333
| Jack Taylor/Getty Images/Ideal Images

Black Friday μέχρι αηδίας

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 24 Νοεμβρίου 2016, 16:34

Black Friday μέχρι αηδίας

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 24 Νοεμβρίου 2016, 16:34

Ολα ξεκινάν χαριτωμένα. «Black Friday», λέει, και μεγάλες εκπτώσεις από κάποια εμπορικά καταστήματα τη συγκεκριμένη Παρασκευή. Ωραίο ακούγεται, έτσι;

Ναι, αλλά: θα μπει ο ένας στο facebook, θα ανεβάσει την είδηση, θα κάνει like ο άλλος, θα σχολιάσει ο τρίτος «αχ τι καλά, είχαμε και στη Νέα Υόρκη Black Friday και θυμάμαι τα φοιτητικά μου χρόνια!», θα του κάνει like πέμπτος, θα μπει ο έκτος να πει «μα τι αμερικανιά!», θα θυμηθεί την απέχθεια της Περιστέρας για τις αμερικανιές ο έβδομος, θα θυμώσει ο όγδοος, θα πάει ο ένατος να γράψει «Βλαχάρες, η Black Friday σας μάρανε», θα θυμηθεί ο δέκατος ότι δεν έχει λεφτά, θα πει ο ενδέκατος «Μα, τέλος του μήνα που είμαστε άφραγκοι το κάνουνε;», θα εκνευριστεί ο δωδέκατος με το νεοφιλελευθερισμό.

Στο μεταξύ, όλα τα site θα έχουν δημοσιοποιήσει την είδηση, θα έχει βγει ανακοίνωση από κάποια συνδικαλιστική οργάνωση που δεν θέλει τον κόσμο να στριμώχνεται προκειμένου να αποκτήσει τα αγαθά του καταναλωτισμού και να βγάζουν λεφτά τα αφεντικά, οι μισοί θα ανεβάζουν την ανακοίνωση με αποτροπιασμό και οι άλλοι μισοί θα λεν’ ότι έχει και τα σωστά της.

Κάπως έτσι, το timeline σου έχει γεμίσει με BlackFridayίλα την οποία δεν έχεις καμιά διάθεση να βλέπεις, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς. Θα κάνεις το λάθος να τη σχολιάσεις, οπότε θα μπεις σ’ έναν κυκεώνα σχολίων, άλλος θα συμφωνεί άλλος θα σε εγκαλεί «βλαχάρα, είχες και στο χωριό σου Black Friday», κι άντε να ξεμπλέξεις.

Στο facebook, πια, που είναι η καθημερινότητά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε με τα ίδια θέματα, να συγκινούμαστε ταυτόχρονα, να γελάμε ταυτόχρονα, να διαφωνούμε ταυτόχρονα, να γεμίζουμε το κεφάλι μας με άχρηστες πληροφορίες ταυτόχρονα, να ξεχνάμε ταυτόχρονα και να αλλάζουμε ατζέντα ταυτόχρονα κι αστραπιαία. Από την καλημέρα μας και τα ηλιοβασιλέματα μέχρι το Κυπριακό και την επίσκεψη Ομπάμα, από τις πασχαλινές σούβλες και τις τσίκνες της Αποκριάς μέχρι τα βαμμένα δαχτυλάκια στις ξαπλώστρες και τα μοχίτο στις παραλίες είναι ένα like και δυο σχόλια δρόμος. Τόση είναι κι απόσταση από την ευχαρίστηση ως το μπούχτισμα μέχρι αηδίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...