225
Ορατό από μεγάλη απόσταση το μήνυμα και σε συμβολικό σημείο | REUTERS/Joshua Roberts

Black Lives Matter: Μήνυμα-υπενθύμιση στον Τραμπ μπροστά στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2020, 14:00
Ορατό από μεγάλη απόσταση το μήνυμα και σε συμβολικό σημείο
|REUTERS/Joshua Roberts

Black Lives Matter: Μήνυμα-υπενθύμιση στον Τραμπ μπροστά στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2020, 14:00

Ενα γιγαντιαίο μήνυμα διαμαρτυρίας κάλυψε την άσφαλτο ενός από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Ουάσινγκτον, ο οποίος μάλιστα οδηγεί στον Λευκό Οίκο.

Το «BLACK LIVES MATTER» («Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία») εκτείνεται σε μήκος δύο τετραγώνων της 16ης οδού, κεντρικού άξονα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Κάθε ένα από τα κεφαλαία κίτρινα γράμματα, με τη μπογιά που χρησιμοποιείται σε διαγραμμίσεις, καλύπτει και τους δύο άξονες του δρόμου, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο.

Την «τοιχογραφία» υλοποίησε η καλλιτέχνης Σιμόν Λι, με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων και εθελοντών.

Στο βάθος του δρόμου είναι ο Λευκός Οίκος | Reuters

Η δήμαρχος της πόλης Μίριελ Μπάουζερ ήλθε σε επαφή με τους δημιουργούς του έργου και οι εργασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί, όπως είπε στο CNN το γραφείο της δημάρχου. «Είμαστε εδώ ως κάτοικοι της Ουάσιγκτον. Απλά, θέλουμε όλοι να είμαστε εδώ, μαζί, ειρηνικά, να δείξουμε ότι στην Αμερική μπορείς να συγκεντρωθείς ειρηνικά, μπορείς να φέρεις τα αιτήματά σου στην κυβέρνησή σου και να ζητήσεις αλλαγή», δήλωσε η δήμαρχος.

Το καινούργιο «μήνυμα» ετοιμάστηκε ενόψει των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας του Σαββατοκύριακου. Απέχει μόνον δύο τετράγωνα από το πάρκο Λαφαγέτ όπου, πριν λίγες ημέρες, για να καταστεί δυνατή φωτογράφιση του προέδρου Τραμπ η αστυνομία με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης διέλυσε πλήθος που διαδήλωνε ειρηνικά εκεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...