350
Στο Γαλάτσι πρόβαλαν βίντεο με τον Πάπα που λέει ότι ο Τσίπρας αξίζει Νομπέλ. Καλός ο Πάπας, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται να κατέβει ο Θεός ο ίδιος... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ορίτζιναλ και μαϊμούδες

Στο Γαλάτσι πρόβαλαν βίντεο με τον Πάπα που λέει ότι ο Τσίπρας αξίζει Νομπέλ. Καλός ο Πάπας, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται να κατέβει ο Θεός ο ίδιος...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ορίτζιναλ και μαϊμούδες

Εξ όσων θυμάμαι, η τελευταία συμμαχία που έκανε ο Τσίπρας ήταν με τον Καμμένο, την οποία δεν τη λες και τόσο προοδευτική. Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις μία έφεση στην αναζήτηση προοδευτικών συνάψεων. Η Τζάκρη και ο Μπόλαρης. Ο Σπίρτζης, ο Κουρουμπλής και ο Κοτσακάς. Και τώρα με τον Τζουμάκα και τον Θεοχαρόπουλο αλλάζει όλο το σκηνικό.

Στη συγκέντρωση για την «Προοδευτική Συμμαχία», που έγινε στο Γαλάτσι, διαπιστώσαμε ότι η πλατιά απεύθυνση έχει τέτοιο εύρος και αποδοχή, ώστε κάποιοι έβαλαν πούλμαν για να την προλάβουν, μην τυχόν και κλείσει και μείνουν απέξω. Δεν ήταν μόνο ο Στέφανος ο Τζουμάκας. Ήταν και ο Μπίστης και ο Ραγκούσης, αλλά και η Ρεπούση. Αν έβαζες έξω μία πινακίδα που να έγραφε ότι εντός του σταδίου γίνεται το All Star Game της Κεντροαριστεράς, μπορεί να έκοβες και εισιτήρια.

Από το Γαλάτσι ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συγκεντρωθέντες και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών ότι η προοδευτική παράταξη του τόπου ήταν εντός του κλειστού γυμναστηρίου. Δεν πρόσεξα αν κάποιοι άρχισαν να κοιτάζουν τον διπλανό τους ή να σηκώνονται στις μύτες ποδιών για να δουν ποιοι κάθονται στις πρώτες σειρές. Αν το έκαναν, το πιθανότερο είναι να είδαν τον Πολάκη που θα ξεχώριζε ως ο ψηλότερος -η φυσιολογία φέρει συχνά βαρυσήμαντους πολιτικούς συμβολισμούς.

Μια χαρά τα είπε ο Πρωθυπουργός, η προοδευτική παράταξη συσπειρώνεται γύρω του και όλοι μαζί θα δώσουν τη μάχη για να σώσουν την Ευρώπη από τους ακροδεξιούς και κάτι πολιτικές προσωπικότητες σαν τον Καμμένο.

Ωραία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να ξεχωρίζουμε τις προοδευτικές παρατάξεις του τόπου. Μέχρι πρόσφατα, είχε μία. Τώρα διαθέτει δύο. Και φοβάμαι ότι η σύγχυση είναι πλέον αναπόφευκτη. Ως προοδευτική παράταξη θεωρούσαμε το διαχρονικό πολιτικό ρεύμα που εκφράστηκε από τον Βενιζέλο και τον Παπαναστασίου ως τους Παπανδρέου και τον Σημίτη. Πρόσφατα μάθαμε ότι υπάρχει και άλλη προοδευτική παράταξη, αυτή που συγκροτήθηκε όταν ο Τσίπρας συνάντησε τον Τζουμάκα. Και μάλιστα αυτή η προοδευτική παράταξη συγκροτήθηκε τόσο βιαστικά, που δεν βρήκαν χρόνο να αλλάξουν το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικά όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα και θα μάθουμε να εντοπίζουμε τις διαφορές του αυθεντικού από τις μαϊμούδες. Και τι μαϊμούδες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News