463
Τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου; Και τι έκανε τελικά εκεί μέσα αυτός ο «ιδιώτης» που λέγεται Μανώλης Πετσίτης; | Menelaos Myrillas / SOOC

Νιάου νιάου στα κεραμίδια του Μαξίμου

Τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου; Και τι έκανε τελικά εκεί μέσα αυτός ο «ιδιώτης» που λέγεται Μανώλης Πετσίτης;
|Menelaos Myrillas / SOOC

Νιάου νιάου στα κεραμίδια του Μαξίμου

Εντάξει, ο Ακης έκλεβε. Και ο Γιάννος είναι στη φυλακή. Να το κάνω και πιο απλό: όποιος δεν πρόλαβε να εγγραφεί στα κομματικά μητρώα της Κουμουνδούρου είναι εν δυνάμει ύποπτος, μην πω και ένοχος, για τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από την υποχρέωση μίας ξεκάθαρης απάντησης για τον Πετσίτη. Διότι όσο και αν λάμπει το ηθικό πλεονέκτημα, η σκιά του Μανώλη με την πετσέτα στη μέση δεν κρύβεται εύκολα.

Ο Νίκος Παππάς μας είπε ότι ήταν συνεργάτες με τον Πετσίτη μέχρι το 2016. Προφανώς θα εννοεί αυτό που περιγράφουν όλοι όσοι τους έβλεπαν μαζί. Ήταν, ας πούμε, ο μπιστικός του. Θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο υπουργός αν η συνεργασία τους προέβλεπε και την τακτική μισθοδοσία του Πετσίτη. Ήταν υπάλληλος του υπουργικού ή του προσωπικού γραφείου; Πληρωνόταν με μπλοκάκι ή είχε ενταχθεί σε κάποιο μισθολόγιο; Ενδέχεται, βέβαια, ο Μανώλης να δούλευε εθελοντικά για τον φίλο του. Το πρωί υπηρετούσε τον άνδρα που έβγαλε μία χώρα στο Διάστημα και το βράδυ πουλούσε πίτσες στη μαρτυρική Καισαριανή -ίσως να ισχύει και αυτό. Αν, λοιπόν, είχαν συνεργασία ως το 2016, τότε, πράγματι, ο Πετσίτης καλώς κυκλοφορούσε στο Μαξίμου και έβγαζε selfie με τον Πρωθυπουργό – ο Τσίπρας είναι βολικός άνθρωπος, βγαίνει selfie με όποιον του το ζητήσει.

Πάντως ο Νίκος Παππάς δεν σχολίασε (προφανώς επειδή δεν του ζητήθηκε) πώς γίνεται ο Πετσίτης να συνεργάζεται στενά με τον δικηγόρο Αρτεμίου, με τον οποίο ο υπουργός γύριζε στη Βενεζουέλα. Επίσης δεν ακούσαμε τη γνώμη του για τις επισκέψεις του Πετσίτη στη ΔΕΠΑ ως απεσταλμένος του Μαξίμου. Αλλά για τον Παππά, ο Αρτεμίου είναι σαν να μην υπάρχει. Και, τέλος πάντων, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Πετσίτης γνώρισε τον δικηγόρο κοινωνικά, τους συνέδεσε το κοινό ενδιαφέρον για τη μεταφορά λαχανικών από τη φίλη Βενεζουέλα, ταίριαξαν τα χνώτα τους και άρχισαν να κάνουν δουλειές. Για την επίσκεψη του Πετσίτη στη ΔΕΠΑ τι έχει να πει ο υπουργός; Ενδεχομένως θα ισχυριστεί ότι ο ιδιώτης Πετσίτης μπορούσε να δηλώνει και απεσταλμένος του Τιμ Κουκ της Apple. Ναι, απλώς η διοίκηση της ΔΕΠΑ δεν σε βλέπει για αυτό που δηλώνεις ότι είσαι, αλλά για αυτό που στα αλήθεια είσαι.

Συγγνώμη, λοιπόν, που δεν με πείθει το ηθικό πλεονέκτημα και δεν πιστεύω ότι, στη χειρότερη περίπτωση, οφείλω να συμψηφίσω τον Πετσίτη με τους προηγούμενους. Και όσο δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις, δύναμαι να υποθέτω ότι αυτό που κάνει «νιάου νιάου» στα κεραμίδια δεν είναι κουνέλι.

Μια λύση, φυσικά, θα ήταν να βγει ο ίδιος ο Πετσίτης και να μιλήσει και να ξεκαθαρίσει τη θέση του, να μας κουνήσει τα ευρώ που καίει στα μπουζούκια και να εξηγήσει ότι τα κέρδισε από τη δουλειά και τον ιδρώτα του. Όχι, ως ιδιώτης δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει. Αλλά έτσι θα έβγαζε από τη δύσκολη θέση τους παλιούς, πολύ καλούς του φίλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News