513
Μαζί του θα ταξιδεύει ένα επιτελείο δέκα ατόμων, ανάμεσά του γιατροί και ένας εκπρόσωπος των βραβείων Γκίνες, που θα καταγράφει την πορεία του | Twitter/SwimTheBigBlue

Ο Μπεν Χούπερ θα (προσπαθήσει να) διασχίσει τον Ατλαντικό κολυμπώντας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2016, 13:44
Μαζί του θα ταξιδεύει ένα επιτελείο δέκα ατόμων, ανάμεσά του γιατροί και ένας εκπρόσωπος των βραβείων Γκίνες, που θα καταγράφει την πορεία του
|Twitter/SwimTheBigBlue

Ο Μπεν Χούπερ θα (προσπαθήσει να) διασχίσει τον Ατλαντικό κολυμπώντας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2016, 13:44

Ως σήμερα 4.100 άνθρωποι έχουν καταφέρει να αναρριχηθούν στην κορυφή του Εβερεστ, 1.340 έχουν κολυμπήσει το Στενό της Μάγχης και 12 έχουν περπατήσει στη Σελήνη. Κανείς όμως δεν έχει επιχειρήσει να διασχίσει τον Ατλαντικό κολυμπώντας.

Την «πρωτιά» διεκδικεί ο βρετανός Μπεν Χούπερ, που έχει σκοπό να φτάσει από τη Σενεγάλη ως τη Βραζιλία και να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ. O 38χρονος αστυνομικός και κολυμβητής ξεκίνησε την Κυριακή το ταξίδι του, από τα ανατολικά του Ντακάρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, σκοπός του είναι να καλύψει απόσταση ίση με 1,635 ναυτικά μίλια, δηλαδή 3.000 χιλιόμετρα. Για να το κατορθώσει, θα κολυμπάει επί οκτώ ή εννέα ώρες κάθε μέρα για περίπου πέντε μήνες.

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας», δήλωσε πριν βουτήξει για το παγκόσμιο ρεκόρ. Το ταξίδι του καθυστέρησε, καθώς είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά προέκυψε βλάβη στο σκάφος που θα τον ακολουθεί.

Μαζί του θα ταξιδεύει ένα επιτελείο δέκα ατόμων, ανάμεσά του γιατροί και ένας εκπρόσωπος των Βραβείων Γκίνες, που θα καταγράφει την πορεία του.

Και αν το βασικό εμπόδιο στην προσπάθεια είναι η αντοχή του Χούπερ, το δεύτερο -και τρομακτικότερο- είναι ο λευκός καρχαρίας του Ατλαντικού, που φτάνει ως τα 3 μέτρα σε μήκος. Για αυτό τον σκοπό ζήτησε από την εταιρεία Arena να σχεδιάσει στολή ειδικά προσαρμοσμένη στην περίσταση. Το χρώμα και ο σχεδιασμός της θα τον βοηθήσουν να περάσει απαρατήρητος, ή έστω με… διακριτικό τρόπο, δίπλα από τα θαλάσσια πλάσματα που θα συναντήσει.

Παράλληλα η στολή θα εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για το σώμα του, στο πέρασμα από τα ζεστά νερά της Αφρικής, στα ακόμα πιο ζεστά του Ισημερινού και από εκεί ως τις ακτές της Νότιας Αμερικής.

Προπονείται εδώ και δύο χρόνια στις ακτές της Φλόριντα και, όπως ο ίδιος δηλώνει, εμπνευστές του είναι δύο γενναίοι άγγλοι εξερευνητές: Ο Ράνουλφ Φάινς, που έφτασε ως τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο περπατώντας, και ο Βίβιαν Φουχς, ο πρώτος άνδρας που διέσχισε με τον ίδιο τρόπο την Ανταρκτική.

Μόνο ένας έχει κατορθώσει κάτι παρεμφερές στο παρελθόν: Ο γάλλος Μπενουά Λεκόμτ, που διέσχισε τον Ατλαντικό το 1998 για να φτάσει από το Κέιπ Κοντ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, στο Κιμπερόν της βορειο-δυτικής Γαλλίας. Δεν κατάφερε όμως να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η κόπωση τον ανάγκασε να μείνει και να ξεκουραστεί στις Αζόρες (Πορτογαλία) για σχεδόν μία εβδομάδα.

Η προσπάθεια του Χούπερ θα καταγράφεται διαρκώς και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...