498
Γαβαλάς, Λιάγκας, Κουρουμπλής, Ζουράρις | Creative

Τέσσερις ιδέες για διαφημίσεις σαν του Ψωμιάδη

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 29 Ιανουαρίου 2018, 14:37
Γαβαλάς, Λιάγκας, Κουρουμπλής, Ζουράρις
|Creative

Τέσσερις ιδέες για διαφημίσεις σαν του Ψωμιάδη

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 29 Ιανουαρίου 2018, 14:37

Ας το παραδεχτούμε, τα Jumbo έχουν κάνει τομή στην ελληνική διαφήμιση. Σαν τη Benetton, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, με τον Ολιβιέρο Τοσκάνι, ο οποίος έβγαζε τις αιρετικές του φωτογραφίες απλώς με το λογότυπο δίπλα, έτσι και τα Jumbo, σε μια απείρως σουρεαλιστική προσέγγιση κι έναν συλλογικό υποσυνείδητο  συνειρμό, συνδέουν μια γνωστή περσόνα (καλλιτέχνες, πολιτικούς, σελέμπριτις) με τα προϊόντα τους, σε μια επιτηδευμένη κιτς πρόταση που φλερτάρει οριακά με το γκροτέσκο και την Τέχνη.

Η παρουσίαση του Ψωμιάδη-Ζορό για τα αποκριάτικα προϊόντα της αλυσίδας, δείχνει το δρόμο για διάφορες άλλες ευφάνταστες εκδοχές, μιας τέτοιας καμπάνιας. Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις ιδέες, με τέσσερις πρωταγωνιστές βγαλμένους απ’ την ελληνική πραγματικότητα.

Αποκριάτικη διαφήμιση

Βλέπουμε πλάνα από διάφορες εμφανίσεις του Λάκη Γαβαλά, με το τελευταίο πλάνο να καταλήγει στην γκαρνταρόμπα του σπιτιού του και τον ίδιο απελπισμένο να λέει:

«Ουφ.. δεν μπορώ άλλο… εξαντλήθηκα! Κι έρχονται αποκριές.. Τι άλλο να ντυθώ;».

Εκεί μπαίνουν τα Jumbo με μουσική Bellini – Samba de Janeiro και περικυκλώνουν τον πρωταγωνιστή με ράφτες κι ενδυματολόγους, δοκιμάζοντας πάνω του διάφορες καρναβαλίστικες στολές και καπέλα. Η διαφήμιση κλείνει με το σλόγκαν:

«Απόκριες! Τα Jumbo δίνουν λύση, όταν εσύ το έχεις τερματίσει!».

Πασχαλιάτικη διαφήμιση

Ξεκινάει το late night σόου του Γιώργου Λιάγκα. Ο πρωταγωνιστής, καθισμένος στο γραφείο του, αρχίζει να κάνει stand up comedy, ενώ μέσα στο στούντιο όλοι κρατάνε λαμπάδες και περιμένουν. Ξαφνικά, ο Λιάγκας λέει κάτι και όλοι γελάνε, ο ένας φιλάει τον άλλο, πέφτουν βαρελότα και ακούγεται  το Χριστός Ανέστη.  Και μια κυρία απ’ το κοινό, αναφωνεί:

«Ανάσταση! Ο Λιάγκας είπε αστείο! Ελάτε στα Jumbo για πασχαλινά στολίδια και λαμπάδες!».

Καλοκαιρινή διαφήμιση

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάνει δηλώσεις απ’ το υπουργείο και μιλά για τη μόλυνση στο Σαρωνικό.

-«Μας είπαν ότι κανονικά η αποκατάσταση από τη μόλυνση στο Σαρωνικό από τα πετρέλαια, θα πάρει πολύ χρόνο. Αλλά μετά τις καλοκαιρινές προσφορές του Jumbo, και την πίεση του κόσμου να τις χαρεί, δεν μπορούσαμε παρά να καθαρίσουμε τις παραλίες και τον θαλάσσιο χώρο σε τρεις μέρες. Καλά ακούσατε, σε τρεις μόνο μέρες!».

Πλάνο σε παραλία με αγόρια και κορίτσια που την κατακλύζουν φορώντας μαγιό, φουσκωτά φλαμίνγκο, καπέλα, στρώματα θαλάσσης. Και το πλάνο κλείνει με το σλόγκαν:

«Η αγάπη για το περιβάλλον, επιβάλλεται!».

Διαφήμιση για τη νέα σχολική χρονιά

Είμαστε μέσα σε μια σχολική τάξη, βλέπουμε τους μαθητές πλάτη και τον δάσκαλο στην έδρα.

-«Κι όπως έχουμε πει, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο»,  λέει ο δάσκαλος.

– «Κύριε!» φωνάζει ένας μαθητής.

Ναι, Κωστάκη», απαντά ο δάσκαλος.

– «Αβρόχοις ποσί, κύριε…» λέει ο μαθητής.

Μάλιστα Κωστάκη… Ελεγα λοιπόν ότι τίποτα δεν κερδίζεται αβρόχοις ποσί, αλλά σου έχω πει δε χρειάζεται να ξυπνάς απ’ τα χαράματα να διαβάζεις», συνεχίζει ο δάσκαλος.

– «Όρθρου βαθέως, κύριε!» επιμένει ο μαθητής.

-«Ναι Κωστάκη, δεν χρειάζεται να ξυπνάς όρθρου βαθέως να διαβάσεις…».

-«Μα βακτηρία εστί παιδεία βίου, κύριε!».

-«Κωστάκη! Μας έχεις πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος!».

Σε αυτό το σημείο χτυπάει το κουδούνι και ανάμεσα στα παιδιά βλέπουμε τον Κώστα Ζουράρι με παιδική τσάντα εποχής στην πλάτη και τετράδια στα χέρια. Βγαίνει απ’ την τάξη, λέγοντας:

«Δράξασθε παιδείας με Jumbo τσάντες σχολικές, τετράδια και μολύβια και όλα τα σχολικά είδη! Επειδή και στα σχολικά, Τζαμπο φυγείν αδύνατο!»

ΥΓ: Εχεις ιδέα για διαφήμιση; Ρίξε την στα σχόλια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...