266
Ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Παρασκευή | Reuters

Χυδαίος Τραμπ: «Η ανεργία έπεσε, ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν περήφανος»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 19:24
Ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Παρασκευή
|Reuters

Χυδαίος Τραμπ: «Η ανεργία έπεσε, ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν περήφανος»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 19:24

Την απύθμενη χυδαιότητα που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο επέδειξε για ακόμη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέλεξε να «συλήσει» μέχρι και την μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ προκειμένου να υπερηφανευτεί για τα δήθεν κατορθώματά του.

Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε, δίχως ίχνος αιδούς ότι «η απρόσμενη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε σήμερα σηματοδοτεί μια «σπουδαία ημέρα» για τον Τζορτζ Φλόιντ», τον Αφροαμερικανό που πέθανε από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς.

«Ελπίζω ότι ο Τζορτζ μας βλέπει από εκεί ψηλά και σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι μεγαλειώδες. Είναι μια μεγάλη ημέρα για εκείνον, μια μεγάλη ημέρα για όλον τον κόσμο», είπε ο Τραμπ, συνδέοντας την πτώση της ανεργίας από 14,7 τον Απρίλιο σε 13,3 τον Μάιο με την τραγωδία που συγκλονίζει τις ΗΠΑ εδώ και δύο εβδομάδες.

«Είναι μια μεγάλη, σπουδαία ημέρα όσον αφορά την ισότητα», συνέχισε ο Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι μέχρι τώρα δεν έχει προσφέρει καμία λύση στα προβλήματα που καταγγέλλουν οι διαδηλωτές: τον ρατσισμό, την αστυνομική βία και τις ανισότητες.

Η αγορά εργασίας της χώρας ανέκαμψε τον Μάιο, με τις θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 2,5 εκατομμύρια μετά την πτώση των 20,5 εκατομμυρίων τον Απρίλιο που ήταν και η μεγαλύτερη ιστορικά.

Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 13,3% από 14,7%, αψηφώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων ότι θα έφτανε το 19%.

Ο Τραμπ είπε ότι οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους κυβερνήτες να επιταχύνουν την άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

«Δεν ξέρω γιατί συνεχίζουν το lockdown», είπε. «Εκείνες οι πολιτείες που είναι πιο ενεργητικές στο «άνοιγμα», κάνουν τεράστια δουλειά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...