597
Η αμακιγιάριστη σέλφι της αμερικανίδας ηθοποιού που έκανε τον γύρο των social media | (Instagram/ camerondiaz)

Η Κάμερον Ντίαζ γερνάει όμορφα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2016, 10:29
Η αμακιγιάριστη σέλφι της αμερικανίδας ηθοποιού που έκανε τον γύρο των social media
|(Instagram/ camerondiaz)

Η Κάμερον Ντίαζ γερνάει όμορφα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2016, 10:29

Η Κάμερον Ντίαζ ήταν κάποτε, στα 16 της, μοντέλο, αναδείχθηκε στον κινηματογράφο ως σύμβολο του σεξ, αγαπήθηκε ως «Μαίρη» και έγινε ακόμα πιο γνωστή ως «Αγγελος του Τσάρλι». Σήμερα; Οι εμφανίσεις της στο Χόλιγουντ έχουν αραιώσει – ο τελευταίος ρόλος που ίσως θυμάστε, αν είστε λάτρεις των παιδικών καρτούν, είναι η Φιόνα στο «Σρεκ» (φωνητικά). Γιατί; Επειδή είναι 43 ετών. Μεγαλώνει, πυκνώνουν οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια της, θα αρχίσει να ζαρώνει το δέρμα που καλύπτει τον λαιμό της, ήδη αλλάζει το σχήμα των μπράτσων της και εμφανίζονται οι πρώτες ραγάδες ή ακόμα και (προσοχή, λέξη-ταμπού!) κυτταρίτιδα στα θεϊκά πόδια της.

Είναι γεγονός: αν είσαι γυναίκα σε ένα επάγγελμα όπου αναγκαστικά προωθείς και την εικόνα σου, μπορεί να εγκλωβιστείς σε αυτήν. Οσο μεγαλώνεις τόσο στερεύουν οι ρόλοι. Κάποιες ηθοποιοί επιλέγουν να διαμαρτυρηθούν ανοιχτά για τα στερεότυπα των θηλυκών ρόλων στον κινηματογράφο. Από αυτές, πολύ λίγες –τα επίθετά τους είναι Φόντα, Μουρ, Στριπ- αναλαμβάνουν ακόμη και αφού πατήσουν τα 50 τους δυναμικούς ρόλους και άλλες, πιο πολλές, επιλέγουν το μπότοξ για να ανταποκριθούν στην κουλτούρα «αντι-γήρανσης». Η Ντίαζ γράφει ένα βιβλίο. Και το παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο: με μία σέλφι, στα σόσιαλ μίντια, χωρίς μέικαπ.

Το «Longevity Book- The Science of Ageing, the Biology of Strength and the Privilege of Time» δεν ασχολείται με το Χόλιγουντ και τα συναφή αλλά με το μεγάλο ταμπού: τη γήρανση του γυναικείου σώματος. Ασφαλώς υπάρχει επιστημονική εξήγηση και αυτή βρίσκεται σε ιστορικά βιβλία και στις πιο πρόσφατες έρευνες βιολογίας και νευρολογίας. Το πώς, τελικά, λαμβάνουν μορφή οι χημικές αντιδράσεις ενός οργανισμού έχει να κάνει με το τελομερές του κάθε DNA, τους φαινοτύπους κάθε οργανισμού και άλλους πολύ εξειδικευμένους όρους που έχει μελετήσει η 43χρονη αμερικανίδα ηθοποιός για το βιβλίο της.

A photo posted by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

Το μεγάλο μυστικό, όμως, είναι η ζωή, ή μάλλον ο χρόνος που βρίσκεις σε αυτήν για να τρέξεις, να τραφείς, να επικοινωνήσεις με το σώμα σου, να αγαπηθείς και να αγαπήσεις. «Το να μαθαίνεις ότι (και πώς) μπορείς να γεράσεις όμορφα, θα σε βοηθήσει και να γεράσεις και στ’ αλήθεια ακόμη πιο όμορφα», εξηγεί η Ντίαζ στην ιστοσελίδα που έχει αφιερώσει στο σώμα και όπου όπου παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της, ύστερα από το «The Body Book», που εκδόθηκε το 2013. «Αν αντιληφθείς πώς λειτουργεί το σώμα σου τότε μπορείς να δράσεις ώστε να το διατηρήσεις στην καλύτερη κατάσταση και αυτό θα σε οδηγήσει σε μία μακριά και όμορφη ζωή», γράφει η ηθοποιός που παροτρύνει τις γυναίκες να απελευθερωθούν από την εικόνα που βλέπουν ή που θα ήθελαν να βλέπουν οι υπόλοιποι.

Φυσικά τα μυστικά μίας υγιούς γήρανσης –όχι τα νευροβιολογικού περιεχομένου- τα γνωρίζουμε ήδη. Ασκηση, διατροφή, ύπνος, πολλή αγάπη, no stress. Αλλά πάντα είναι ωραίο να ακούς τις σκέψεις μίας γυναίκας που μεγαλώνει μαζί σου και ποτέ δεν είναι αρκετές οι συμβουλές. Και η ευχή με την οποία κλείνει το προσωπικό της σημείωμα στο blog της η Ντίαζ μπορεί να μιλήσει στον καθέναν: «Η ελπίδα μου για εσάς είναι να έχετε την ευκαιρία να γεράσετε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...