419
| CreativeProtagon

Τα απομεινάρια ενός ιστορικού κόμματος…

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 18 Οκτωβρίου 2021, 11:11
|CreativeProtagon

Τα απομεινάρια ενός ιστορικού κόμματος…

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 18 Οκτωβρίου 2021, 11:11

Πάντως, μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, ο Γιώργος δεν είχε αποφασίσει αν θα κατέβει υποψήφιος ή όχι. Και αν το ’χει αποφασίσει μέσα του, στους στενούς συνεργάτες του που τον κοιτούν στα μάτια, μπας και καταλάβουν τι σκέφτεται, δεν είχε πει κουβέντα. Ολο τηλέφωνα κάνει, με τους άλλους υποψήφιους κουβεντιάζει, διάφορους οπαδούς και φίλους του ακούει που τον παροτρύνουν, δίχως να τους ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του. Τέλος πάντων, κοντός ψαλμός αλληλούια, αργά ή γρήγορα θα μας πει κι αυτός τι θα κάνει, δεν μπορεί επ’ αόριστον να παριστάνει στη Σφίγγα.

Βεβαίως, η όλη στάση του δεν παραπέμπει σε ουδέτερο παρατηρητή των εξελίξεων, ούτε σε υπεράνω εγγυητή μιας ενότητας που ενδέχεται να διαταραχθεί από τη μάχη κάποιων άλλων. Μάλλον σε γάτα που συσπειρώνεται έτοιμη να χιμήξει στο ποντίκι παραπέμπει, αν και υπάρχουν φορές που η γάτα το μετανιώνει την τελευταία στιγμή, κρίνοντας ότι η έφοδος θα αποδειχθεί ατελέσφορη. Βεβαίως, υπήρξε αυτή η δήλωση της κυρίας Μπατζελή στο STAR Λαμίας, που είπε ότι ο Γιώργος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του εντός της Δευτέρας, όμως η αξιοπιστία και αυτής της αποκάλυψης αμφισβητείται από τους ανθρώπους που κινούνται δίπλα του. «Θα δούμε» απαντούν.

Θα πείτε τώρα, πολύς ντόρος για το τίποτα. Σιγά μη μείνει όλη η χώρα με κομμένη την ανάσα, περιμένοντας πότε ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποφασίσει να αποκαλύψει τις προθέσεις του. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθεί ο πολίτης από το τι θα σχεδιάσει ο Χρηστίδης, τι θα σκεφτεί ο Κεγκέρογλου και τι υπολογισμούς θα κάνει ο Καστανίδης. Προφανώς ο Γιώργος θα ήθελε άμα τη εμφανίσει του να δει όλους τους υπόλοιπους να αποσύρονται, αναγνωρίζοντάς τον ως θεόσταλτο σωτήρα του ΚΙΝΑΛ, αλλά και αυτή η υπαρξιακή αγωνία του πρώην πρωθυπουργού δύσκολα θα μετατραπεί σε αγωνία της κοινωνίας.

Αν η ενασχόληση της ειδησεογραφίας με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ήταν αντίστοιχη με τα δημοσκοπικά ή τα εκλογικά ποσοστά του, τότε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τραβούσαν τα μαλλιά τους. Ομως μετά την ανθρώπινη συγκίνηση που φυσιολογικά προκάλεσε ο τρόπος αποχώρησης της κυρίας Γεννηματά, όλα εκεί μέσα μεταβλήθηκαν σε τρικυμία εν ποτηρίω. Τα απομεινάρια ενός ιστορικού κόμματος αλληλοσπαράζονται χωρίς νόημα για την κοινωνία γύρω τους.

Απειρες προσωπικές μικροφιλοδοξίες, μέσα σε μια πολιτική φουσκίτσα με μηδαμινή πλέον επιρροή στην πορεία της χώρας. Μικρό χωριό, κακό χωριό. Ο ερχομός του Γιώργου, είτε ως ενός ακόμα υποψηφίου μέσα στους πολλούς είτε ως σωτήρα-οδοστρωτήρα, ούτε το ποτήρι θα μετατρέψει σε θάλασσα ούτε το ειδικό βάρος των εναπομεινάντων θα αυξήσει συνολικά. Ο νέος δικομματισμός βρίσκεται εν ισχύι, δεν θα διαταραχθεί από προσωπικές κινήσεις που στους πολλούς μοιάζουν είτε με φάρσα είτε με τραγωδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News