366
|

Ο ρατσισμός δεν περνάει με αντιβιοτικά

Avatar protagon.import 29 Μαΐου 2013, 00:18

Ο ρατσισμός δεν περνάει με αντιβιοτικά

Avatar protagon.import 29 Μαΐου 2013, 00:18

Λίγες μέρες πριν, ένας πολύ δικός μου άνθρωπος (εντάξει, αγάπη μου… ο άντρας μου…) μου είπε πως μερικές φορές, κάποια πράγματα αν δεν τα έχεις ζήσει, δεν μπορείς να μιλήσεις γι αυτά.

Σκέφτομαι ότι είναι πάρα πολλά τελικά αυτά για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά ίσως μπορώ να γράψω, να προβληματιστώ και να απαιτήσω ένα καλύτερο αύριο για όλους εμάς που ακόμα πιστεύουμε σε αυτό και για όλες αυτές τις ψυχές που θα έρθουν κάποτε σε αυτό τον κόσμο.

Αυτό τον καιρό στη χώρα, επικρατεί μια έξαρση με το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Στη Βουλή συνεχίζεται το γνωστό πλέον «δημοκρατικό» ξεκατίνιασμα, πάντα στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού, πηγαδάκια στις στάσεις λεωφορείων, στα παγκάκια και στα καλοκαιρινά τραπεζάκια συνοδευόμενα από παγωμένη μπύρα συζητούν για το θέμα, για το αν είναι σωστό ή όχι, μήπως τελικά αυτό το νομοσχέδιο, στην προσπάθεια του να υποστηρίξει τον τίτλο που φέρει γίνεται αρωγός ρατσιστικών διαθέσεων και για το ποιος ξέρεις τα πιο πολλά επεισόδια εγκληματικότητας στα οποία ενεπλάκησαν μετανάστες.

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά, πως προφανώς υπάρχει υψηλή εγκληματικότητα, η οποία σε ένα μεγάλο βαθμό καλλιεργείται από διάφορους μετανάστες και λαθρομετανάστες. Η φτώχεια και η ένδεια φέρνουν τον άνθρωπο αντιμέτωπο με το αρχέγονο αίσθημα της επιβίωσης και αυτό το αίσθημα, μπορεί να σε κάνει πολύ επικίνδυνο.

Πολλοί θα σκεφτείτε πως δεν βιαιοπραγείς σε ένα παιδί και δεν σκοτώνεις έναν ηλικιωμένο επειδή δεν έχεις να φας και συμφωνώ απόλυτα, αλλά φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται να αναφέρω πως η κοινωνία μας βρίθει από τέτοια περιστατικά με πρωταγωνιστές γηγενείς και μάλιστα πολλές φορές με υψηλό «κοινωνικό προφίλ».

Ας πάψουμε, επιτέλους, για μία φορά να ψάχνουμε μονίμως τους ενόχους γύρω μας και ποτέ μέσα μας. Οι αιτίες μερικές φορές είναι πολύ πιο βαθιά από ό,τι νομίζαμε. Ο ρατσισμός (φυλετικός, σεξιστικός, θρησκευτικός, κ.ο.κ) δεν είναι ΦΠΑ και άντε περάσαμε ένα νόμο και καταφέραμε να τον αυξήσουμε ή να τον μειώσουμε. Ο ρατσισμός διδάσκεται και αν έχεις διδαχθεί κάτι δεν το ξεχνάς την επομένη επειδή κάποιος το ονόμασε παράνομο ή ανήθικο.

Ας γίνουμε ρατσιστές με τη βία, με τη στέρηση της ελευθερίας, με την παθητικότητα, με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την πνευματική αποστέγνωση. Ας γίνουμε ρατσιστές με την καθημερινή μας ψυχική, υλική και ηθική κλοπή για μια καλύτερη Ελλάδα όπως εκείνοι ονειρεύονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News