή του. «Με τον γέρο τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, τον παλιό χωροφύλακα, δεν γίνεται να τα έχω καλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις, ενώ συνέχισε αφοπλιστικά: «Αντί να πάει να κλειστεί σε ένα μοναστήρι και να σώσει ό,τι απέμεινε από την ψυχή του στα υπόλοιπα χρόνια που του χαρίζει ο Θεός, λέει αηδίες».

Πάντως αυτές οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας δεν πέρασαν χωρίς αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε στο facebook ο διακεκριμένος συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης:

Σε ανάρτησή του ο κ Τσακυράκης έγραψε: «Ο Ζουράρις εκπροσωπεί ό,τι πιο άηθες και ψευδεπίγραφο έχει να επιδείξει η Μεταπολίτευση. Χαρακτήρισε μαλάκες όσους αποκαλούν τον Κάστρο δικτάτορα κι όταν τον ρώτησαν γιατί το λέει απάντησε “βαριέμαι να μιλάω γι’ αυτούς”».

Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο το απαράδεκτο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί αλλά απαξιοί και να δικαιολογήσει τον χυδαίο χαρακτηρισμό του. Βαριέται ο διαχρονικά αχαϊρευτος τεμπέλης του Κολωνακίου, που τσαλαβούτηξε σε διάφορα κόμματα επί δεκαετίες παίζοντας πάντα τον ίδιο ρόλο του τσαρλατάνου διανοούμενου. Καημένε Πολάκη θα περάσεις σε δεύτερη μοίρα γιατί στο παιχνίδι των προκλήσεων ο άλλος έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Ζουράρις είναι το άκρον αντίθετο της παιδείας, αποτελεί προσβολή στον πολιτισμό μας να είναι υφυπουργός Παιδείας. Προτείνω στην ακαδημαϊκή κοινότητα, της οποίας δεν ήταν ποτέ μέλος, να αντιδράσει συλλογικά ζητώντας την παύση του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...