329
Ο ρώσος πρόεδρος με τον υπουργό Αμυνας Σοϊγκού σε παλαιότερη φωτογραφία τους | REUTERS/Grigory Dukor/File Photo

Ρώσοι συνταγματάρχες κατά Πούτιν – Σοϊγκού: «Γ…μένοι γιατί δεν ρίξατε έναν πύραυλο στο Κίεβο!»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 10:12
Ο ρώσος πρόεδρος με τον υπουργό Αμυνας Σοϊγκού σε παλαιότερη φωτογραφία τους
|REUTERS/Grigory Dukor/File Photo

Ρώσοι συνταγματάρχες κατά Πούτιν – Σοϊγκού: «Γ…μένοι γιατί δεν ρίξατε έναν πύραυλο στο Κίεβο!»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 10:12

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το ξέσπασμα δύο ρώσων συνταγματαρχών για τις ρωσικές αποτυχίες στο ουκρανικό μέτωπο, με βαρύτατους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο Πούτιν και τον υπουργό Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, αλλά και για τον ανώτατο διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ.

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία του Radio Free Europe, στη χειμαρρώδη συνομιλία ακούγονται οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ και Βιτάλι Κόφτουν που μεταξύ άλλων αναρωτιούνται με αγανάκτηση γιατί δεν έπεσε ένας πύραυλος στο Κίεβο…

«Ενας γ…μένος πύραυλος έπρεπε να πέσει στην oυκρανική Βουλή στο Κίεβο. Γιατί δεν έπεσε; Να πάρει, δεν το καταλαβαίνω, είσαι γ…μένος, γ…ιόλη Πούτιν», ακούγεται να λέει ο Κόφτουν.

«Γιατί δεν έπεσε πύραυλος στο Κίεβο; Κάτι δεν έγινε σωστά», ξεσπά ο συνταγματάρχης στον διάλογο με τον συνάδελφό του που φέρεται να έγινε στις 14 Απριλίου.

Οι δύο ρώσοι στρατιωτικοί πνέουν τα μένεα εναντίον του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας χαρακτηρίζοντας τον παντελώς ανίκανο!

«Ο Σεργκέι Σοϊγκού είναι τελείως ανίκανος», λέει ο Βλάσοφ. «Δεν είναι παρά ένας ακόμη γ…μένος σόουμαν», σχολιάζει με απέχθεια για τον ρώσο υπουργό.

«Υπάρχουν φρικτές απώλειες των παιδιών μας, γαμώτο. Και ξέρεις, είμαι λίγο εξοικειωμένος με τη στρατιωτική ιστορία, και το συγκρίνω με τον γ…μένο Σοβιετο-Φινλανδικό πόλεμο του 1939-1940. Είναι ένα και το αυτό», παραδέχεται μεταξύ άλλων.

Από τα «πυρά» του δεν γλιτώνει ούτε ο ανώτατος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, τον οποίο και αποκαλεί «εντελώς ανόητο» και «ανεγκέφαλο γ…μένο ηλίθιο».

Μεταξύ άλλων υψηλόβαθμων θέσεων, ο 60χρονος Ντβόρνικοφ  είχε διατελέσει διοικητής του στρατού της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Απω Ανατολής.

Επέβλεπε τις δυνάμεις της Μόσχας στη Συρία το 2015 και το 2016, όπου πολέμησαν μαζί με τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Ντβόρνικοφ ανέβηκε σταθερά στην ιεραρχία του ρωσικού στρατού, αφότου ξεκίνησε ως διοικητής διμοιρίας το 1982.

Πολέμησε κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου στην Τσετσενία και αναρριχήθηκε σε σειρά υψηλόβαθμων θέσεων στο στράτευμα προτού τεθεί επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία το 2015.

Το 2016, ο Πούτιν απένειμε στον Ντβόρνικοφ το μετάλλιο του Ηρωα της Ρωσίας, μία από τις υψηλότερες τιμές της χώρας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...