477
Ο αναπληρωτής υπουργός διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 2 Ιουνίου | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσατάνη: «Εχω αποδείξεις για τις πιέσεις του Παπαγγελόπουλου»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2016, 15:26
Ο αναπληρωτής υπουργός διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 2 Ιουνίου
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσατάνη: «Εχω αποδείξεις για τις πιέσεις του Παπαγγελόπουλου»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2016, 15:26

Η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη κλιμακώνει τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της από τον υπουργό Δικαοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα tovima.gr, η εισαγγελέας κατηγόρησε τον κ. Παπαγγελόπουλο πως της ζήτησε να στείλει στην εισαγγελία Διαφθοράς τη δικογραφία για την υπόθεση Βγενόπουλου. «Μου έτεινε το χέρι και μου είπε: “μεταξύ μας τώρα, στείλτε τη δικογραφία πίσω και άμεσα”», υποστηρίζει για τη συνάντησή τους, τονίζοντας πως αν εκείνη το έπραττε, αυτομάτως θα σημείωνε παράβαση καθήκοντος.

Η κυρία Τσατάνη τόνισε πως δεν ήταν δυνατόν να την επιστρέψει, καθώς την χειριζόταν συννόμως. Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, παρενέβη λέγοντάς της πως «έχετε απαντήσει διαφορετικά σε αυτό το θέμα». «Είμαι συνεπής στις απαντήσεις μου», της απάντησε η εισαγγελέας, ενώ η κυρία Χριστοδουλοπούλου επανήλθε σημειώνοντας: «Δεν είχε πει ποτέ ότι της είπε τώρα να στείλει την δικογραφία πίσω».

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα είχα δεχθεί τέτοια παρέμβαση από κύριο υπουργό», ήταν η απάντηση της εισαγγελέως στις παραμβέσεις Παπαγγελόπουλου και διερωτήθηκε τι εννοούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος με την φράση του ότι έχει στα χέρια της ένα απόστημα που θα σκάσει. Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βορίδης την κάλεσε να εξηγήσει ποιος κατά την γνώμη της ήταν ο λόγος για αυτή την στάση του κ. Παπαγγελόπουλου: «Εχετε προσωπικά; Τι επιδιώκει; Γιατί παρεμβαίνει στο πώς θα χειριστεί κάποιος μια υπόθεση;», ρώτησε.

Η κυρία Τσατάνη απάντησε πως όταν έγινε η συνάντηση στο γραφείο του, πίστευε πως υπήρχε κάποια παραπλάνηση και είχε στοχοποιηθεί. «Ομως διακρίβωσα ότι ήταν απόλυτος στη γνώμη του πως είχα αφαιρέσει τη δικογραφία και αξίωνε να την επιστρέψω τη δικογραφία από εκεί που την αφήρεσα, ένα βήμα πριν την δίωξη», συμπληρώνει. Μάλιστα τόνισε ότι αυτό έγινε με φορτικότητα εκ μέρους του κ. Παπαγγελόπουλου. Ο κ. Βορίδης την ρώτησε αν, κατά την εκτίμησή της, «η πρόθεσή του ήταν ότι δεν ήθελε να χειριστείτε την υπόθεση διότι πίστευε ότι δεν θα ασκήσετε δίωξη» και η κυρία Τσατάνη απάντησε: «Η φορτικότητά του προς εκεί αποσκοπούσε και οδηγούσε».

Ως προς τους λόγους που ζήτησε τη συνάντηση μαζί του, ανέφερε πως «σε καμιά περίπτωση δεν επεδίωξα να τον συναντήσω για να έχω την νομική του άποψη». «Δεν του ζήτησα να με βοηθήσει στην προαγωγή μου, διότι ποτέ δεν υπέβαλα σχετική αίτηση για την προαγωγή μου σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Οσον αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την συνάντηση με πρωτοβουλία του κ. Παπαγγελόπουλου, η εισαγγελέας επικαλέστηκε την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με όσα είχαν ειπωθεί, δηλώνοντας ότι επιφυλάσσεται να τα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε παρέμβασή του μίλησε για πρωτοφανή κρίση στη Δικαιοσύνη. «Δεν υπάρχει παρόμοιο φαινόμενο κρίσης στην κορυφή της Δικαιοσύνης από την μεταπολίτευση, με παρεμβάσεις, εκβιασμούς, καταχρήσεις εξουσίας». «Η ιστορία αυτή δεν θα κλείσει και υπάρχουν πρόσωπα κλειδιά», σχολίασε η κυρία Χριστοδουλοπούλου. «Και πρόσωπα κλειδιά και πρόσωπα αντικλείδια», ήταν η απόκριση του κ. Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...