247
Διασώστης μεταφέρει στην αγκαλιά του ένα παιδάκι που ανέσυρε από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου | China Daily via REUTERS

Τραγωδία στην Κίνα: Δέκα νεκροί από κατάρρευση ξενοδοχείου με ασθενείς από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 19:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/03/2020 11:12
Διασώστης μεταφέρει στην αγκαλιά του ένα παιδάκι που ανέσυρε από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου
|China Daily via REUTERS

Τραγωδία στην Κίνα: Δέκα νεκροί από κατάρρευση ξενοδοχείου με ασθενείς από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 19:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/03/2020 11:12

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση του πενταώροφου ξενοδοχείου Xinjia στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) της επαρχίας Φουτζιάν στην Κίνα, το οποίο χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κορονοϊού

Οπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, από τους 71 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο τη στιγμή της κατάρρευσης, 42 απομακρύνθηκαν από τα συντρίμμια, εκ των οποίων τέσσερις νεκροί και πέντε σε σοβαρή κατάσταση.

Εξακολουθούν να αναζητούνται άλλα 23 άτομα.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβερνητικής Beijing News δείχνει διασώστες να σκαρφαλώνουν πάνω σε έναν σωρό από συντρίμμια και να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα που είχαν σπεύσει επί τόπου.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι προηγήθηκε της κατάρρευσης. Στη γύρω περιοχή βρίσκονται ισόγεια εμπορικά καταστήματα.

Το κτίριο κατέρρευσε περίπου στις 19:30 (τοπική ώρα, απόγευμα Σαββάτου στην Ελλάδα) και διασώθηκαν 34 άνθρωποι μέσα στο επόμενο δίωρο, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Κουανγκτσόου.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες Παρασκευή ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Μια γυναίκα είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλει οι Αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο του κορονοϊού.

Είπε ακόμη ότι όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...